"Polpo": Γιορτές με άρωμα θάλασσας

Polpo © Λεωνίδας Τούμπανος

Aπό την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του τον περασμένο χειμώνα, το "Polpo" υποσχέθηκε ότι θα σερβίρει τη θάλασσα στο πιάτο. Κι αυτό συνεχίζει να κάνει με αξιοθαύμαστη δημοφιλία, σταθερότητα και αληθινή νοστιμιά. Στο off-Broadway σκηνικό, που στήνει η οικογένεια Κατσικάκη στη Λαχαναγορά του Ρέντη, η κορυφαία πρώτη ύλη από τον αφρό και το βυθό είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη: βλέπεις, η εν λόγω οικογένεια μετρά αρκετά χρόνια στην προμήθεια εξαιρετικών θαλασσινών σε top εστιατόρια της χώρας.

Polpo
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όλα τα παραπάνω ερμηνεύονται επί του πιάτου, με ολόφρεσκο ψάρι ημέρας που αξιοποιείται σε αρκετές εκδοχές, γαρίδες και καλαμάρια στο ζουμάκι τους με ξύσμα λάιμ, ψαρόσουπα που μένει αλησμόνητη, θαυμάσια τηγάνια και πληθωρικές μακαρονάδες, αλλά και μπόλικες ακόμη προτάσεις, και μάλιστα σε πολύ φιλική αντιστοιχία ποιότητας-τιμής. Έτσι, αν αναζητάς μια διαφορετική γευστική κατεύθυνση για τις ημέρες των γιορτών, ξέρεις πού ακριβώς να συντονίσεις το GPS σου. 

Τζον Κένεντι 6, Ρέντη, 2107104578, IG: @polpoathens

Περισσότερες πληροφορίες

Polpo

Τζoν Κένεντι 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

16/12/2025

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.