© Λεωνίδας Τούμπανος
Ένας αιώνας σταθερής παρουσίας στο γευστικό τοπίο της πόλης καθιστά το εστιατόριο "Βασίλαινας" σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική Αθήνα. Ο Θανάσης Βασίλαινας, μαζί με τον σεφ Μανώλη Γαρνέλη, ανανεώνουν εδώ και ένα χρόνο τις γευστικές τους προτάσεις, εστιάζοντας τη μαγειρική τους φιλοσοφία στις νοστιμιές της θάλασσας, με τη headto-tail λογική να προσφέρει έναν συναρπαστικό καμβά δημιουργιών.

Εδώ, εκτός από ολόφρεσκα ψάρια που ενδείκνυνται για νόστιμες γιουβετσάδες και άλλα μαγειρέματα, η "χασαπική ψαριού" φέρνει στο πιάτο εκλεκτές λιχουδιές, όπως γιακάδες, συκωτάκια ή παϊδάκια ψαριού, φροντίζοντας ακόμη και τα πιο παραγνωρισμένα κομμάτια να βρίσκουν τη θέση τους στον γαστρονομικό προβολέα.

Για την περίοδο των γιορτών, δε, καραβίδες, χριστόψαρα, σφυρίδες, αλλά και εκλεκτές κοπές κρεάτων θα έχουν την τιμητική τους στα μενού των ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ και τις υπόλοιπες ημέρες, εορταστικά πιάτα θα πλουτίζουν το σταθερό μενού – η μεγάλη σάλα του "Βασίλαινα", άλλωστε, θα είναι ανοιχτή για γεύμα ανήμερα και την πρώτη ημέρα των Χριστουγέννων, όσο και την Πρωτοχρονιά.
Βρασίδα 13, Ιλίσια, 2107210501, www.vassilenas.gr, Fb: Vassilenas Restaurant, Ig: @vassilenasrestaurant