ΕΟΣ Σάμου: Τα κρασιά των γιορτών έχουν σαμιώτικο άρωμα

Χρυσαφένιο και κομψό, προσφέρει την απαραίτητη πολυτέλεια, για να συνοδεύσει τα εντυπωσιακά πλατό τυριών, αλλά και τα πρώτα εδέσματα.

ΕΟΣ Σάμου

H εορταστική περίοδος μας τυλίγει σε μια ζεστή αγκαλιά, όσο βρισκόμαστε σε μια συμφωνία γεύσεων και παραδόσεων με τους αγαπημένους μας, γύρω από το μεγάλο τραπέζι. Σ ́ αυτό το πνεύμα συντροφικότητας, έρχεται να προστεθεί λίγη λάμψη στο ποτήρι μας όταν θα ανοίξουμε μια φιάλη Ψηλές Κορφές, το ποικιλιακό Μοσχάτο Άσπρο από τον ΕΟΣ Σάμου. Χρυσαφένιο και κομψό, προσφέρει την απαραίτητη πολυτέλεια, για να συνοδεύσει τα εντυπωσιακά πλατό τυριών, αλλά και τα πρώτα εδέσματα. Η δροσιστική του οξύτητα θα ξεκουράσει τον ουρανίσκο μας από τον καταιγισμό γεύσεων. Και καθώς θα σερβίρουμε το χοιρινό με κυδώνι ή την πάπια με πορτοκάλι, θα πρωτοτυπήσουμε συν- δυάζοντάς τα με το Samos Nectar, τον γλυκό οίνο από υπερώριμα σταφύλια, που μπλέκει αρώματα ξηρών καρπών, καραμέλας κι αποξηραμένων φρούτων. Ιδανικό για pairing και με τα γλυκά που θα κλείσουν όμορφα το γιορτινό μενού.

ΕΟΣ Σάμου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
04/09/2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.

Εκεί τρως cinnamon rolls στην Αθήνα

Ο πιο γλυκός, αφράτος λόγος να αγαπήσεις λίγο παραπάνω το φθινόπωρο και πού θα τον βρεις στην Αθήνα.

The C - Beach Restaurant: Degustation dinner στην παραλία της Βούλας

Με άρωμα θάλασσας και εκλεκτά κρασιά, μία ιδιαίτερη νύχτα ετοιμάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τα 'Δώδεκα Πιάτα' του Παύλου Κυριάκη τώρα και στο Σύνταγμα

Δεύτερο πόστο στο κέντρο της Αθήνας για τη δημοφιλή ταβέρνα του βραβευμένου σεφ, με ίδιο κόνσεπτ αλλά διαφορετικό μενού.