Η άνοιξη στα Vibo Bistrot φέρνει δύο ξεχωριστά οινοποιεία

Τα Κτήματα Ντούγκος και Μέγα Σπήλαιο παρουσιάζουν εκλεκτές ετικέτες τους, στις 9,10, 23 και 24 Απριλίου.

Η άνοιξη στα Vibo Bistrot φέρνει δύο ξεχωριστά οινοποιεία

Η σειρά Vibο Wine Stories συνεχίζεται τον Απρίλιο με δύο οινοποιεία που συνδυάζουν παράδοση, καινοτομία και αφοσίωση στην ποιότητα. Στις 9-10 Απριλίου, τα μπιστρό σε Γλυφάδα και Πειραιά υποδέχονται το Κτήμα Ντούγκος, ενώ στις 23-24 Απριλίου έρχεται το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο με την πολυαιωνική κληρονομιά.

Κτήμα Ντούγκος: Ο προικισμένος δημιουργός συναντά την οργανική καλλιέργεια

Την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Απριλίου, τα Vibo παρουσιάζουν το Κτήμα Ντούγκος, έναν παραγωγό που ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στη βιολογική καλλιέργεια και το πάθος του για τη δημιουργία κρασιών με προσωπικότητα. Από το 1991, η οικογένεια Ντούγκου χαράζει μια συναρπαστική διαδρομή στον ελληνικό αμπελώνα, με τα αδέλφια Θάνο και Λουίζα Ντούγκου (γεωπόνος και χημικός-οινολόγος αντίστοιχα) να οδηγούν το οινοποιείο σε νέα ύψη ποιότητας.

Οι επισκέπτες των Vibo Bistrot θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εμβληματικές ετικέτες του κτήματος:

  • Ντούγκος Sauvignon Blanc Ροδίτης Βιολογικής Γεωργίας: Ένας συνδυασμός ήπιας φυτικότητας με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου, με ιδανική ισορροπία οξύτητας και αλκοόλ.
  • Ντούγκος Rapsani Βιολογικής Γεωργίας: Με πολύπλοκη μύτη που συνδυάζει αρώματα κέδρου και καπνού γύρω από έναν πυρήνα κόκκινου φρούτου, κομψό στόμα με σφιχτές τανίνες και υψηλά επίπεδα φρεσκάδας.
  • Ντούγκος Μεθ' Υμών 'L' Λημνιώνα Βιολογικής Γεωργίας: Ένα αρωματικά πλούσιο κρασί με τριαντάφυλλα, σκούρα κεράσια και βοτανικούς τόνους, κομψό στον ουρανίσκο με εξαιρετικά στιλπνές τανίνες στο μακρύ τελείωμα.

Η άνοιξη στα Vibo Bistrot φέρνει δύο ξεχωριστά οινοποιεία

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο: Ένα ταξίδι στον θρυλικό αμπελώνα της Ιεράς Μονής

Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Απριλίου, τα Vibo φιλοξενούν το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, έναν ιστορικό αμπελώνα συνδεδεμένο με ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας. Το κτήμα, που βρίσκεται στο μετόχι του Αγίου Αθανασίου, υπήρξε το αλλοτινό "Μεγάλο Αμπέλι" της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, με παράδοση στην οινοποιία που μαρτυρείται ήδη από τον 15ο αιώνα. Μετά από μια περίοδο εγκατάλειψης, το αμπέλι αναγεννήθηκε το 1999 από τους αδελφούς Γιάννη και Θεόδωρο Αναστασίου, ιδιοκτήτες της οινοποιίας Cavino. Σήμερα, το κτήμα παράγει εξαιρετικά κρασιά σε υψόμετρο 800 μέτρων, με βιολογική καλλιέργεια και σεβασμό στην παράδοση και το μοναδικό τερουάρ.

Στο επίκεντρο της γευστικής δοκιμής θα βρεθούν οι παρακάτω εκλεκτές ετικέτες:

  • Cuvee III Λευκό: Ένα εκρηκτικό blend από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Chardonnay από τους ορεινούς αμπελώνες των Καλαβρύτων, με δροσερή οξύτητα και εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα.
  • Cuvee III Ερυθρός: Ένα εντυπωσιακό blend Μαυροδάφνης, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικου, με έντονα αρώματα, δυναμική γεύση και κοσμοπολίτικο προφίλ, που ωριμάζει σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 8 μήνες.
  • Μέγα Σπήλαιο MYSTIC Brut Sparkling Rose Wine: Ένα ξηρό και δροσιστικό ροζέ αφρώδες με φρουτώδες μπουκέτο, απαλό αφρισμό και ισορροπημένη γεύση.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, έμπειροι οινολόγοι θα μυήσουν τους επισκέπτες στις ιδιαιτερότητες κάθε κτήματος, από τις καλλιεργητικές τεχνικές μέχρι τις λεπτομέρειες της οινοποίησης, ενώ θα προτείνουν και τους ιδανικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς για κάθε ετικέτα.


Info

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στα Vibo Γλυφάδας και Vibo Πειραιά. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, συνιστάται έγκαιρη κράτηση.

Vibo Bistrot Γλυφάδας
- Γρηγορίου Λαμπράκη 16, τηλ. 210 8948202
Vibo Bistrot Πειραιά (Athenarum Portus Life & Style Hotel) - Ναυαρίνου 10, τηλ. 210 4220422

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/12/2025

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.