Κτήμα Χατζημιχάλη: Ώρα για χριστουγεννιάτικη πρόποση!

Κτήμα Χατζημιχάλη

Ένα καλό κρασί αιχμαλωτίζει την ουσία των Χριστουγέννων, έτσι το στοίχημα κάθε χρόνο είναι η επιλογή εκείνων που θα ευχαριστήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους μας. Αναζητώντας κρασιά που εμπιστευόμαστε κι είναι δοκιμασμένα στο χρόνο, θα μας έρθει στο μυαλό η κλασική φράση των μεγαλύτερων στις ιδιαίτερες περιστάσεις: "Να ανοίξουμε ένα Χατζημιχάλη". Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως το Κτήμα Χατζημιχάλη παραμένει σταθερή αξία από το 1973, όταν ο Δημήτρης Χατζημιχάλης αγόρασε τα πρώτα ενενήντα στρέμματα στην Κοιλάδα Αταλάντης, ξεκινώντας το δικό του οινοποιείο, παράλληλα με την εκτροφή γαλοπούλας προκειμένου να διαχειριστεί τα λειτουργικά έξοδα τα πρώτα χρόνια, μέχρι να μπορέσει να αποδώσει η επένδυση στο οινοποιείο.

Κτήμα Χατζημιχάλη

Ο ιδρυτής πέρασε την αγάπη του για το κρασί στους δυο γιους του, Λεωνίδα και Παναγιώτη, και σήμερα οι τρεις μαζί συνεχίζουν να μας προσφέρουν εκλεκτούς οίνους με έμβλημα τη γαλοπούλα, με μια γκάμα είκοσι εννιά ετικετών, που θα συνοδεύσουν όλες τις λιχουδιές του καλοστρωμένου γιορτινού τραπεζιού.

hatzimichalis.com, #domainehatzimichalis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/09/2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.

Εκεί τρως cinnamon rolls στην Αθήνα

Ο πιο γλυκός, αφράτος λόγος να αγαπήσεις λίγο παραπάνω το φθινόπωρο και πού θα τον βρεις στην Αθήνα.

The C - Beach Restaurant: Degustation dinner στην παραλία της Βούλας

Με άρωμα θάλασσας και εκλεκτά κρασιά, μία ιδιαίτερη νύχτα ετοιμάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τα 'Δώδεκα Πιάτα' του Παύλου Κυριάκη τώρα και στο Σύνταγμα

Δεύτερο πόστο στο κέντρο της Αθήνας για τη δημοφιλή ταβέρνα του βραβευμένου σεφ, με ίδιο κόνσεπτ αλλά διαφορετικό μενού.