Τα ΒορΟινά πάνε Αγορά Μοδιάνο

Η έκθεση που έφερε στο προσκήνιο τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος και τα κρασιά τους αλλάζει στέκι.

ΒορΟινά

Τα 'ΒορΟινά' -λογοπαίγνιο των λέξεων "βορράς" και "οίνος"- αποτελούν την κορωνίδα των εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων της ένωσης των Οινοποιών της Βορείου Ελλάδος, ήδη από το 2004. Φέτος, για πρώτη φορά, η εκδήλωση μεταφέρεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε έναν χώρο που η μακρόχρονη πορεία του είναι συνυφασμένη με τη γαστρονομία της, την Αγορά Μοδιάνο.

Με βασικό γνώμονα πως το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της γαστρονομίας και της κουζίνας ενός τόπου, όπως και του πολιτισμού του, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, η Αγορά Μοδιάνο θα φιλοξενήσει στον πανοραμικό της εξώστη τα ΒορΟινά με τα τραπέζια των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, εκεί όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευθεί τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Τα ΒορΟινά επιστρέφουν στην Αθήνα

30 κορυφαία οινοποιεία από τη Μακεδονία και την Ήπειρο συμμετέχουν με ένα πλήθος κρασιών, δημιουργίες από ξεχωριστά αμπελοτόπια, γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που αποτελούν τις καλύτερες εκφράσεις των κατηγοριών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Βόρειας Ελλάδας. Κρασιά, λευκά, ροζέ, ερυθρά, νεαρά ή παλαιωμένα, διαφορετικά στυλ όπως τύπου orange ή περιορισμένης παρέμβασης, βιολογικά, πειραματικά, ξηρά, αφρώδη, γλυκά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, συμπεριλαμβάνονται στο πλήθος των ετικετών όπου οι επισκέπτες των ΒορΟινών προσκαλούνται να δοκιμάσουν.

Βοροινά 2023 στην αγορά Μοδιάνο 2023 1

Αξίζει να σημειωθεί πως η ένωση 'Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος' συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ζωής, έχοντας προσφέρει κάθε πολλά στη δημιουργία, την εξέλιξη και την προώθηση του "επώνυμου Ελληνικού οίνου", στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Info

ΒορΟινά Αγορά Μοδιάνο
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2020
Αγορά Μοδιάνο - Εξώστης
Είσοδος:   Ερμού 24, Θεσσαλονίκη
Ωράριο-Ροή:   1η 18:00-20:00 και 2η 20:00-22:00.
Είσοδος:   10€ (συμπεριλαμβάνει δώρο το ποτήρι οινογευσίας)
Εισιτήρια μέσω Viva:   ΒορΟινά Αγορά Μοδιάνο

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
29/10/2025

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.

Nyx

Στα υψηλά δώματα του ξενοδοχείου "Academias", ο Δημήτρης Κότσαλης παρουσιάζει γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ που εξάπτουν το ενδιαφέρον με θέα στη φωτισμένη Αθήνα.