
Αν δεν έχεις πάει ακόμη στο funky bistro του Άνταμ Κοντοβά στο Παγκράτι, αυτές οι γιορτές είναι η αφορμή που έψαχνες, αν πάλι είσαι από τους ουκ ολίγους φαν, τα νέα πιάτα δίπλα στα γευστικά best sellers είναι ένας μόνο από τους ισχυρούς πειρασμούς για να επιστρέψεις.

Η αλεγρία των ημερών ταιριάζει γάντι στο ανοιχτόκαρδο feelgood εστιατόριο στο Παγκράτι, όπου ο ταλαντούχος σεφ και η φοβερή του ομάδα κάνουν πράξη την out of the box γαστρονομική, και όχι μόνο, φιλοσοφία τους. Από την ατμόσφαιρα και τις μουσικές μέχρι τα ζωγραφισμένα πιάτα που έχουν τη δική τους, ευαίσθητη ιστορία και τη zero waste φιλοσοφία, όλα εδώ υπηρετούν στο μάξιμουμ την ιδιοσυγκρασιακή ματιά του σεφ που προτείνει μια fusion μπιστρονομία, ευρηματική και πολύ νόστιμη.

Στο τραπέζι μας φτάνουν εξαιρετικά πολυεθνικά ωμά, όπως ψάρι ημέρας, σε βινεγκρέτ τσίλι, με κρέμα κάσιους και φρούτα εποχής ή στρείδια με jamon Iberico και πόνζου, δίπλα σε τηγανητά και μαγειρευτά που γράφουν ιστορία, όπως το τηγανόψωμο με αλλιώτικο τζατζίκι και μυζήθρα Μεσσηνίας ή η ορφανή μακαρονάδα με σάλτσα κακκαβιάς. Το fusion συναντά και τα κάρβουνα σε πιάτα σαν το χοιρινό μπριζολάκι Iberico με καπνιστά μύδια και φιστίκι Αιγίνης ή το κουνουπίδι με μαύρο σκόρδο, τηγανητό ψωμί, espresso και σάλτσα ZERO.

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι, 2107560362, www.exmachinagreece.com, Fb: Ex Machina Athens, Ig: @exmachina.athens