"Βασίλαινας": Γιορτές με τη γοητεία του κλασικού

βασιλαινας

Ένας αιώνας σταθερής παρουσίας στο γευστικό τοπίο της πόλης καθιστά το εστιατόριο "Βασίλαινας" σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική Αθήνα. Ο Θανάσης Βασίλαινας, μαζί με τον σεφ Μανώλη Γαρνέλη, ανανεώνουν εδώ και ένα χρόνο τις γευστικές τους προτάσεις, εστιάζοντας τη μαγειρική τους φιλοσοφία στις νοστιμιές της θάλασσας, με τη headto-tail λογική να προσφέρει έναν συναρπαστικό καμβά δημιουργιών.

Βασίλαινας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ, εκτός από ολόφρεσκα ψάρια που ενδείκνυνται για νόστιμες γιουβετσάδες και άλλα μαγειρέματα, η "χασαπική ψαριού" φέρνει στο πιάτο εκλεκτές λιχουδιές, όπως γιακάδες, συκωτάκια ή παϊδάκια ψαριού, φροντίζοντας ακόμη και τα πιο παραγνωρισμένα κομμάτια να βρίσκουν τη θέση τους στον γαστρονομικό προβολέα.

Βασίλαινας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Για την περίοδο των γιορτών, δε, καραβίδες, χριστόψαρα, σφυρίδες, αλλά και εκλεκτές κοπές κρεάτων θα έχουν την τιμητική τους στα μενού των ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ και τις υπόλοιπες ημέρες, εορταστικά πιάτα θα πλουτίζουν το σταθερό μενού – η μεγάλη σάλα του "Βασίλαινα", άλλωστε, θα είναι ανοιχτή για γεύμα ανήμερα και την πρώτη ημέρα των Χριστουγέννων, όσο και την Πρωτοχρονιά.

Βρασίδα 13, Ιλίσια, 2107210501, www.vassilenas.gr, Fb: Vassilenas Restaurant, Ig: @vassilenasrestaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

16/12/2025

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.