"Yaboo": Παράδοση και μοντερνισμός δίνουν ραντεβού στον Πειραιά

Yaboo © Παναγιώτης Βουμβάκης

Ένα νέο ολοήμερο πόστο στο μεγάλο λιμάνι, το "Yaboo", παίρνει το όνομά του από τη διάλεκτο της βόρειας Χίου και το μέρος του χωριού, όπου μαζεύονται οι παρέες για αυτοσχέδια παρεΐστικα τσιμπούσια.

Yaboo
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Προσεγγίζει κλασικές ελληνικές σπεσιαλιτέ με δημιουργική ματιά χωρίς όμως να λείπουν προσθήκες όπως mini burgers δίπλα σε hot dog με χωριάτικο λουκάνικο αγκαλιασμένο από χειροποίητο brioche με ταχίνι και μέλι, πεϊνιρλί παστίτσιο με μπεσαμέλ και μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, αλλά και κρατσανιστά κολοκυθάκια που θα βυθίσετε σε τζατζίκι, απολαμβάνοντας γουλιά γουλιά τις δημιουργίες της μπάρας.

Yaboo
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Yaboo
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Το μενού που επιμελείται, ως culinary director, η Γεωργιάνα Χιλιαδάκη, με τον Άγγελο Κοτσίρη σε ρόλο head chef, έχει εμφανώς διεθνείς επιρροές και προσοχή στα ωμά, με προτάσεις όπως το sashimi λαβράκι με σάλτσα jalapeño και μαγιονέζα Koscho, το ταρτάρ φρεσκότατου τόνου και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο.

Yaboo
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Από τα ζυμαρικά ξεχωρίζουν ιδιαίτερες συνταγές, όπως οι χυλοπίτες με φέτα και αβγοτάραχο Μεσολογγίου (μια ελληνόστροφη εκδοχή cacio e pepe), ενώ στα κυρίως το The Yaboo Smashed Burger παίζει δυνατά δίπλα σε ταλιάτα από Black Angus, αρνάκι κλέφτικο και κοτόπουλο με πατάτες κονφί στο φούρνο και βαρελίσια φέτα.

Yaboo
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Ακτή Κονδύλη 4, Πειραιάς, 6985694440.

Περισσότερες πληροφορίες

Yaboo

Ακτή Κονδύλη 4, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.