"To Αυγό του Κόκορα": ...και του πουλιού το γάλα στη γιορτινή πλατεία Αυδή

Αυγό του Κόκορα

Τα Χριστούγεννα έχουμε ανάγκη από εξόδους που μας φέρνουν κοντά με τους αγαπημένους, σε μέρη-φωλιές όπου κυριαρχεί η άνεση και το καλό φαγητό· όπως το "Αυγό του Κόκορα", η κλασική ταβέρνα που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, αφού η ιστορία της πάει πίσω στο 1982. Σήμερα, τοποθετημένο στο Μεταξουργείο, και με τα τραπέ ζια του εντός ενός cosy νεοκλασικού, αλλά και απέναντι στην πλατεία Αυδή, συνεχίζει να μας ταξιδεύει στις γεύσεις της ελληνικής παράδοσης.

Αυγό του Κόκορα

Η αφετηρία γίνεται με τις πληθωρικές, φρεσκοκομμένες σαλάτες του μαγαζιού, αλλά και τα λιχούδικα ορεκτικά: μαραθόπιτα, μαστέλο, τυροκροκέτες, φάβα και τα πραγματικά άχαστα μανιτάρια σχάρας θα σας κάνουν να αδημονείτε για τη συνέχεια. Στο σημείο αυτό, διαλέξτε κάποια από τις διάσημες κοκκορο-νοστιμιές, όπως η κοκκορόσουπα και το κυρίως που μοιράζεται το όνομά του με αυτό του εστιατορίου: ένα κοτόπουλο με μπέικον και μπόλικο τυρί που λιώνει θεσπέσια πάνω του. Φυσικά, δεν λείπουν κι αγαπημένα μαγειρευτά, όπως οι λαχανοντολμάδες και ο μουσακάς. Συνοδέψτε το φαγητό με το ευφρόσυνα γλυκό Αγιωργίτικο και ολοκληρώστε με ένα δροσερό εκμέκ καταΐφι.

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο, 2105249750, IG: @toavgotoukokkora, FB: Το Αυγό Του Κόκκορα Μεταξουργείο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.