Κτήμα Ζαχαριουδάκη: Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στο ποτήρι

Κτήμα Ζαχαριουδάκη

Λευκό, ροζέ ή κόκκινο; Αυτή η ερώτηση επικρατεί την περίοδο των γιορτών, κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να εφοδιαστούμε τα κρασιά για τις μαζώξεις. Η απάντηση έρχεται από το Οινοποιείο Ζαχαριουδάκη και τον βιολογικό αμπελώνα του, που μας χαρίζει ξεχωριστούς οίνους από κρητικές και μη ποικιλίες. Στα λευκά, η Ορθή Πέτρα είναι το αρωματικό απεριτίφ που θα "ζεστάνει" την ατμόσφαιρα, ενώ ο Κώδιξ (Ασύρτικο-Μοσχάτο Σπίνας) και το Βιδιανό θα αγκαλιάσουν τις εντάσεις των κυρίως πιάτων με οξύτητες και λιπαρό χαρακτήρα. Με τα πλατό τυριών και αλλαντικών θα πιούμε το ερυθρό Κώδιξ (Syrah Κοτσιφάλι-Merlot) και με τις πικάντικες σάλτσες το Κοτσιφάλι και την Ορθή Πέτρα (Cabernet Sauvignon-Κοτσιφάλι). Η Ορθή Πέτρα Reserve (Syrah-Κοτσιφάλι) είναι ιδανική για τους οπαδούς του κόκκινου. Με τα επιδόρπια, η ροζέ ημίξηρη Victoria είναι must.

Κτήμα Ζαχαριουδάκη

zacharioudakis.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/09/2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.

Εκεί τρως cinnamon rolls στην Αθήνα

Ο πιο γλυκός, αφράτος λόγος να αγαπήσεις λίγο παραπάνω το φθινόπωρο και πού θα τον βρεις στην Αθήνα.

The C - Beach Restaurant: Degustation dinner στην παραλία της Βούλας

Με άρωμα θάλασσας και εκλεκτά κρασιά, μία ιδιαίτερη νύχτα ετοιμάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τα 'Δώδεκα Πιάτα' του Παύλου Κυριάκη τώρα και στο Σύνταγμα

Δεύτερο πόστο στο κέντρο της Αθήνας για τη δημοφιλή ταβέρνα του βραβευμένου σεφ, με ίδιο κόνσεπτ αλλά διαφορετικό μενού.