"Zambri": Ωδή στη fusion

Zambri

"Zambri" στη γλώσσα των Μαορί σημαίνει "αποικία" και, παρόλο που το μοντέρνο στέκι εδρεύει στην Κηφισιά, το ειδυλλιακό σκηνικό μάς ταξιδεύει στην Πολυνησία, χάρη στα εξωτικά μοτίβα, την πλούσια βλάστηση και το ατμοσφαιρικό ντεκόρ του. Η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού, αντί για τα πατροπαράδοτα ελληνικά γιορτινά πιάτα, το "Zambri" πειραματίζεται με γεύσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο comfort και το κοσμοπολίτικο. Το ολοκαίνουργιο μενού με την υπογραφή του executive chef Κωνσταντίνου Άκουρου, το οποίο επιμελείται η ομάδα του με head chef τον Χάρη Τζαν, είναι μια ωδή στη fusion κουζίνα.

Zambri

Θα δοκιμάσετε πρωτότυπους συνδυασμούς, όπως πακέρι με γαρίδα, ριζότο με χτένι και γκλάσο χοϊσίν ή σφυρίδα λουσμένη σε αβγολέμονο τρούφας από ζωμό μυδιών, αλλά και εκπλήξεις σε ωμά πιάτα: μοσχαρίσιο ταρτάρ Black Angus με λάδι τσίλι και παρμεζάνα, σεβίτσε με ψάρι ημέρας και γάλα τίγρη και καρπάτσιο με καβουρδισμένο φουντούκι και λάδι αστακού. Το "Zambri" σερβίρει επίσης νοστιμότατο finger food, από ποικιλία τυριών και αλλαντικών μέχρι ενδιαφέρουσες προτάσεις σε pinsa.

Zambri

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 2106230063, www.zambriathens.gr, FB: ZAMBRI, IG: @zambri_athens

Περισσότερες πληροφορίες

Zambri

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2025

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!