"Quaranta": Πώς λένε "all-day" στα ιταλικά;

Quaranta © Λεωνίδας Τούμπανος

Η Αγίου Κωνσταντίνου, ο δημοφιλής εμπορικός δρόμος του Αμαρουσίου, έχει ως δορυφόρο της δημοτικότητάς του το all day "Quaranta", ένα σποτ υψηλών προδιαγραφών και δυνατής ενέργειας. To ζωηρό στέκι υποδέχεται καθημερινά ένα πολυσυλλεκτικό κοινό που "διψάει" για καλό καφέ, ενδιαφέρουσα ιταλική κουζίνα και ψαγμένα κοκτέιλ.

Quaranta

Όλη η δράση αναπτύσσεται στον ντιζαϊνάτο χώρο με τους γήινους χρωματισμούς: απ’ τα τραπέζια περνούν ενδιαφέρουσες ιταλικές σπεσιαλιτέ, όπως χειροποίητα panini με αναπάντεχα υλικά, pinsa bianca χωρίς σάλτσα ντομάτας και ωραίες δροσερές σαλάτες, ιδανικές για τις θερμότερες καλοκαιρινές μέρες. Σημειώστε πως εδώ η ρωμαϊκή pinsa είναι στα καλύτερά της, αφού χάρη στο άψογο ψήσιμό της η ζύμη αποκτά τέλεια τραγανή υφή, ενώ ειδική μνεία αξίζει η pancetta e ricotta με φρέσκια μοτσαρέλα, πανσέτα, ρικότα, βασιλικό και παρμεζάνα.

Quaranta

Η μέρα ξεκινάει δυναμικά με specialty καφέδες και θρεπτικά αναζωογονητικά smoothies, τα οποία το βράδυ δίνουν τη σκυτάλη σε μια πλούσια γκάμα από aperitivi. Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε τα Detox spritz με Lillet blanc, λικέρ πράσινου μήλου, σιρόπι αγγουριού και prosecco, καθώς και το Bull spritz με Campari, Aperol, Red Bull καρπουζιού και αγγούρι. 

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, 2106100005

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.