To "Première" είναι ψηλά στη λίστα μας για την επόμενη γαστρονομική έξοδο σε roof garden

Για μια ιδιαίτερη βραδιά με φόντο την Ακρόπολη το λαμπερό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Athenaeum InterContinental" είναι μια από εκείνες τις πολυτέλειες που αξίζει να χαρίσουμε στον εαυτό μας αυτό το καλοκαίρι.

Premiere

Ένα ξεχωριστό δείπνο σε ένα πολυτελές roof garden κάτω από τα αστέρια και με θέα στο φωτισμένο Παρθενώνα είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες που έχει να μας προσφέρει το Αθηναϊκό καλοκαίρι. Και το εμβληματικό εστιατόριο στον δέκατο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου "Athenaeum InterContinental" είναι μια από τις πιο ιδανικές προτάσεις για να το κάνουμε πράξη. 

Αξίζει να έρθουμε εδώ νωρίς για να απολαύσουμε παρέα με ένα aperitivo το δειλινό και το ηλιοβασίλεμα να χαρίζει κάθε λεπτό και άλλα χρώματα στον Αττικό ορίζοντα με την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό στο κέντρο να στολίζουν το κάδρο.   

Première

Από την υποδοχή με τα έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών μέχρι τη walk in διάφανη κάβα που κρύβει διαμαντάκια για να συντροφεύσετε τα πιάτα της επιλογής σας, η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα grand restaurant είναι ορατή παντού στο "Première". To νέο μενού συνδυάζει τη γαστρονομική φινέτσα με την comfort οικειότητα καλύπτοντας διαφορετικά γούστα. 

Ξεκινάμε με καλοφτιαγμένα ωμά όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ με μουστάρδα Dijon, κάπαρη, κρεμμύδι κοκκάρι, κρόκο αυγού και το λαβράκι ceviche με καρύδα, μοσχολέμονο και φρούτο του πάθους, αλλά και έξυπνες κρύες σούπες όπως η κρύα σούπα μυρωδικών με ελληνικό γιαούρτι, κουνουπίδι, φρέσκα μυρωδικά αλλά και αυτή με ψημένη ντομάτα με burrata και κρουτόν από προζυμένιο ψωμί. 

Première

Στα κυρίως που συνδυάζουν τόσο πιο πληθωρικές όσο και πιο ανάλαφρες προτάσεις μερικά από τα must - taste είναι τα short rib με σκιουφιχτά Κρήτης, ντομάτα, χυμό μοσχάρι, λαχανικά και γραβιέρα, η σφυρίδα φιλέτο με πουρέ σελινόριζας, πράσινα σπαράγγια, καρότα χρωματιστά και σάλτσα βασιλικού, τα μοσχαρίσια μάγουλα με κριθαράκι, μανούρα Σίφνου, λαχανικά και ξηρούς καρπούς και το φιλέτο γλώσσας με πουρέ καλαμποκιού, μαύρο μελάνι σουπιάς, φύλλα κάπαρης και λευκή σάλτσα βουτύρου. 

Οι vegan έχουν εδώ τις δικές τους επιλογές όπως τάκος με vegan κρέας, guacamole και σάλτσα pico de gallo αλλά και steak κουνουπιδιού με καπνιστή σάλτσα Romesco, φακές beluga και κρεμμυδάκι. 

Premiere

Δεν λείπουν οι premium κοπές (USA Black Angus Prime Rib, Ribeye και Striploin) αλλά και τα λαχταριστά επιδόρπια όπως ρεβανί με κρέμα λεμονιού, φιλέτο πορτοκάλι, σαφράν, παγωτό βανίλια, γαλακτομπούρεκο με σιρόπι εσπεριδοειδών και κομπόστα βατόμουρο αλλά και κακάο με κρέμα πικρής σοκολάτας 70%, σοκολάτα γάλακτος, glacage καραμέλας και φύλλα χρυσού. 

"Athenaeum InterContinental", Λεωφ. Συγγρού 89-93, Αθήνα, 2109206000, www.intercontinental.com/athens

Περισσότερες πληροφορίες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.