Εστέτ γιορτές με ιταλική φινέτσα στο "Navona"

Με την χορταστική περατζάδα της Νέας Παραλίας στα πόδια του, την εντυπωσιακή θέα του Θερμαϊκού και γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, το ανοιχτόκαρδο «Navona» είναι πρόταση ιδανική για τη γιορτινή μας ατζέντα.

Navona

Με προσεγμένη αισθητική, έμπειρο σέρβις και γαστρονομικές προτάσεις προσαρμοσμένες στο πνεύμα των πιο γιορτινών ημερών του χρόνου, το all day bar-restaurant του ξενοδοχείου "Makedonia Palace" διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σενάριο για την έξοδο των Χριστουγέννων και του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Το χριστουγεννιάτικο μενού σερβίρεται από τις 9 μ.μ και προλογίζεται από πιάτα όπως το γεμιστό ζυμαρικό με πάπια, μανιτάρι shimeji, πορτοκάλι και τζίντζερ και μια σαλάτα με φύλλα εποχής, σπεκ, πράσινο μήλο, ρόδι, καβουρδισμένο φουντούκι και βινεγκρέτ από κράνμπερις. Τη σκυτάλη παίρνει το καρέ μαύρου χοίρου με μέλι, πουρέ κολοκύθας, σάλτσα από μύρτιλλο και φρούτα του δάσους ενώ στο φινάλε θα απολαύσετε μια ιταλική πορτοκαλόπιτα με μασκαρπόνε, μαστίχα Χίου, gel Amaretto και παγωτό "fior di latte”. Η Anastasia Lina και dj set αναλαμβάνουν το μουσικό χαλί.

Navona

Navona

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τις 9 μ.μ, οι γευστικές νότες πατούν σε εορταστικά amuse bouche όπως το αρωματισμένο μακαρόν με τρούφα και μους από κατσικίσιο τυρί, σούπα βελουτέ από γλυκοπατάτα, πιπεριά Φλωρίνης, κρέμα πρόβειου γιαουρτιού και κάρδαμο ενώ το πρωτοχρονιάτικο φίνο κονσέρτο συνεχίζεται με σέσκουλο γεμιστό με ραγού από εποχιακά λαχανικά, κουκουνάρι, σταφίδες και hollandaise με μοσχολέμονο. To μοσχαρίσιο striploin Αργεντινής με σελινόριζα σε υφές, μπροκολίνι και σάλτσα Rossini προηγείται μιας σοκολατένιας μους με κάρδαμο crémeux, καραμέλα anglaise και παγωτό biscoff με εξαιρετικά κρασιά να ολοκληρώνουν το γιορτινό σενάριο. Όσο για τη μουσική επένδυση, η μπάντα Noma αναλαμβάνει δράση με resident dj set. 

Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 2310897444, makedoniapalace.com, FB: Navona, IG: @navona_bar_restaurant | Τιμή / άτομο: 80 €

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2025

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!