"Συν Αθηνά": Xmas spirit στη σκιά της Ακρόπολης

Συν Αθηνά © Λεωνίδας Τούμπανος

Tο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο που από το 2001 στεγάζει το "Συν Αθηνά" ετοιμάζει το γιορτινό του μενού και μας καλεί να το δοκιμάσουμε. Μπαίνουμε, λοιπόν, σε χριστουγεννιάτικο mood με πιάτα όπως η βελουτέ σούπα κολοκάσι με φασκόμηλο, πούδρα από λουκάνικο Λευκάδος και βουβαλίσια κρέμα, το χοιρινό μάγουλο μαύρου χοίρου που συνοδεύεται από πουρέ ψητής σελινόριζας και καραμελωμένα κρεμμυδάκια, καθώς και το γεμιστό με κάστανο φιλέτο γαλοπούλας και μυρωδικά σε ριζότο κολοκύθας. Μην παραλείψετε το ασύγκριτο cheesecake μελομακάρονο που σερβίρεται στο χριστουγεννιάτικο μενού.

Συν Αθηνά
© Λεωνίδας Τούμπανος

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανεβαίνουμε στο roof garden του "Συν Αθηνά" και απολαμβάνουμε ακόμη ένα γιορτινό μενού, με ένα πρωτότυπο αλμυρό εκλέρ γεμιστό με guanciale ελληνικού μαύρου χοίρου, ψητό λωτό με μοτσαρέλα Σερρών, ραβιόλι σπανακόπιτας και σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι. Και μιας και Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα δεν γίνεται, ολοκληρώνουμε το γεύμα μας με το κέικ βασιλόπιτας με κρέμα μανταρίνι, παγωτό κάστανο και αλμυρή καραμέλα.

Ηρακλειδών 2, Θησείο, 2103455550, www.sinathina.gr, FB: Συν Αθηνά - Sin Athina, IG: @sin_athina

Περισσότερες πληροφορίες

Συν Αθηνά

Ηρακλειδών 2, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

16/12/2025

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.