"Ark": Η γαστρονομική σταθερά της αθηναϊκής ριβιέρας

Ark

Γευστικά ανανεωμένο και κλασικό ταυτόχρονα, πάντα αριστοκρατικό και ανοιχτόκαρδο, σε αρμονία με την υπέροχη θαλασσινή τοποθεσία στα Αστέρια της Γλυφάδας, το "Ark" είναι και φέτος το καλοκαίρι η εγγυημένη all-day γευστική πρόταση της παραλιακής. Από το κομψό πρωινό και το brunch-θεσμός μέχρι τη βραβευμένη κουζίνα με την υπογραφή του εξαιρετικού Γιάννη Μπαξεβάνη, που εκτελούν οι ταλαντούχοι σεφ Αντώνης Ζερίδης, Διονύσης Ζαχαρόπουλος και Κωνσταντίνα Γκίνη, κάθε στιγμή της ημέρας έχει ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Ark

Με ακόμη ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στη φαρέτρα του για το 2024, το "Ark" μας υποδέχεται με το εμβληματικό φρεσκοψημένο κρίθινο ψωμί με χαρούπι που βγαίνει καθημερινά από τον ξυλόφουρνο και πιάτα που τιμούν την παράδοση, διατηρώντας ατόφια τη νοστιμιά της, χάρη και στην υψηλή ποιότητα ελληνικών πρώτων υλών. Κακαβιά με φρέσκο μπακαλιάρο και μαύρα μακαρόνια με μισοψημένες γαρίδες, ταλιατέλα ωμού κολοκυθιού και κρέμα θαλασσινών σε βότσαλο φέρνουν τη θάλασσα στο πιάτο, ενώ το ολόκληρο φρέσκο ψάρι στον ξυλόφουρνο, γεμιστό με αρωματικά χόρτα, απογειώνει την εμπειρία.

Ark

Σε πιο στεριανούς δρόμους, η σαλάτα με φασολάκια, βινεγκρέτ φιστίκι και παγωτό τυροκαυτερής και, βέβαια, το αρσενικό κατσίκι από το Λασίθι σιγοψημένο στα ξύλα με χόρτα εποχής και κρητικές μακαρούνες Κριτσάς είναι μερικά μόνο από τα λαχταριστά πιάτα του μενού, το οποίο κλείνει ιδανικά με τον δικό τους μπακλαβά ή γαλακτομπούρεκο με παγωτό. 

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, 2108948882, www.ark-glyfada.gr, FB: Ark, IG: @ark.glyfada

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.