"Κυρά Πόπη": Θαλασσινή αύρα με ιστορία

Κυρά Πόπη

Η τέχνη του ψαριού ξεδιπλώνεται εδώ και σχεδόν 30 χρόνια με ολόφρεσκες προτάσεις σπιτικής νοστιμιάς στη δροσερή και σκιερή χάρη στις μουριές αυλή της "Κυρά Πόπης". Ο καλοφαγικός προορισμός, απέναντι ακριβώς από το "Lagonissi Resort", έχει ως ατού τη μαγειρική γνώση και την εξαιρετική πρώτη ύλη, προσφέροντας στους θαμώνες του ένα καλογραμμένο σενάριο θαλασσοφαγίας. Ψαριές από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά αγκυροβολούν στην κουζίνα και, αφού περάσουν από τηγάνι, σχάρα ή από μαστορικά μαγειρικά χέρια, αρμενίζουν στα τραπέζια πλάι σε ευφάνταστες σαλάτες, καλοφτιαγμένες αλοιφές και σαγανάκια.

Κυρά Πόπη

Στο ξεκίνημα πριν απ' όλα είναι ιδανικό ένα σεβίτσε καραβίδας με αβοκάντο, τσίλι και κόλιανδρο. Την όρεξη ανοίγουν η καβουροσαλάτα, τα αχνιστά μύδια, η αέρινα τηγανισμένη καραβιδόψιχα, το ξιδάτο χταπόδι, η βελούδινη φάβα Σαντορίνης  και η παραδοσιακή χορτόπιτα της κυρίας Πόπης, αλλά μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στο γεύμα σας μια πλούσια μακαρονάδα με αστακό ή ένα ωραία χυλωμένο κριθαρότο με γαρίδες, τις οποίες σερβίρουν και με tempura με πικάντικη μαγιονέζα.

Κυρά Πόπη

Αναζητήστε τις μεγάλες ψαριές της ημέρας που ψήνονται ολόσωστα στη σχάρα· είναι απολαυστικές και λιτά αρτυμένες με μπόλικο λαδολέμονο. Αφήστε όμως λίγο χώρο και για τα γλυκά του κουταλιού της κυρίας Πόπης, τα οποία θα ολοκληρώσουν όμορφα το γεύμα σας. 

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, 2291026388, kyrapopi.gr, FB: Ψαροταβέρνα Η κυρά Πόπη - Λαγονήσι

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρά Πόπη

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι (απέναντι από το Lagonissi Resort)
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.