"Polpo": Γιορτές με άρωμα θάλασσας

Polpo © Λεωνίδας Τούμπανος

Aπό την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του τον περασμένο χειμώνα, το "Polpo" υποσχέθηκε ότι θα σερβίρει τη θάλασσα στο πιάτο. Κι αυτό συνεχίζει να κάνει με αξιοθαύμαστη δημοφιλία, σταθερότητα και αληθινή νοστιμιά. Στο off-Broadway σκηνικό, που στήνει η οικογένεια Κατσικάκη στη Λαχαναγορά του Ρέντη, η κορυφαία πρώτη ύλη από τον αφρό και το βυθό είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη: βλέπεις, η εν λόγω οικογένεια μετρά αρκετά χρόνια στην προμήθεια εξαιρετικών θαλασσινών σε top εστιατόρια της χώρας.

Polpo
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όλα τα παραπάνω ερμηνεύονται επί του πιάτου, με ολόφρεσκο ψάρι ημέρας που αξιοποιείται σε αρκετές εκδοχές, γαρίδες και καλαμάρια στο ζουμάκι τους με ξύσμα λάιμ, ψαρόσουπα που μένει αλησμόνητη, θαυμάσια τηγάνια και πληθωρικές μακαρονάδες, αλλά και μπόλικες ακόμη προτάσεις, και μάλιστα σε πολύ φιλική αντιστοιχία ποιότητας-τιμής. Έτσι, αν αναζητάς μια διαφορετική γευστική κατεύθυνση για τις ημέρες των γιορτών, ξέρεις πού ακριβώς να συντονίσεις το GPS σου. 

Τζον Κένεντι 6, Ρέντη, 2107104578, IG: @polpoathens

Περισσότερες πληροφορίες

Polpo

Τζoν Κένεντι 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.