Εστέτ γιορτές με ιταλική φινέτσα στο "Navona"

Με την χορταστική περατζάδα της Νέας Παραλίας στα πόδια του, την εντυπωσιακή θέα του Θερμαϊκού και γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, το ανοιχτόκαρδο «Navona» είναι πρόταση ιδανική για τη γιορτινή μας ατζέντα.

Navona

Με προσεγμένη αισθητική, έμπειρο σέρβις και γαστρονομικές προτάσεις προσαρμοσμένες στο πνεύμα των πιο γιορτινών ημερών του χρόνου, το all day bar-restaurant του ξενοδοχείου "Makedonia Palace" διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σενάριο για την έξοδο των Χριστουγέννων και του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Το χριστουγεννιάτικο μενού σερβίρεται από τις 9 μ.μ και προλογίζεται από πιάτα όπως το γεμιστό ζυμαρικό με πάπια, μανιτάρι shimeji, πορτοκάλι και τζίντζερ και μια σαλάτα με φύλλα εποχής, σπεκ, πράσινο μήλο, ρόδι, καβουρδισμένο φουντούκι και βινεγκρέτ από κράνμπερις. Τη σκυτάλη παίρνει το καρέ μαύρου χοίρου με μέλι, πουρέ κολοκύθας, σάλτσα από μύρτιλλο και φρούτα του δάσους ενώ στο φινάλε θα απολαύσετε μια ιταλική πορτοκαλόπιτα με μασκαρπόνε, μαστίχα Χίου, gel Amaretto και παγωτό "fior di latte”. Η Anastasia Lina και dj set αναλαμβάνουν το μουσικό χαλί.

Navona

Navona

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τις 9 μ.μ, οι γευστικές νότες πατούν σε εορταστικά amuse bouche όπως το αρωματισμένο μακαρόν με τρούφα και μους από κατσικίσιο τυρί, σούπα βελουτέ από γλυκοπατάτα, πιπεριά Φλωρίνης, κρέμα πρόβειου γιαουρτιού και κάρδαμο ενώ το πρωτοχρονιάτικο φίνο κονσέρτο συνεχίζεται με σέσκουλο γεμιστό με ραγού από εποχιακά λαχανικά, κουκουνάρι, σταφίδες και hollandaise με μοσχολέμονο. To μοσχαρίσιο striploin Αργεντινής με σελινόριζα σε υφές, μπροκολίνι και σάλτσα Rossini προηγείται μιας σοκολατένιας μους με κάρδαμο crémeux, καραμέλα anglaise και παγωτό biscoff με εξαιρετικά κρασιά να ολοκληρώνουν το γιορτινό σενάριο. Όσο για τη μουσική επένδυση, η μπάντα Noma αναλαμβάνει δράση με resident dj set. 

Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 2310897444, makedoniapalace.com, FB: Navona, IG: @navona_bar_restaurant | Τιμή / άτομο: 80 €

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.