Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2-3 Σεπτεμβρίου 2023: Ένα διήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο το κρασί

Μεγάλα κρασιά, ξεναγήσεις σε οινοποιείο, μουσική, τέχνη και γευστικές περιπέτειες.

Μεγάλες Μέρες Νεμέας © shutterstock.com

Αγιωργίτικο, τρυγητός, αμπέλια, αμπελουργοί, οινοποιεία, παραδόσεις, ήθη και έθιμα, όλα συνταιριάζονται και δημιουργούν τις Μεγάλες μέρες της Νεμέας, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Από τη μια ο κόσμος του κρασιού είναι εκεί κάθε χρόνο μυρίζει, γεύεται και ζυμώνεται, και από την άλλη οι οινοποιοί, τα οινοποιεία και οι άνθρωποι τους τιμούν και αποτυπώνουν από τη δική τους σκοπιά ο καθένας τον εορτασμό των μεγάλων ημερών. 

Οι Νεμεάτισες μαγείρισσες μπαίνουν στις κουζίνες το Σαββατοκύριακο των Μεγάλων ημερών με την καθοδήγηση της καταξιωμένης σεφ Κωνσταντίνας Φάκλαρη. Τα 17 Χωριά, το οινικό εστιατόριο της Νεμέας με όλη την μπριγκάντα του εμπνέεται και δίνει το στίγμα του με 17 πιάτα και προτάσεις με σπάνιες και παλιές εσοδείες από το κελάρι του.

Το πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης της Παρασκευής 2/9 περιλαμβάνει γευστικές δοκιμές με τα κρασιά του Κτήματος Σκούρα (11 π.μ.-11 μ.μ.) και ξεναγήσεις και βόλτες στο οινοποιείο (11.30 π.μ.-6 μ.μ). Την ίδια μέρα (12-12.30 μ.μ.) ο Γιώργος Σκούρας ανοίγει την προσωπική του συλλογή και μοιράζεται μία από τις αγαπημένες του χρονιές Μέγας Οίνος 2006, σε μία σπάνια φιάλη Methuselah 6LT που θα σερβιριστεί από τον ίδιο με την μέθοδο της αγκαλιάς στο κελάρι των 1000 βαρελιών. 

Στις 6 μ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρευρεθεί στην έκθεση του Ιταλού γλύπτη Francesco Moretti με τίτλο "εν οίνω η αλήθεια", με μικρά και μεγάλα γλυπτά σε ατσάλι corten και πηλό. 

Στη συνέχεια, (6.30-7.30 μ.μ.) ο TITANAS θα ανταμώσει με τις χειροποιήτες ελληνικές σοκολάτες ESOPHY, ενώ λίγο αργότερα (8-9 μ.μ.) οι "Beggar's Delight" θα ξεκινήσουν ένα μουσικό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση. Παράλληλα το κοινό μπορεί να αποτυπώσει την εμπειρία του στο κτήμα με το My Mirror Both που θα είναι διαθέσιμο από τις 8-11 μ.μ.. Η βραδιά θα κλείσει με τους "Malibu".

Την Κυριακή 3/9 συνεχίζονται οι γευστικές δοκιμές (11 π.μ.-7 μ.μ.) και οι ξεναγήσεις στο οινοποιείο (11.30 π.μ.-6 μ.μ.). Την ίδια μέρα (12-1 μ.μ.) θα βρίσκεται στο Κτήμα ο Δημήτρης Σκούρας για μία γευσιγνωσία κρασιών μέσα από τα βαρέλια του οινοποιείου αποκαλύπτοντας μυστικά του επαγγέλματος, ενώ στις 2 μ.μ. το Κτήμα φιλοξενεί μία καντίνα με πλούσια εδέσματα για το κοινό. Τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2023 θα κλείσουν ο TITANAS και οι χειροποίητες ελληνικές σοκολάτες ESOPHY (6-7 μ.μ.).

Οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.