Η άνοιξη στα Vibo Bistrot φέρνει δύο ξεχωριστά οινοποιεία

Τα Κτήματα Ντούγκος και Μέγα Σπήλαιο παρουσιάζουν εκλεκτές ετικέτες τους, στις 9,10, 23 και 24 Απριλίου.

Η άνοιξη στα Vibo Bistrot φέρνει δύο ξεχωριστά οινοποιεία

Η σειρά Vibο Wine Stories συνεχίζεται τον Απρίλιο με δύο οινοποιεία που συνδυάζουν παράδοση, καινοτομία και αφοσίωση στην ποιότητα. Στις 9-10 Απριλίου, τα μπιστρό σε Γλυφάδα και Πειραιά υποδέχονται το Κτήμα Ντούγκος, ενώ στις 23-24 Απριλίου έρχεται το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο με την πολυαιωνική κληρονομιά.

Κτήμα Ντούγκος: Ο προικισμένος δημιουργός συναντά την οργανική καλλιέργεια

Την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Απριλίου, τα Vibo παρουσιάζουν το Κτήμα Ντούγκος, έναν παραγωγό που ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στη βιολογική καλλιέργεια και το πάθος του για τη δημιουργία κρασιών με προσωπικότητα. Από το 1991, η οικογένεια Ντούγκου χαράζει μια συναρπαστική διαδρομή στον ελληνικό αμπελώνα, με τα αδέλφια Θάνο και Λουίζα Ντούγκου (γεωπόνος και χημικός-οινολόγος αντίστοιχα) να οδηγούν το οινοποιείο σε νέα ύψη ποιότητας.

Οι επισκέπτες των Vibo Bistrot θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εμβληματικές ετικέτες του κτήματος:

  • Ντούγκος Sauvignon Blanc Ροδίτης Βιολογικής Γεωργίας: Ένας συνδυασμός ήπιας φυτικότητας με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου, με ιδανική ισορροπία οξύτητας και αλκοόλ.
  • Ντούγκος Rapsani Βιολογικής Γεωργίας: Με πολύπλοκη μύτη που συνδυάζει αρώματα κέδρου και καπνού γύρω από έναν πυρήνα κόκκινου φρούτου, κομψό στόμα με σφιχτές τανίνες και υψηλά επίπεδα φρεσκάδας.
  • Ντούγκος Μεθ' Υμών 'L' Λημνιώνα Βιολογικής Γεωργίας: Ένα αρωματικά πλούσιο κρασί με τριαντάφυλλα, σκούρα κεράσια και βοτανικούς τόνους, κομψό στον ουρανίσκο με εξαιρετικά στιλπνές τανίνες στο μακρύ τελείωμα.

Η άνοιξη στα Vibo Bistrot φέρνει δύο ξεχωριστά οινοποιεία

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο: Ένα ταξίδι στον θρυλικό αμπελώνα της Ιεράς Μονής

Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Απριλίου, τα Vibo φιλοξενούν το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, έναν ιστορικό αμπελώνα συνδεδεμένο με ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας. Το κτήμα, που βρίσκεται στο μετόχι του Αγίου Αθανασίου, υπήρξε το αλλοτινό "Μεγάλο Αμπέλι" της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, με παράδοση στην οινοποιία που μαρτυρείται ήδη από τον 15ο αιώνα. Μετά από μια περίοδο εγκατάλειψης, το αμπέλι αναγεννήθηκε το 1999 από τους αδελφούς Γιάννη και Θεόδωρο Αναστασίου, ιδιοκτήτες της οινοποιίας Cavino. Σήμερα, το κτήμα παράγει εξαιρετικά κρασιά σε υψόμετρο 800 μέτρων, με βιολογική καλλιέργεια και σεβασμό στην παράδοση και το μοναδικό τερουάρ.

Στο επίκεντρο της γευστικής δοκιμής θα βρεθούν οι παρακάτω εκλεκτές ετικέτες:

  • Cuvee III Λευκό: Ένα εκρηκτικό blend από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Chardonnay από τους ορεινούς αμπελώνες των Καλαβρύτων, με δροσερή οξύτητα και εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα.
  • Cuvee III Ερυθρός: Ένα εντυπωσιακό blend Μαυροδάφνης, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικου, με έντονα αρώματα, δυναμική γεύση και κοσμοπολίτικο προφίλ, που ωριμάζει σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 8 μήνες.
  • Μέγα Σπήλαιο MYSTIC Brut Sparkling Rose Wine: Ένα ξηρό και δροσιστικό ροζέ αφρώδες με φρουτώδες μπουκέτο, απαλό αφρισμό και ισορροπημένη γεύση.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, έμπειροι οινολόγοι θα μυήσουν τους επισκέπτες στις ιδιαιτερότητες κάθε κτήματος, από τις καλλιεργητικές τεχνικές μέχρι τις λεπτομέρειες της οινοποίησης, ενώ θα προτείνουν και τους ιδανικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς για κάθε ετικέτα.


Info

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στα Vibo Γλυφάδας και Vibo Πειραιά. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, συνιστάται έγκαιρη κράτηση.

Vibo Bistrot Γλυφάδας
- Γρηγορίου Λαμπράκη 16, τηλ. 210 8948202
Vibo Bistrot Πειραιά (Athenarum Portus Life & Style Hotel) - Ναυαρίνου 10, τηλ. 210 4220422

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.