"4Hands": Το νέο smash burger της Αθήνας

Το νέο μπεργεράδικο της Αθήνας το υπογράφει ένα μισελενάτο δίδυμο που αποτελείται από τους Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο.

4Hands

Το street-food αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Αθήνας, στο οποίο οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος έρχονται να αφήσουν το δικό τους στίγμα με το άνοιγμα του "4Hands", που βρίκεται στο Athens Street Hub στο κέντρο της πόλης. Με έμπνευση από τα food court της Ευρώπης και της Αμερικής, το Athens Street Hub αποτελεί μια νέα πρόταση στην καρδιά της πόλης. Σε έναν χώρο cool και ανεπιτήδευτο με urban αισθητική υπάρχουν container τα οποία έχουν μετατραπεί σε καντίνες και μπαρ και έναν κήπο που μπορείς να απολαύσεις μια εναλλακτική εμπειρία αυθεντικού street-food, cocktail και aperitivo.

Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας έχει περάσει από τις πιο γνωστές κουζίνες σκανδιναβικών εστιατορίων όπως το "Maaemo" (3 αστέρια Michelin) και το "Under" του μοναδικού υποθαλάσσιου εστιατορίου στον κόσμο (1 αστέρι Michelin). Το γαστρονομικό του ταξίδι όμως ξεκίνησε στο "Alinea" του Σικάγο και συνέχισε στο "Quique Dacosta" κοντά στη Βαλένθια, όπου και τα δύο εστιατόρια έχουν από 3 αστέρια Michelin το καθένα.  

Ο Θάνος Φέσκος ανακάλυψε το ταλέντο και το πάθος του για τη μαγειρική στο στρατό. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη πορεία στη γαστρονομία και έγινε λάτρης της πειραματικής κουζίνας. Ξεκίνησε την καριέρα του στο "Rigiblick" (1 αστέρι Michelin), έχοντας στη συνέχεια περάσει από βραβευμένα εστιατόρια της Γερμανίας (Ox and Klee – 2 αστέρια Michelin) και της Αμερικής (Benu και Medowοod – το καθένα βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin). Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στο "Geranium" της Κοπεγχάγης (3 αστέρια Michelin), κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα για να δουλέψει στο εστιατόρια "Χύτρα" και να ξαναγυρίσει και πάλι στο "Geranium" ως Assistant Head Chef του Rasmus Kofoed για ακόμα πέντε.

4Hands

Το μισελενάτο δίδυμο γνωρίστηκε στη Δανία και από τότε έχουν χαράξει κοινή πορεία καθώς μοιράζονται κοινούς στόχους και μαγειρικές αξίες. Η νέα τους πρόκληση είναι να φέρνουν κάτι διαφορετικό στη γαστρονομική σκηνή, εφαρμόζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του fine dining σε burgers και τηγανιτές πατάτες, που μπορείς να απολαύσεις στο "4Hands" που βρίσκεται στο Athens Street Hub.

Ο σεφ Παπαζαχαρίας δήλωσε: "Γενικά είμαι της άποψης ότι οι αυλές και οι πίσω πόρτες street-food μαγαζιών ή περιοχών κρύβουν τις αλήθειες της πόλης που σε κάνουν να αισθάνεσαι οικεία". Από την άλλη ο σεφ Φέσκος είπε πως "Οι άνθρωποι που φτιάχνουν street-food έχουν ανιδιοτελή και ατελείωτη αγάπη και αποζητούν το χαμόγελο της ευχαρίστησης αυτού που το γεύεται". 

4Hands

Τι σημαίνει όμως το 4Hands; Το όνομα αναφέρεται στον γνωστό, στο εστιατορικό κοινό, όρο, που περιγράφει τη συνθήκη όπου δύο γνωστοί σεφ, συνεργάζονται και δημιουργούν ένα μοναδικό μενού. 4Hands, όπως, ένα μενού και τέσσερα χέρια που πειραματίζονται με street-food συνταγές, σε ένα μενού μόνο για σένα. Η γνώση και η δημιουργικότητα που έχουν αποκτήσει οι δύο σεφ στις κουζίνες των fine dining εστιατορίων, έχει αποτυπωθεί στο burger που θα επιλέξεις να δοκιμάσεις στο "4Ηands". Το μενού αποτελείται από τρία burger (Cheeseburger, Double Cheeseburger, Oklahoma), νόστιμες τηγανιτές πατάτες που θυμίζουν αλμυρά churros και δύο sauce την κλασσική 4Ηands sauce και την Dripping Knowledge.

Το 4Ηands λειτουργεί για τον Ιούνιο, Τετάρτη έως Κυριακή 7 μ.μ.-12 π.μ.

Κεραμεικού 111 & Μυκάλης, Kεραμεικός, IG: @4hands.ath

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2025

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!