"Dear Manouka" x Άγγελος Μπακόπουλος: Το funky συντονίζεται με το fine comfort

Η σύμπραξη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ με το feelgood bar restaurant της οδού Ηρώνδα έχει νοστιμιά και γεννά γαστρονομικές υποσχέσεις.

'Dear Manouka' x Άγγελος Μπακόπουλος: Το funky συντονίζεται με το fine comfort

Σε διάφορες κουλτούρες, το ελάφι θεωρείται σύμβολο ανανέωσης. 'Ενα έμβλημα που μπορεί να μεταφράζεται επίσης με όρους δύναμης ή/και αρχοντιάς. Το σήμα-κατατεθέν του "Dear Manouka" λοιπόν δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί ένα έξοχο connotation για την έναρξη της συνεργασίας του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ Άγγελου Μπακόπουλου με το προαναφερθέν wine bar restaurant, στα σύνορα του Παγκρατίου με το Μετς και τον ήσυχο πεζόδρομο της Ηρώνδα.

Το γενναίο restart του "Dear Manouka"

9 περίπου μήνες μετά την εμφάνισή του στα του ευ τρώγειν τεκταινόμενα της πόλης, θα πω πως το "Dear Manouka" με ξάφνιασε. Ευχάριστα. Αρχικά, με τη συνεργασία του με τον σεφ Μπακόπουλο αλλά, κυρίως, με τα όσα επί του πρακτέου σημαίνει το γεγονός. Κάτι που ερμηνεύεται έξοχα στο τραπέζι, εκεί όπου έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με την πρότερη κατάσταση. Αλλά θα φτάσουμε κι εκεί. 

Η κεντρική σάλα στο εστιατόριο Dear Manouka στο Παγκράτι
© Λεωνίδας Τούμπανος

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 10
Ελευθέριος Κρουσώνας

Αρχικά, το εν λόγω σποτ διαθέτει έναν από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της πόλης. Εύσημα οφείλουν να δοθούν στο Studiomateriality, που δόμησε ένα εσωτερικό πορτοκαλί, με ολίγο ροζ και κόκκινες κουρτίνες, ένα προσεγμένο μπαρ που "κιτρινίζει" και την προσαρμογή του ελαφιού ως κορωνίδας σε όλο αυτό.

Έναν χώρο funky, που πλέον συναντά το fine. Για την ακρίβεια το fine comfort που ευαγγελίζεται εδώ ο Άγγελος Μπακόπουλος.

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 11
Ελευθέριος Κρουσώνας

Ο επισκέπτης μπορεί πια να εξερευνήσει διαφορετικές γευστικές προτάσεις μέσα από τα τρία νέα μενού: ένα κεντρικό à la carte, ένα χορτοφαγικό και ένα γευσιγνωσίας οκτώ σταδίων. Η μαγειρική σκοπιά του σεφ Μπακόπουλου θα έλεγα πως αποτυπώνεται ξεκάθαρα και γλαφυρότατα στο degustation των 8 σταδίων. 

Κι αυτό γιατί το τελευταίο έχει στιβαρό γαστρονομικό background αλλά με γαρνιτούρες χαλαρότητας, φιλοξενίας και, αν προτιμάς, fun to eat πινελιές. Το αντιλαμβάνεσαι αρχικά με τα στρείδια που κολυμπούν σε ένα umamίσιο ζουμί, μαζί με σαλατάκι από πίκλες ή από το εξαιρετικά αφράτο και γλασαρισμένο σε σάλτσα στιφάδου milkbread, που πάει αγκαζέ με ένα διαβολεμένο βούτυρο με λάδι από τσάιβς.

Η κορύφωση έρχεται νωρίς χάρη στις σχεδόν ωμές γαρίδες Κοιλάδας με μπροκολίνι, coppa di Parma και μία έξοχη τύπου καρμπονάρα σάλτσα.

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 4
Ελευθέριος Κρουσώνας

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 3
Ελευθέριος Κρουσώνας

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 2
Ελευθέριος Κρουσώνας

Το χτένι με λαδοτύρι και σελινόριζα μέσα σε κονσομέ μοσχαρίσιας γλώσσας ομολογώ πως με μπέρδεψε λίγο αλλά δε συνέβη το ίδιο με την ευφάνταστη κρεμμυδόπιτα με σάλτσα στιφάδου και χιόνι από λαδοτύρι, το αλμυρό κανελέ με μοσχαρίσια ουρά, τρούφα και λευκό κρεμμύδι, το άψογα ψημένο μυλοκόπι ή το αρνί με σιτάρι και γιαούρτι που το διαδέχθηκαν.

Το update στο "Dear Manouka" αγγίζει όμως και το οινικό τερέν, με την Ρένια Ζωγράφου (που ίσως γνωρίζεις από το σαντορινιό high end χιτ, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο "Elements" του ξενοδοχείου "Canaves Epitome") να είναι εκείνη που τρέχει τα του οίνου δρώμενα εδώ, με διάθεση να συστήσει στο κοινό ιδιαίτερους Έλληνες οινοποιούς και ετικέτες μικρής παραγωγής. 

Dear Manouka με Άγγελο Μπακόπουλο 9
Ελευθέριος Κρουσώνας

Προφανώς, εκτός από τις αλλαγές, υπάρχουν και οι σταθερές. Και μία από αυτές είναι ο head bartender Γιάννης Πισσάς, που διατηρεί τα ηνία εντός της μπάρας και προτείνει, όπως πάντοτε, ενδιαφέροντα signature ποτά.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.