O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort'

Ο βραβευμένος σεφ ανανεώνει τη σχέση του με το εστιατόριο 'Salvia'.

Ο σεφ Γιάννης Λιόκας

Με θέα τους εμβληματικούς πύργους της Αστράκας, το βραβευμένο εστιατόριο Salvia του 'Aristi Mountain Resort + Villas' εμπνέεται από την πλούσια παράδοση και φύση της Ηπείρου, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, αρωματικά βότανα και φρέσκα λαχανικά από τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου, την Aristi Farm, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα, δημιουργώντας έναν συνδυασμό γεύσεων που αντικατοπτρίζει τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής του Ζαγορίου.

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 4

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 2

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν επανέρχεται ο βραβευμένος Γιάννης Λιόκας, με το ρόλο του executive chef. Με καταγωγή από την Ήπειρο, ο σεφ Λιόκας έχει επιμεληθεί το σχεδιασμό του καινούριου μενού του εστιατορίου, επαναπροσδιορίζοντας τις τοπικές γεύσεις και συνταγές με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση και τα τοπικά προϊόντα.

O Γιάννης Λιόκας επιστρέφει στο 'Aristi Mountain Resort' και το εστιατόριο 'Salvia' 3

Το μενού ισορροπεί ανάμεσα στο παραδοσιακό και σύγχρονο στοιχείο, ενώ πρώτες ύλες όπως τυροκομικά, κρέας και ψάρι από τα χωριά της Ηπείρου, σπιτικά ζυμαρικά, ελαιόλαδο και ακόμη περισσότερα αυθεντικά προϊόντα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν πιάτα με γαστρονομικό ενδιαφέρον.

Στο 'Salvia', η φιλοσοφία του να μοιράζεσαι αντλεί έμπνευση από την παράδοση των Ηπειρωτών, ενώ στο ζεστό του περιβάλλον κάθε πιάτο αντικατοπτρίζει την αγάπη για το καλό φαγητό. Το ζυμωτό προζυμένιο ψωμί με κατσικίσιο τυρί και πέστο από βότανα, ο τραχανάς με χόρτα εποχής, μανιτάρια και φέτα Πωγωνίου, το ταρτάρ-‘λαχανοντολμάς’ με μαγειρεμένο λάχανο και μοσχαρίσιο φιλέτο, συνοδευόμενο από ψωμί στη θράκα, το ‘γιουβέτσι’ με μοσχάρι γάλακτος στιφάδο, η πέστροφα και το αργοψημένο αρνί στον ταβά, φιλοδοξούν να κάνουν πράξη κάθε φορά το ζητούμενο.
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.