"Cash": Fusion καλοκαίρι στο θαυμαστό κήπο της Κηφισιάς

Η περίφημη αυλή του Κεφαλαρίου παραμένει σημείο αναφοράς, με ατμόσφαιρα ζηλευτή και fusion κουζίνα που έχει κάτι να πει.

Το bar restaurant Cash στην Κηφισιά

Έχει ένα μαγικό τρόπο να ζωντανεύει κάθε καλοκαίρι η αυλή του "Cash", όταν ο ήλιος πέφτει και τα θερινά φώτα ανάβουν διακριτικά. Περνάς τη μαύρη πόρτα από σφυρήλατο σίδερο στον αριθμό 54 της οδού Δηλιγιάννη και -αφού σε υποδεχτεί ο εξαιρετικός οικοδεσπότης Νεκτάριος Ντάλλας, φροντίζοντας να νιώσεις σε δευτερόλεπτα κάτι παραπάνω από άνετα- εισπράττεις αμεσότατα τα vibes του χώρου αλλά και την αισθητική ικανοποίηση που συνθέτουν τα μαρμάρινα τραπέζια ανάμεσα στα φυτά, απλωμένα στα δύο επίπεδα, η υπέροχη μπάρα κάτω από μία ολάνθιστη οροφή, η γενικότερα προσεγμένη διακόσμηση, οι boho λεπτομέρειες και τα ζεστά χρώματα, όλα υπό τη σκιά του εμβληματικού νεοκλασικού με τις φουριόζες κόκκινες κουρτίνες της εισόδου του, στο βάθος.

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 4

Η μορφή ενός καταφύγιου φινέτσας με ειδυλλιακή ατμόσφαιρα (την οποία ενισχύουν τα τακτικά κεφάτα και γνωστά σε όλους πια lives) είναι από μόνη της ένα από τα assets του "Cash", αλλά το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών εδώ, δε θα μπορούσε ασφαλώς να περιοριστεί στο εν λόγω γεγονός.

Αρχικά, η μπάρα του στέκεται -όπως πάντοτε- σε πολύ υψηλά standards, με μία ενδιαφέρουσα συλλογή premium αποσταγμάτων και (κλασικών και signature) cocktails. Τα τελευταία, μπορούν να πλαισιώσουν με ευχάριστο τρόπο τα πιάτα του φαγητού, πέρα από το να σταθούν και μόνα τους στο μπαρ ή το τραπέζι.

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 3

Στα του φαγητού, ο executive chef Αλέξης Αποστολόπουλος -επί χρόνια συνεργάτης των Χρόνη Δαμαλά και Γιώργου Βενιέρη- είναι εκείνος που επιμελείται ένα ανανεωμένο μενού, στα γνώριμα πια fusion γευστικά μονοπάτια του "Cash".

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 1

Ιαπωνικά hits συμπλέουν με μεσογειακές αναφορές, εναρμονισμένα με τη φιλοσοφία που ακολουθεί κάθε καλοκαίρι η κουζίνα. Καλοφτιαγμένα ρολάκια σούσι σηματοδοτούν μία υποσχόμενη αρχή και, διόλου απροσδόκητα, είναι από τα best sellers - αυτά με ταρτάρ μοσχαριού, πίκλα ρέβα, σχοινόπρασο και χαβιάρι αλλά και εκείνα με ψίχα καβουριού, αυγά χελιδονόψαρου και καψαλισμένο σολομό τραβούν το ενδιαφέρον.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τις γαρίδες με καπνιστή τσίλι σος (που έρχονται σε σουβλάκι) και το μοσχαρίσιο ταρτάρ που συνοδεύεται από μικρά miso buns.

Διαβάστε Επίσης

Στον αντίποδα, πιάτα σαν το τατάκι σολομού με σος από ιαπωνική μέντα και λεμόνι, χρειάζονται λίγη παραπάνω δουλειά. Αλλά το πρόσημο παραμένει θετικό. Πώς να μη συμβεί κάτι τέτοιο σε μία τέτοια όαση άλλωστε;

Τρία για τη μέση

Dry aged beef sliders: Τα μικρά bao burgers με μοσχάρι ωρίμανσης προσφέρουν ακριβώς τις απολαυστικές μπουκιές που περιμένεις από μία τέτοια επιλογή.

Μαγιάτικο: Με σος ιαπωνικού κίτρου και καυτερή πιπεριά jalapeno, συνδυάζει καλό ψάρι με ωραίο δάγκωμα και εντάσεις.

Black Cod: Ο μαύρος μπακαλιάρος έρχεται όμορφα γλασαρισμένος, με σος πράσινο μήλου και miso.

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 5

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 6

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 7

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Cash

Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.