Στο νέο "En Aithria Athens" για brunch με θέα και όχι μόνο!

'En Aithria Athens' Brunch

Στους φίλους της μπίρας το όνομα "En Aithria" λέει πολλά, καθότι το ομώνυμο στέκι της Νέας Φιλαδέλφειας μας μύησε στις ποιοτικές ετικέτες από μια πλούσια λίστα. Πλέον, το ολοκαίνουργιο αδελφάκι του που ακούει στο όνομα "En Aithria Athens" φέρνει στο κέντρο της Αθήνας, στο Θησείο, την κουλτούρα της μπίρας αλλά και του comfort dining και ποιοτικού drinking που υπηρετεί η ομάδα που βρίσκεται πίσω από αρκετά ακόμη επιτυχημένα μαγαζιά της Νέας Φιλαδέλφειας (Agavita, Λεμονόκηπος, Αυλή, Πασατέμπο, Πρίγκηπο, Ηρώδειο και Jungle).

En Aithria Athens

Ανοιχτό από το πρωί για brunch με προσωπικότητα και συνεχίζοντας ως αργά με ποιοτικό comfort food και παρεΐστικη διάθεση, το "En Aithria Athens" μας περιμένει σε έναν όμορφο χώρο με έθνικ πινελιές κι ένα roof garden με θέα στην Ακρόπολη που μαγεύει. Κατεβαίνοντας στο κέντρο για τα γιορτινά ψώνια αλλά και για χαλαρές βόλτες στη στολισμένη Αθήνα κάνουμε focus στο brunch που περιλαμβάνει πολλές και νόστιμες προτάσεις για κάθε όρεξη.

Το πληθωρικό Pretzel Breakfast γεμιστό με κρέμα τυριών, σπανάκι, ασπράδι αβγού, πίκλα κρεμμυδιού και αγγούρι, συνοδεύεται από πράσινη σαλάτα και μας γεμίζει ενέργεια, ενώ το Tsoureki French Toast με σιρόπι σφενδάμου, ζάχαρη άχνη και κανέλα φέρνει τα Χριστούγεννα στο πιάτο! Τα αβγά διαφορετικών ειδών δεν λείπουν φυσικά από το μενού του brunch και είτε ταπροτιμήσουμε τηγανητά με crispy μπέικον, ελληνικό λουκάνικο με φρέσκα μυρωδικά, φρυγανισμένο ψωμί και πατάτες τηγανητές, είτε καγιανά με φέτα και χωριάτικο λουκάνικο, είτε, φυσικά, Benedict με ψητό ζαμπόν, πούδρα μπέικον, hollandaise sauce και σαλάτα κινόα δεν αφήνουν κανένα παραπονεμένο.

Επιλογές όπως η light Omelette από ασπράδι αβγού, με γαλοπούλα καπνιστή, σπανάκι, τοματίνια και ανθότυρο, συνοδεία πράσινης σαλάτας, αλλά και το Super Bowl με σπανάκι, κινόα τρίχρωμη, γλυκοπατάτες, ρεβίθια, κάσιους, αβοκάντο, mango, τοματίνια και σταφίδες κερδίζουν τους fit της παρέας, ενώ τα Pancakes Nutella αλλά και τα αλμυρά Pancakes με καπνιστό χοιρινό απάκι, τυρί γκούντα, μπέικον και αβγό τηγανητό είναι δύο από τα best sellers δικαίως!

Φυσικά, πέρα από τους special καφέδες δεν λείπουν τα κοκτέιλ που αγαπά το brunch (ένα Bloody Mary και μια Mimosa, παρακαλώ!) ενώ τα burger (σημειώνουμε ήδη το En Aithria με μοσχαρίσιο μπιφτέκι σε χειροποίητο ψωμάκι brioche, γλασαρισμένο μπέικον με σιρόπι σφενδάμου, καραμελωμένο κρεμμύδι, κρέμα cheddar, iceberg, ντομάτα και special En Aithria sauce) και φυσικά οι επιλογές στο grill που συντροφεύουν τις πάνω από 180 ετικέτες μπίρας σίγουρα θα μας κάνουν να ξανάρθουμε να δοκιμάσουμε τα πάντα.

Άστιγγος 13, Θησείο, 2103253957, enaithria.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.