Η άνοιξη στα Vibo Bistrot φέρνει δύο ξεχωριστά οινοποιεία

Τα Κτήματα Ντούγκος και Μέγα Σπήλαιο παρουσιάζουν εκλεκτές ετικέτες τους, στις 9,10, 23 και 24 Απριλίου.

Η άνοιξη στα Vibo Bistrot φέρνει δύο ξεχωριστά οινοποιεία

Η σειρά Vibο Wine Stories συνεχίζεται τον Απρίλιο με δύο οινοποιεία που συνδυάζουν παράδοση, καινοτομία και αφοσίωση στην ποιότητα. Στις 9-10 Απριλίου, τα μπιστρό σε Γλυφάδα και Πειραιά υποδέχονται το Κτήμα Ντούγκος, ενώ στις 23-24 Απριλίου έρχεται το ιστορικό Κτήμα Μέγα Σπήλαιο με την πολυαιωνική κληρονομιά.

Κτήμα Ντούγκος: Ο προικισμένος δημιουργός συναντά την οργανική καλλιέργεια

Την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Απριλίου, τα Vibo παρουσιάζουν το Κτήμα Ντούγκος, έναν παραγωγό που ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στη βιολογική καλλιέργεια και το πάθος του για τη δημιουργία κρασιών με προσωπικότητα. Από το 1991, η οικογένεια Ντούγκου χαράζει μια συναρπαστική διαδρομή στον ελληνικό αμπελώνα, με τα αδέλφια Θάνο και Λουίζα Ντούγκου (γεωπόνος και χημικός-οινολόγος αντίστοιχα) να οδηγούν το οινοποιείο σε νέα ύψη ποιότητας.

Οι επισκέπτες των Vibo Bistrot θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εμβληματικές ετικέτες του κτήματος:

  • Ντούγκος Sauvignon Blanc Ροδίτης Βιολογικής Γεωργίας: Ένας συνδυασμός ήπιας φυτικότητας με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου, με ιδανική ισορροπία οξύτητας και αλκοόλ.
  • Ντούγκος Rapsani Βιολογικής Γεωργίας: Με πολύπλοκη μύτη που συνδυάζει αρώματα κέδρου και καπνού γύρω από έναν πυρήνα κόκκινου φρούτου, κομψό στόμα με σφιχτές τανίνες και υψηλά επίπεδα φρεσκάδας.
  • Ντούγκος Μεθ' Υμών 'L' Λημνιώνα Βιολογικής Γεωργίας: Ένα αρωματικά πλούσιο κρασί με τριαντάφυλλα, σκούρα κεράσια και βοτανικούς τόνους, κομψό στον ουρανίσκο με εξαιρετικά στιλπνές τανίνες στο μακρύ τελείωμα.

Η άνοιξη στα Vibo Bistrot φέρνει δύο ξεχωριστά οινοποιεία

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο: Ένα ταξίδι στον θρυλικό αμπελώνα της Ιεράς Μονής

Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Απριλίου, τα Vibo φιλοξενούν το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, έναν ιστορικό αμπελώνα συνδεδεμένο με ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας. Το κτήμα, που βρίσκεται στο μετόχι του Αγίου Αθανασίου, υπήρξε το αλλοτινό "Μεγάλο Αμπέλι" της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, με παράδοση στην οινοποιία που μαρτυρείται ήδη από τον 15ο αιώνα. Μετά από μια περίοδο εγκατάλειψης, το αμπέλι αναγεννήθηκε το 1999 από τους αδελφούς Γιάννη και Θεόδωρο Αναστασίου, ιδιοκτήτες της οινοποιίας Cavino. Σήμερα, το κτήμα παράγει εξαιρετικά κρασιά σε υψόμετρο 800 μέτρων, με βιολογική καλλιέργεια και σεβασμό στην παράδοση και το μοναδικό τερουάρ.

Στο επίκεντρο της γευστικής δοκιμής θα βρεθούν οι παρακάτω εκλεκτές ετικέτες:

  • Cuvee III Λευκό: Ένα εκρηκτικό blend από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Chardonnay από τους ορεινούς αμπελώνες των Καλαβρύτων, με δροσερή οξύτητα και εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα.
  • Cuvee III Ερυθρός: Ένα εντυπωσιακό blend Μαυροδάφνης, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικου, με έντονα αρώματα, δυναμική γεύση και κοσμοπολίτικο προφίλ, που ωριμάζει σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 8 μήνες.
  • Μέγα Σπήλαιο MYSTIC Brut Sparkling Rose Wine: Ένα ξηρό και δροσιστικό ροζέ αφρώδες με φρουτώδες μπουκέτο, απαλό αφρισμό και ισορροπημένη γεύση.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, έμπειροι οινολόγοι θα μυήσουν τους επισκέπτες στις ιδιαιτερότητες κάθε κτήματος, από τις καλλιεργητικές τεχνικές μέχρι τις λεπτομέρειες της οινοποίησης, ενώ θα προτείνουν και τους ιδανικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς για κάθε ετικέτα.


Info

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στα Vibo Γλυφάδας και Vibo Πειραιά. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, συνιστάται έγκαιρη κράτηση.

Vibo Bistrot Γλυφάδας
- Γρηγορίου Λαμπράκη 16, τηλ. 210 8948202
Vibo Bistrot Πειραιά (Athenarum Portus Life & Style Hotel) - Ναυαρίνου 10, τηλ. 210 4220422

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.