"Ex machina": Γιορτάζουμε γαστρονομικά στο πιο feelgood resto της πόλης

Ex machina

Αν δεν έχεις πάει ακόμη στο funky bistro του Άνταμ Κοντοβά στο Παγκράτι, αυτές οι γιορτές είναι η αφορμή που έψαχνες, αν πάλι είσαι από τους ουκ ολίγους φαν, τα νέα πιάτα δίπλα στα γευστικά best sellers είναι ένας μόνο από τους ισχυρούς πειρασμούς για να επιστρέψεις.

Ex machina

Η αλεγρία των ημερών ταιριάζει γάντι στο ανοιχτόκαρδο feelgood εστιατόριο στο Παγκράτι, όπου ο ταλαντούχος σεφ και η φοβερή του ομάδα κάνουν πράξη την out of the box γαστρονομική, και όχι μόνο, φιλοσοφία τους. Από την ατμόσφαιρα και τις μουσικές μέχρι τα ζωγραφισμένα πιάτα που έχουν τη δική τους, ευαίσθητη ιστορία και τη zero waste φιλοσοφία, όλα εδώ υπηρετούν στο μάξιμουμ την ιδιοσυγκρασιακή ματιά του σεφ που προτείνει μια fusion μπιστρονομία, ευρηματική και πολύ νόστιμη.

Ex machina

Στο τραπέζι μας φτάνουν εξαιρετικά πολυεθνικά ωμά, όπως ψάρι ημέρας, σε βινεγκρέτ τσίλι, με κρέμα κάσιους και φρούτα εποχής ή στρείδια με jamon Iberico και πόνζου, δίπλα σε τηγανητά και μαγειρευτά που γράφουν ιστορία, όπως το τηγανόψωμο με αλλιώτικο τζατζίκι και μυζήθρα Μεσσηνίας ή η ορφανή μακαρονάδα με σάλτσα κακκαβιάς. Το fusion συναντά και τα κάρβουνα σε πιάτα σαν το χοιρινό μπριζολάκι Iberico με καπνιστά μύδια και φιστίκι Αιγίνης ή το κουνουπίδι με μαύρο σκόρδο, τηγανητό ψωμί, espresso και σάλτσα ZERO.

Ex machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι, 2107560362, www.exmachinagreece.com, Fb: Ex Machina Athens, Ig: @exmachina.athens

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2025

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!