Στο "Αμπιμπάγιο" στο Θησείο το μενού του Αγίου Βαλεντίνου έχει γεύση Ακρόπολης

Το μενού της βραδιάς μπορεί να γίνει ακόμη πιο γευστικό αν ξεκινήσει με έναν περίπατο στην Αποστόλου Παύλου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου γύρω από τη φωτισμένη Ακρόπολη και ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσουμε το φωτισμένο βράχο από τα μάτια μας.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θέλει απαραίτητα στημένες καταστάσεις, υψηλό budget και ιδιαίτερο προγραμματισμό, λίγα καλά και άκρως ρομαντικά υλικά αρκούν για να δέσει η συνταγή. Το μενού της βραδιάς μπορεί να γίνει ακόμη πιο γευστικό αν ξεκινήσει με έναν περίπατο στην Αποστόλου Παύλου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου γύρω από τη φωτισμένη Ακρόπολη και ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσουμε το φωτισμένο βράχο από τα μάτια μας. Που αλλού; στο "Αμπιμπάγιο", το αγαπημένο γευστικό spot του Θησείου που απλώνεται σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πόλης και μας υποδέχεται με σοφιστικέ, cosy ατμόσφαιρα και αύρα καλλιτεχνικού καφενείου της παλιάς Αθήνας που ταιριάζει με το feeling της βραδιάς και προσδίδει μια γλυκιά οικειότητα.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το νεοκλασικό κτίριο του πεζόδρομου της Ηρακλειδών, άλλωστε, έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα των foodies με τον ταλαντούχο σεφ Κωνσταντίνο Παλυβό να ανανεώνει με τη φρέσκια οπτική του το γευστικό ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ειδικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον και value for money μενού (€ 60 το ζευγάρι) γεμάτο αρώματα, όπου πρωταγωνιστούν το ταρτάρ τόνου σε μια δημιουργική εκδοχή με αβοκάντο, ταραμά με χρένο και ζωμό αγγουριού και το μοσχαρίσιο μάγουλο με πουρέ καπνιστής κολοκύθας και σάλτσα μαυροδάφνης αρωματισμένη με γλυκάνισο και κέδρο και, βέβαια, συμπληρώνεται από την πιο γλυκιά σοκολατένια έκπληξη.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αναλυτικά το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

  • Χειροποίητο καρβελάκι με αλοιφή ξινομυζήθρας
  • Βελουτέ ψητή κολοκύθας με crumble παρμεζάνας και λάδι μπαχαρικών
  • Ταρτάρ από φιλέτο Τόνου με αβοκάντο,ταραμα με χρένο,ζωμό αγγουριού
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά πάνω σε τραγανό φύλλο κρούστας με καπνιστό μανούρι μυρωδικά, καραμελωμένο καρύδι, αποξηραμένα φρούτα και βινεγκρέτ φράουλα
  • Μοσχαρίσιο μάγουλο με πουρέ καπνιστής κολοκύθας και σάλτσα μαυροδάφνης αρωματισμένη με γλυκάνισο και κέδρο.
  • Καρδιά σοκολατόπιτας,μπισκοτο σοκολάτας, compote αγριοκέρασο, σορμπέ μάνγκο.

Τιμη 60€ το ζευγάρι

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, FB Αμπιμπάγιο - Abibayio, IG @abibayio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Onuki': Το πρώτο εστιατόριο του 'The Ilisian' είναι εδώ

Με επικεφαλής τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο σεφ, Σταμάτη Σκριάπα, το εν λόγω σποτ παρουσιάζει μία sui generis ιαπωνική κουζίνα, γαρνιρισμένη με μυστήριο και κοσμοπολιτισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/12/2025

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.