"To Αυγό του Κόκορα": ...και του πουλιού το γάλα στη γιορτινή πλατεία Αυδή

Αυγό του Κόκορα

Τα Χριστούγεννα έχουμε ανάγκη από εξόδους που μας φέρνουν κοντά με τους αγαπημένους, σε μέρη-φωλιές όπου κυριαρχεί η άνεση και το καλό φαγητό· όπως το "Αυγό του Κόκορα", η κλασική ταβέρνα που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, αφού η ιστορία της πάει πίσω στο 1982. Σήμερα, τοποθετημένο στο Μεταξουργείο, και με τα τραπέ ζια του εντός ενός cosy νεοκλασικού, αλλά και απέναντι στην πλατεία Αυδή, συνεχίζει να μας ταξιδεύει στις γεύσεις της ελληνικής παράδοσης.

Αυγό του Κόκορα

Η αφετηρία γίνεται με τις πληθωρικές, φρεσκοκομμένες σαλάτες του μαγαζιού, αλλά και τα λιχούδικα ορεκτικά: μαραθόπιτα, μαστέλο, τυροκροκέτες, φάβα και τα πραγματικά άχαστα μανιτάρια σχάρας θα σας κάνουν να αδημονείτε για τη συνέχεια. Στο σημείο αυτό, διαλέξτε κάποια από τις διάσημες κοκκορο-νοστιμιές, όπως η κοκκορόσουπα και το κυρίως που μοιράζεται το όνομά του με αυτό του εστιατορίου: ένα κοτόπουλο με μπέικον και μπόλικο τυρί που λιώνει θεσπέσια πάνω του. Φυσικά, δεν λείπουν κι αγαπημένα μαγειρευτά, όπως οι λαχανοντολμάδες και ο μουσακάς. Συνοδέψτε το φαγητό με το ευφρόσυνα γλυκό Αγιωργίτικο και ολοκληρώστε με ένα δροσερό εκμέκ καταΐφι.

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο, 2105249750, IG: @toavgotoukokkora, FB: Το Αυγό Του Κόκκορα Μεταξουργείο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;