Το νέο εστιατόριο του Μιχάλη Μάρθα μας επιστρέφει στην Κάλυμνο

Ο βραβευμένος σεφ επιστρέφει στην Κάλυμνο, τον τόπο καταγωγής του, για να αναδείξει τις γεύσεις και τις παραδόσεις του νησιού του μέσα από ένα ολόδικό του εστιατόριο: το «Καπάδικο».

Ο Μιχάλης Μάρθα στο Ark και το 'Ημερολόγιο των Σεφ'

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σεφ της γενιάς του, με τη δημιουργική κι ευφάνταστη μαγειρική του να κουβαλά εμπειρίες και βιώματα από σημαντικά εστιατόρια σε Αγγλία, Σουηδία και Ολλανδία, αλλά και εμβληματικά πόστα στην Ελλάδα, ο πολυβραβευμένος Μιχάλης Μάρθας επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του, την Κάλυμνο, για να αναδείξει τις γεύσεις και τις παραδόσεις του νησιού του μέσα από ένα ολόδικό του μαγειρικό πόστο: το "Καπάδικο".

Μιχάλης Μάρθας με νέο εστιατόριο Καπάδικο στην Κάλυμνο

Το όνομα του εστιατορίου είναι δανεισμένο από τον βασιλιά των σφουγγαριών, το πιο πολύτιμο εύρημα που έφερναν οι σφουγγαράδες από τις καταδύσεις τους κι αυτό είναι αρκετό για να προϊδεάσει για τη θαλασσινή γεύση που θα υπηρετήσει και εδώ ο σεφ: δίνοντας έμφαση στην ψαροφαγία και το dry aging ψαριού, αλλά και την τυροκόμηση, το κρέας και τις τεχνικές συντήρησης και ζύμωσης, θα υπογράφει πιάτα όπως ο ταραμάς καπνιστής ρέγκας με πούδρα από φύκια θάλασσας και κράκερ ελιάς, ο ψητός χταποδοκεφτές Καλύμνου με γαστρίκ από τα ζουμιά του, ανάλαφρη κρέμα κοπανιστής και θρύμπη, η μπραντάδα παστού μπακαλιάρου με ξυδάτη σαλάτα από ψητή πιπεριά Φλώρινας και κρίταμο.

Μιχάλης Μάρθας με νέο εστιατόριο Καπάδικο στην Κάλυμνο

"Με την ίδια προσοχή και φροντίδα που οι δύτες έφερναν το σφουγγάρι πίσω στη γενέτειρά τους, έτσι κι εμείς φέρνουμε στο τραπέζι ό,τι καλύτερο έχουμε ανακαλύψει στον κόσμο της γαστρονομίας" σημειώνει ο ίδιος ο σεφ στο σημείωμα γνωριμίας με το νέο του εγχείρημα. "Στο Καπάδικο, το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από απόλαυση, είναι ένας τρόπος να συνδεθούμε με τον τόπο μας, με τις ρίζες και τις ιστορίες του", συμπληρώνει, ενώ υπόσχεται βιωματικές δράσεις, γαστρονομικά ταξίδια και συνεργασίες, στοχεύοντας σε μια εμπειρία που βγαίνει έξω από το εστιατόριο επιδιώκοντας την ανάδειξη και διάδωση της γαστρονομίας της Καλύμνου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/09/2025

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.