Ελληνικές γεύσεις και γιορτινό πνεύμα στο Ark

Το εστιατόριο - σημείο αναφοράς στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, επενδύει στην ποιότητα της φιλοξενίας και μας προσκαλεί να περάσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με μια ολιστική εμπειρία γεύσεων και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια.

ARK

Η γαστρονομική εμπειρία φέρει την υπογραφή του chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος αποτυπώνει εκφραστικά την αγάπη του στην ελληνική κουζίνα, δημιουργώντας πιάτα που έχουν κάτι από τις παιδικές μας αναμνήσεις, δοσμένα με τη σύγχρονη ματιά του και πάντα με βάση τις πρώτες ύλες της ελληνικής γης. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που το εστιατόριο του Ark βραβεύεται σταθερά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

ARK
© Λεωνίδας Τούμπανος

ARK

Το γευστικό ταξίδι της παραμονής των Χριστουγέννων αρχίζει με σούπα κολοκύθας και μανιταριών με τρούφα, με το ρολό βιολογικής γαλοπούλας με κρεμμυδάκια και γέμιση από κάστανα, δαμάσκηνα και σταφίδες με ρούμι να ακολουθεί. Συνέχεια έχει μια σαλάτα με γιορτινό "αέρα", με υφές παντζαριού, πράσινο λεμόνι και φρέσκο τυρί ενώ για κυρίως ο chef ετοιμάζει τριλογία με χοιρινό φιλέτο, καρέ αρνί και μοσχαρίσια μάγουλα. Για το τέλος,  φιλοξενούμενοι του Ark θα απολαύσουν παραδοσιακό κορμό Χριστουγέννων με σοκολάτα manjari, μαρμελάδα κάστανο και κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια.

ARK

Το καλωσόρισμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς γίνεται με μους άγριων μανιταριών και  φουντουκιού με προζυμένιο ψωμί, ενώ το πρώτο πιάτο περιλαμβάνει ραβιόλι κολοκύθας, μους από κατσικίσιο τυρί και αφρό φασκόμηλου. Για τη συνέχεια ο chef πρωτοτυπεί με ψάρι ετοιμάζοντας φρέσκο μπακαλιάρο με μαύρο χαβιάρι και σάλτσα αχινού συνοδεία πουρέ πατάτας αλλά από το μενού δεν λείπει και το μοσχαρίσιο φιλέτο σε κρούστα, γεμιστό με άγρια μανιτάρια και σπανάκι καθώς και σάλτσα μανιταριών. Ο γλυκός επίλογος γράφεται με δύο εναλλακτικές, περιλαμβάνοντας απαλή κρέμα από αγριοκάστανα Marroncini αλλά και σοκολάτα Jivara με ζελέ από μανταρίνι και περγαμόντο, κάστανο vermicelli και σάλτσα με άρωμα γιασεμί.

ARK

Η γαστρονομική εμπειρία, που προσφέρουν ο έμπειρος chef και η ομάδα του, ολοκληρώνεται ιδανικά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, υπό τη μελωδική φωνή της Αθηνάς Ρούτση, η οποία έχει πολυετή παρουσία στον χώρο και κινείται σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Και για όσους οι live performances ισούνται με ποτό, δεν έχουν παρά να απολαύσουν γευστικά signature cocktails και εξαιρετικά ποιοτικά κρασιά, όλη υπό την επιμέλεια του bar manager, Κυριάκου Στεφανή.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.