Το νέο εστιατόριο του Μιχάλη Μάρθα μας επιστρέφει στην Κάλυμνο

Ο βραβευμένος σεφ επιστρέφει στην Κάλυμνο, τον τόπο καταγωγής του, για να αναδείξει τις γεύσεις και τις παραδόσεις του νησιού του μέσα από ένα ολόδικό του εστιατόριο: το «Καπάδικο».

Ο Μιχάλης Μάρθα στο Ark και το 'Ημερολόγιο των Σεφ'

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σεφ της γενιάς του, με τη δημιουργική κι ευφάνταστη μαγειρική του να κουβαλά εμπειρίες και βιώματα από σημαντικά εστιατόρια σε Αγγλία, Σουηδία και Ολλανδία, αλλά και εμβληματικά πόστα στην Ελλάδα, ο πολυβραβευμένος Μιχάλης Μάρθας επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του, την Κάλυμνο, για να αναδείξει τις γεύσεις και τις παραδόσεις του νησιού του μέσα από ένα ολόδικό του μαγειρικό πόστο: το "Καπάδικο".

Μιχάλης Μάρθας με νέο εστιατόριο Καπάδικο στην Κάλυμνο

Το όνομα του εστιατορίου είναι δανεισμένο από τον βασιλιά των σφουγγαριών, το πιο πολύτιμο εύρημα που έφερναν οι σφουγγαράδες από τις καταδύσεις τους κι αυτό είναι αρκετό για να προϊδεάσει για τη θαλασσινή γεύση που θα υπηρετήσει και εδώ ο σεφ: δίνοντας έμφαση στην ψαροφαγία και το dry aging ψαριού, αλλά και την τυροκόμηση, το κρέας και τις τεχνικές συντήρησης και ζύμωσης, θα υπογράφει πιάτα όπως ο ταραμάς καπνιστής ρέγκας με πούδρα από φύκια θάλασσας και κράκερ ελιάς, ο ψητός χταποδοκεφτές Καλύμνου με γαστρίκ από τα ζουμιά του, ανάλαφρη κρέμα κοπανιστής και θρύμπη, η μπραντάδα παστού μπακαλιάρου με ξυδάτη σαλάτα από ψητή πιπεριά Φλώρινας και κρίταμο.

Μιχάλης Μάρθας με νέο εστιατόριο Καπάδικο στην Κάλυμνο

"Με την ίδια προσοχή και φροντίδα που οι δύτες έφερναν το σφουγγάρι πίσω στη γενέτειρά τους, έτσι κι εμείς φέρνουμε στο τραπέζι ό,τι καλύτερο έχουμε ανακαλύψει στον κόσμο της γαστρονομίας" σημειώνει ο ίδιος ο σεφ στο σημείωμα γνωριμίας με το νέο του εγχείρημα. "Στο Καπάδικο, το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από απόλαυση, είναι ένας τρόπος να συνδεθούμε με τον τόπο μας, με τις ρίζες και τις ιστορίες του", συμπληρώνει, ενώ υπόσχεται βιωματικές δράσεις, γαστρονομικά ταξίδια και συνεργασίες, στοχεύοντας σε μια εμπειρία που βγαίνει έξω από το εστιατόριο επιδιώκοντας την ανάδειξη και διάδωση της γαστρονομίας της Καλύμνου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/12/2025

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

11+1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Πoύ θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, μπαρ και δίπλα στο κύμα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.