"Quaranta": Πώς λένε "all-day" στα ιταλικά;

Quaranta © Λεωνίδας Τούμπανος

Η Αγίου Κωνσταντίνου, ο δημοφιλής εμπορικός δρόμος του Αμαρουσίου, έχει ως δορυφόρο της δημοτικότητάς του το all day "Quaranta", ένα σποτ υψηλών προδιαγραφών και δυνατής ενέργειας. To ζωηρό στέκι υποδέχεται καθημερινά ένα πολυσυλλεκτικό κοινό που "διψάει" για καλό καφέ, ενδιαφέρουσα ιταλική κουζίνα και ψαγμένα κοκτέιλ.

Quaranta

Όλη η δράση αναπτύσσεται στον ντιζαϊνάτο χώρο με τους γήινους χρωματισμούς: απ’ τα τραπέζια περνούν ενδιαφέρουσες ιταλικές σπεσιαλιτέ, όπως χειροποίητα panini με αναπάντεχα υλικά, pinsa bianca χωρίς σάλτσα ντομάτας και ωραίες δροσερές σαλάτες, ιδανικές για τις θερμότερες καλοκαιρινές μέρες. Σημειώστε πως εδώ η ρωμαϊκή pinsa είναι στα καλύτερά της, αφού χάρη στο άψογο ψήσιμό της η ζύμη αποκτά τέλεια τραγανή υφή, ενώ ειδική μνεία αξίζει η pancetta e ricotta με φρέσκια μοτσαρέλα, πανσέτα, ρικότα, βασιλικό και παρμεζάνα.

Quaranta

Η μέρα ξεκινάει δυναμικά με specialty καφέδες και θρεπτικά αναζωογονητικά smoothies, τα οποία το βράδυ δίνουν τη σκυτάλη σε μια πλούσια γκάμα από aperitivi. Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε τα Detox spritz με Lillet blanc, λικέρ πράσινου μήλου, σιρόπι αγγουριού και prosecco, καθώς και το Bull spritz με Campari, Aperol, Red Bull καρπουζιού και αγγούρι. 

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, 2106100005

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.