"Ex machina": Γιορτάζουμε γαστρονομικά στο πιο feelgood resto της πόλης

Ex machina

Αν δεν έχεις πάει ακόμη στο funky bistro του Άνταμ Κοντοβά στο Παγκράτι, αυτές οι γιορτές είναι η αφορμή που έψαχνες, αν πάλι είσαι από τους ουκ ολίγους φαν, τα νέα πιάτα δίπλα στα γευστικά best sellers είναι ένας μόνο από τους ισχυρούς πειρασμούς για να επιστρέψεις.

Ex machina

Η αλεγρία των ημερών ταιριάζει γάντι στο ανοιχτόκαρδο feelgood εστιατόριο στο Παγκράτι, όπου ο ταλαντούχος σεφ και η φοβερή του ομάδα κάνουν πράξη την out of the box γαστρονομική, και όχι μόνο, φιλοσοφία τους. Από την ατμόσφαιρα και τις μουσικές μέχρι τα ζωγραφισμένα πιάτα που έχουν τη δική τους, ευαίσθητη ιστορία και τη zero waste φιλοσοφία, όλα εδώ υπηρετούν στο μάξιμουμ την ιδιοσυγκρασιακή ματιά του σεφ που προτείνει μια fusion μπιστρονομία, ευρηματική και πολύ νόστιμη.

Ex machina

Στο τραπέζι μας φτάνουν εξαιρετικά πολυεθνικά ωμά, όπως ψάρι ημέρας, σε βινεγκρέτ τσίλι, με κρέμα κάσιους και φρούτα εποχής ή στρείδια με jamon Iberico και πόνζου, δίπλα σε τηγανητά και μαγειρευτά που γράφουν ιστορία, όπως το τηγανόψωμο με αλλιώτικο τζατζίκι και μυζήθρα Μεσσηνίας ή η ορφανή μακαρονάδα με σάλτσα κακκαβιάς. Το fusion συναντά και τα κάρβουνα σε πιάτα σαν το χοιρινό μπριζολάκι Iberico με καπνιστά μύδια και φιστίκι Αιγίνης ή το κουνουπίδι με μαύρο σκόρδο, τηγανητό ψωμί, espresso και σάλτσα ZERO.

Ex machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι, 2107560362, www.exmachinagreece.com, Fb: Ex Machina Athens, Ig: @exmachina.athens

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.