"Κυρά Πόπη": Θαλασσινή αύρα με ιστορία

Κυρά Πόπη

Η τέχνη του ψαριού ξεδιπλώνεται εδώ και σχεδόν 30 χρόνια με ολόφρεσκες προτάσεις σπιτικής νοστιμιάς στη δροσερή και σκιερή χάρη στις μουριές αυλή της "Κυρά Πόπης". Ο καλοφαγικός προορισμός, απέναντι ακριβώς από το "Lagonissi Resort", έχει ως ατού τη μαγειρική γνώση και την εξαιρετική πρώτη ύλη, προσφέροντας στους θαμώνες του ένα καλογραμμένο σενάριο θαλασσοφαγίας. Ψαριές από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά αγκυροβολούν στην κουζίνα και, αφού περάσουν από τηγάνι, σχάρα ή από μαστορικά μαγειρικά χέρια, αρμενίζουν στα τραπέζια πλάι σε ευφάνταστες σαλάτες, καλοφτιαγμένες αλοιφές και σαγανάκια.

Κυρά Πόπη

Στο ξεκίνημα πριν απ' όλα είναι ιδανικό ένα σεβίτσε καραβίδας με αβοκάντο, τσίλι και κόλιανδρο. Την όρεξη ανοίγουν η καβουροσαλάτα, τα αχνιστά μύδια, η αέρινα τηγανισμένη καραβιδόψιχα, το ξιδάτο χταπόδι, η βελούδινη φάβα Σαντορίνης  και η παραδοσιακή χορτόπιτα της κυρίας Πόπης, αλλά μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στο γεύμα σας μια πλούσια μακαρονάδα με αστακό ή ένα ωραία χυλωμένο κριθαρότο με γαρίδες, τις οποίες σερβίρουν και με tempura με πικάντικη μαγιονέζα.

Κυρά Πόπη

Αναζητήστε τις μεγάλες ψαριές της ημέρας που ψήνονται ολόσωστα στη σχάρα· είναι απολαυστικές και λιτά αρτυμένες με μπόλικο λαδολέμονο. Αφήστε όμως λίγο χώρο και για τα γλυκά του κουταλιού της κυρίας Πόπης, τα οποία θα ολοκληρώσουν όμορφα το γεύμα σας. 

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, 2291026388, kyrapopi.gr, FB: Ψαροταβέρνα Η κυρά Πόπη - Λαγονήσι

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρά Πόπη

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι (απέναντι από το Lagonissi Resort)
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.