"Signora Tratoria": Η Μικρή Ιταλία της Θεσσαλονίκης

Signora Tratoria Θεσσαλονίκη

Μια ολοκληρωμένη ιταλική εμπειρία μας περιμένει κάθε φορά που περνάμε το κατώφλι ή πιάνουμε τραπεζάκι στο φαρδύ πεζοδρόμιο της "Signora Tratoria", εκεί όπου aperitivi και spritz παρέα με παραδοσιακά antipasti, όπως το vitello tonnato και τα arancini, είναι ιδανικό ξεκίνημα για ένα ταξίδι στην ιταλική νοστιμιά.

Signora Tratoria Θεσσαλονίκη

Προχωρώντας στα ενδότερα της ιταλικής κουλτούρας που προσφέρει απλόχερα το εξωστρεφές αυτό spot στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκουμε ναπολιτάνικες πίτσες με ζύμη ωρίμανσης 48 ωρών και εκλεκτά υλικά για toppings, ζυμαρικά από το Gragnano της Ιταλίας, με ιστορία χιλιάδων ετών στην ετικέτα τους, αλλά και πληθωρικά secondi piatti βγαλμένα από το κλασικό ρεπερτόριο της ιταλικής κουζίνας.

Signora Tratoria Θεσσαλονίκη

Δοκιμάστε, λόγου χάρη, τα χειροποίητα gnocchi με pomodoro, την cacio e pepe ή ακόμη και τα escalope alla Milanese κι ύστερα κλείστε με την κορυφαία κλασική τιραμισού, και θα καταλάβετε: η "Signora Trattoria" δεν είναι απλώς ένα ιταλικό στην καρδιά της πόλης. Είναι μια πύλη τηλεμεταφοράς από τη Θεσσαλονίκη κατευθείαν στην καρδιά της ιταλικής νοστιμιάς. Benvenutti!

Signora Tratoria Θεσσαλονίκη

Παύλου Μελά 38, Θεσσαλονίκη, 2310238233, signoratrattoria.gr,
IG: @signora.trattoria, FB: Signora Trattoria, TikTok: @signoratrattoria

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.