"Κυρά Πόπη": Θαλασσινή αύρα με ιστορία

Κυρά Πόπη

Η τέχνη του ψαριού ξεδιπλώνεται εδώ και σχεδόν 30 χρόνια με ολόφρεσκες προτάσεις σπιτικής νοστιμιάς στη δροσερή και σκιερή χάρη στις μουριές αυλή της "Κυρά Πόπης". Ο καλοφαγικός προορισμός, απέναντι ακριβώς από το "Lagonissi Resort", έχει ως ατού τη μαγειρική γνώση και την εξαιρετική πρώτη ύλη, προσφέροντας στους θαμώνες του ένα καλογραμμένο σενάριο θαλασσοφαγίας. Ψαριές από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά αγκυροβολούν στην κουζίνα και, αφού περάσουν από τηγάνι, σχάρα ή από μαστορικά μαγειρικά χέρια, αρμενίζουν στα τραπέζια πλάι σε ευφάνταστες σαλάτες, καλοφτιαγμένες αλοιφές και σαγανάκια.

Κυρά Πόπη

Στο ξεκίνημα πριν απ' όλα είναι ιδανικό ένα σεβίτσε καραβίδας με αβοκάντο, τσίλι και κόλιανδρο. Την όρεξη ανοίγουν η καβουροσαλάτα, τα αχνιστά μύδια, η αέρινα τηγανισμένη καραβιδόψιχα, το ξιδάτο χταπόδι, η βελούδινη φάβα Σαντορίνης  και η παραδοσιακή χορτόπιτα της κυρίας Πόπης, αλλά μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στο γεύμα σας μια πλούσια μακαρονάδα με αστακό ή ένα ωραία χυλωμένο κριθαρότο με γαρίδες, τις οποίες σερβίρουν και με tempura με πικάντικη μαγιονέζα.

Κυρά Πόπη

Αναζητήστε τις μεγάλες ψαριές της ημέρας που ψήνονται ολόσωστα στη σχάρα· είναι απολαυστικές και λιτά αρτυμένες με μπόλικο λαδολέμονο. Αφήστε όμως λίγο χώρο και για τα γλυκά του κουταλιού της κυρίας Πόπης, τα οποία θα ολοκληρώσουν όμορφα το γεύμα σας. 

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, 2291026388, kyrapopi.gr, FB: Ψαροταβέρνα Η κυρά Πόπη - Λαγονήσι

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρά Πόπη

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι (απέναντι από το Lagonissi Resort)
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.