Στο "Αμπιμπάγιο" στο Θησείο το μενού του Αγίου Βαλεντίνου έχει γεύση Ακρόπολης

Το μενού της βραδιάς μπορεί να γίνει ακόμη πιο γευστικό αν ξεκινήσει με έναν περίπατο στην Αποστόλου Παύλου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου γύρω από τη φωτισμένη Ακρόπολη και ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσουμε το φωτισμένο βράχο από τα μάτια μας.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θέλει απαραίτητα στημένες καταστάσεις, υψηλό budget και ιδιαίτερο προγραμματισμό, λίγα καλά και άκρως ρομαντικά υλικά αρκούν για να δέσει η συνταγή. Το μενού της βραδιάς μπορεί να γίνει ακόμη πιο γευστικό αν ξεκινήσει με έναν περίπατο στην Αποστόλου Παύλου και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου γύρω από τη φωτισμένη Ακρόπολη και ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσουμε το φωτισμένο βράχο από τα μάτια μας. Που αλλού; στο "Αμπιμπάγιο", το αγαπημένο γευστικό spot του Θησείου που απλώνεται σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πόλης και μας υποδέχεται με σοφιστικέ, cosy ατμόσφαιρα και αύρα καλλιτεχνικού καφενείου της παλιάς Αθήνας που ταιριάζει με το feeling της βραδιάς και προσδίδει μια γλυκιά οικειότητα.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το νεοκλασικό κτίριο του πεζόδρομου της Ηρακλειδών, άλλωστε, έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα των foodies με τον ταλαντούχο σεφ Κωνσταντίνο Παλυβό να ανανεώνει με τη φρέσκια οπτική του το γευστικό ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ειδικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον και value for money μενού (€ 60 το ζευγάρι) γεμάτο αρώματα, όπου πρωταγωνιστούν το ταρτάρ τόνου σε μια δημιουργική εκδοχή με αβοκάντο, ταραμά με χρένο και ζωμό αγγουριού και το μοσχαρίσιο μάγουλο με πουρέ καπνιστής κολοκύθας και σάλτσα μαυροδάφνης αρωματισμένη με γλυκάνισο και κέδρο και, βέβαια, συμπληρώνεται από την πιο γλυκιά σοκολατένια έκπληξη.

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αναλυτικά το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

  • Χειροποίητο καρβελάκι με αλοιφή ξινομυζήθρας
  • Βελουτέ ψητή κολοκύθας με crumble παρμεζάνας και λάδι μπαχαρικών
  • Ταρτάρ από φιλέτο Τόνου με αβοκάντο,ταραμα με χρένο,ζωμό αγγουριού
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά πάνω σε τραγανό φύλλο κρούστας με καπνιστό μανούρι μυρωδικά, καραμελωμένο καρύδι, αποξηραμένα φρούτα και βινεγκρέτ φράουλα
  • Μοσχαρίσιο μάγουλο με πουρέ καπνιστής κολοκύθας και σάλτσα μαυροδάφνης αρωματισμένη με γλυκάνισο και κέδρο.
  • Καρδιά σοκολατόπιτας,μπισκοτο σοκολάτας, compote αγριοκέρασο, σορμπέ μάνγκο.

Τιμη 60€ το ζευγάρι

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, FB Αμπιμπάγιο - Abibayio, IG @abibayio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.