"Polpo": Γιορτές με άρωμα θάλασσας

Polpo © Λεωνίδας Τούμπανος

Aπό την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του τον περασμένο χειμώνα, το "Polpo" υποσχέθηκε ότι θα σερβίρει τη θάλασσα στο πιάτο. Κι αυτό συνεχίζει να κάνει με αξιοθαύμαστη δημοφιλία, σταθερότητα και αληθινή νοστιμιά. Στο off-Broadway σκηνικό, που στήνει η οικογένεια Κατσικάκη στη Λαχαναγορά του Ρέντη, η κορυφαία πρώτη ύλη από τον αφρό και το βυθό είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη: βλέπεις, η εν λόγω οικογένεια μετρά αρκετά χρόνια στην προμήθεια εξαιρετικών θαλασσινών σε top εστιατόρια της χώρας.

Polpo
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όλα τα παραπάνω ερμηνεύονται επί του πιάτου, με ολόφρεσκο ψάρι ημέρας που αξιοποιείται σε αρκετές εκδοχές, γαρίδες και καλαμάρια στο ζουμάκι τους με ξύσμα λάιμ, ψαρόσουπα που μένει αλησμόνητη, θαυμάσια τηγάνια και πληθωρικές μακαρονάδες, αλλά και μπόλικες ακόμη προτάσεις, και μάλιστα σε πολύ φιλική αντιστοιχία ποιότητας-τιμής. Έτσι, αν αναζητάς μια διαφορετική γευστική κατεύθυνση για τις ημέρες των γιορτών, ξέρεις πού ακριβώς να συντονίσεις το GPS σου. 

Τζον Κένεντι 6, Ρέντη, 2107104578, IG: @polpoathens

Περισσότερες πληροφορίες

Polpo

Τζoν Κένεντι 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2025

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!