"Zambri": Ωδή στη fusion

Zambri

"Zambri" στη γλώσσα των Μαορί σημαίνει "αποικία" και, παρόλο που το μοντέρνο στέκι εδρεύει στην Κηφισιά, το ειδυλλιακό σκηνικό μάς ταξιδεύει στην Πολυνησία, χάρη στα εξωτικά μοτίβα, την πλούσια βλάστηση και το ατμοσφαιρικό ντεκόρ του. Η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού, αντί για τα πατροπαράδοτα ελληνικά γιορτινά πιάτα, το "Zambri" πειραματίζεται με γεύσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο comfort και το κοσμοπολίτικο. Το ολοκαίνουργιο μενού με την υπογραφή του executive chef Κωνσταντίνου Άκουρου, το οποίο επιμελείται η ομάδα του με head chef τον Χάρη Τζαν, είναι μια ωδή στη fusion κουζίνα.

Zambri

Θα δοκιμάσετε πρωτότυπους συνδυασμούς, όπως πακέρι με γαρίδα, ριζότο με χτένι και γκλάσο χοϊσίν ή σφυρίδα λουσμένη σε αβγολέμονο τρούφας από ζωμό μυδιών, αλλά και εκπλήξεις σε ωμά πιάτα: μοσχαρίσιο ταρτάρ Black Angus με λάδι τσίλι και παρμεζάνα, σεβίτσε με ψάρι ημέρας και γάλα τίγρη και καρπάτσιο με καβουρδισμένο φουντούκι και λάδι αστακού. Το "Zambri" σερβίρει επίσης νοστιμότατο finger food, από ποικιλία τυριών και αλλαντικών μέχρι ενδιαφέρουσες προτάσεις σε pinsa.

Zambri

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 2106230063, www.zambriathens.gr, FB: ZAMBRI, IG: @zambri_athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

16/12/2025

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.