"Cash": Fusion καλοκαίρι στο θαυμαστό κήπο της Κηφισιάς

Η περίφημη αυλή του Κεφαλαρίου παραμένει σημείο αναφοράς, με ατμόσφαιρα ζηλευτή και fusion κουζίνα που έχει κάτι να πει.

Το bar restaurant Cash στην Κηφισιά

Έχει ένα μαγικό τρόπο να ζωντανεύει κάθε καλοκαίρι η αυλή του "Cash", όταν ο ήλιος πέφτει και τα θερινά φώτα ανάβουν διακριτικά. Περνάς τη μαύρη πόρτα από σφυρήλατο σίδερο στον αριθμό 54 της οδού Δηλιγιάννη και -αφού σε υποδεχτεί ο εξαιρετικός οικοδεσπότης Νεκτάριος Ντάλλας, φροντίζοντας να νιώσεις σε δευτερόλεπτα κάτι παραπάνω από άνετα- εισπράττεις αμεσότατα τα vibes του χώρου αλλά και την αισθητική ικανοποίηση που συνθέτουν τα μαρμάρινα τραπέζια ανάμεσα στα φυτά, απλωμένα στα δύο επίπεδα, η υπέροχη μπάρα κάτω από μία ολάνθιστη οροφή, η γενικότερα προσεγμένη διακόσμηση, οι boho λεπτομέρειες και τα ζεστά χρώματα, όλα υπό τη σκιά του εμβληματικού νεοκλασικού με τις φουριόζες κόκκινες κουρτίνες της εισόδου του, στο βάθος.

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 4

Η μορφή ενός καταφύγιου φινέτσας με ειδυλλιακή ατμόσφαιρα (την οποία ενισχύουν τα τακτικά κεφάτα και γνωστά σε όλους πια lives) είναι από μόνη της ένα από τα assets του "Cash", αλλά το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών εδώ, δε θα μπορούσε ασφαλώς να περιοριστεί στο εν λόγω γεγονός.

Αρχικά, η μπάρα του στέκεται -όπως πάντοτε- σε πολύ υψηλά standards, με μία ενδιαφέρουσα συλλογή premium αποσταγμάτων και (κλασικών και signature) cocktails. Τα τελευταία, μπορούν να πλαισιώσουν με ευχάριστο τρόπο τα πιάτα του φαγητού, πέρα από το να σταθούν και μόνα τους στο μπαρ ή το τραπέζι.

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 3

Στα του φαγητού, ο executive chef Αλέξης Αποστολόπουλος -επί χρόνια συνεργάτης των Χρόνη Δαμαλά και Γιώργου Βενιέρη- είναι εκείνος που επιμελείται ένα ανανεωμένο μενού, στα γνώριμα πια fusion γευστικά μονοπάτια του "Cash".

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 1

Ιαπωνικά hits συμπλέουν με μεσογειακές αναφορές, εναρμονισμένα με τη φιλοσοφία που ακολουθεί κάθε καλοκαίρι η κουζίνα. Καλοφτιαγμένα ρολάκια σούσι σηματοδοτούν μία υποσχόμενη αρχή και, διόλου απροσδόκητα, είναι από τα best sellers - αυτά με ταρτάρ μοσχαριού, πίκλα ρέβα, σχοινόπρασο και χαβιάρι αλλά και εκείνα με ψίχα καβουριού, αυγά χελιδονόψαρου και καψαλισμένο σολομό τραβούν το ενδιαφέρον.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τις γαρίδες με καπνιστή τσίλι σος (που έρχονται σε σουβλάκι) και το μοσχαρίσιο ταρτάρ που συνοδεύεται από μικρά miso buns.

Διαβάστε Επίσης

Στον αντίποδα, πιάτα σαν το τατάκι σολομού με σος από ιαπωνική μέντα και λεμόνι, χρειάζονται λίγη παραπάνω δουλειά. Αλλά το πρόσημο παραμένει θετικό. Πώς να μη συμβεί κάτι τέτοιο σε μία τέτοια όαση άλλωστε;

Τρία για τη μέση

Dry aged beef sliders: Τα μικρά bao burgers με μοσχάρι ωρίμανσης προσφέρουν ακριβώς τις απολαυστικές μπουκιές που περιμένεις από μία τέτοια επιλογή.

Μαγιάτικο: Με σος ιαπωνικού κίτρου και καυτερή πιπεριά jalapeno, συνδυάζει καλό ψάρι με ωραίο δάγκωμα και εντάσεις.

Black Cod: Ο μαύρος μπακαλιάρος έρχεται όμορφα γλασαρισμένος, με σος πράσινο μήλου και miso.

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 5

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 6

Cash Κηφισιά καλοκαίρι 2023 7

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Cash

Δηλιγιάννη 54, Κεφαλάρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.