"APLÓ": Ένα ολόφρεσκο beach restaurant στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μία τολμηρή επανασύσταση της κουζίνας των παιδικών μας χρόνων, με island-chic διάθεση πάνω στη χρυσή άμμο της Astir Beach.

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης

"Tο μη πολύπλοκο, το ανεπιτήδευτο, το μη έχον περιττά στοιχεία ή χαρακτηριστικά". Κάπως έτσι ορίζεται η λέξη "απλό", που βαφτίζει και το ολοκαίνουριο εστιατόριο σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πάνω στη χρυσή άμμο και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά της "Astir Beach", το "APLÓ Restaurant" φιλοδοξεί να συστήσει ένα ανεπιτήδευτο γευστικό σύμπαν, αντλώντας νόστιμες αναμνήσεις από νοσταλγικές μνήμες με πολύ καλές πρώτες ύλες, μετατρέποντάς τις σε εμπνευσμένα πιάτα. 

Ο Executive Chef Στράτος Καλαθάκης και η ομάδα του αναλαμβάνουν το "δύσκολο" έργο να δομήσουν μία κουζίνα αληθινή όσο εκείνη της μαμάς και συνάμα τόσο επίκαιρη όσο απαιτείται στο σύγχρονο γαστρονομικό γίγνεσθαι. Έτσι στο άκρως καλοκαιρινό σκηνικό του "APLÓ" - εκεί όπου ο κατάλευκος καμβάς χρωματίζεται μόνο από προσεκτικά επιλεγμένα φυσικά υλικά στο χρώμα της άμμου, του καλαμιού, της ψάθας και του ξύλου- η δράση ξεκινά από το πρωί και ολοκληρώνεται το βράδυ, με γεύσεις που πατούν γερά στο χθες αλλά ατενίζουν με σιγουριά το αύριο. 

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 5

Τα πιάτα αφηγούνται μικρές ιστορίες από κάθε γωνιά της χώρας μας και γίνονται το επίκεντρο σε ένα τραπέζι γύρω από το οποίο μαζεύονται οικογένειες, ζευγάρια, φίλοι και παρέες για να περάσουν καλά και να δημιουργήσουν νέες καλοκαιρινές αναμνήσεις με τα πόδια τους θαμμένα στη ζεστή άμμο, με το ηλιοβασίλεμα να γίνεται το ιδανικό φόντο στο τέλος μίας ακόμη ημέρας. 

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 8

Τόσο το lunch όσο και το dinner menu του "APLÓ" μοιράζονται την ίδια βασική αρχή: Αληθινές γεύσεις για αληθινούς ανθρώπους. Οι μεζέδες και οι σαλάτες μπαίνουν "στη μέση" και αποτελούν την καλύτερη εισαγωγή για τα ολόφρεσκα ωμά, τις εμπνευσμένες συνταγές με ζυμαρικά, αλλά και τα λαχταριστά κυρίως που βασίζονται στα πιο φρέσκα και ποιοτικά υλικά της ελληνικής γης και θάλασσας. 

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 1

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 7

Έτσι, η Ψιλοκομμένη Μελιτζάνα στον Ξυλόφουρνο και η Φάβα Σαντορίνης με Παρθένο Κρητικό Ελαιόλαδο, τα Κεφτεδάκια της Μαμάς και οι Γαρίδες σε Φύλλο Κανταΐφι συναντούν τα πιο φρέσκα θαλασσινά Σε Στυλ Ceviche, αλλά και την Παραδοσιακή Αστακομακαρονάδα και το Φιλέτο Λαβράκι Φρικασέ με ελληνικά άγρια χόρτα και μυρωδικά, ενώ το Φιλέτο Black Angus με πουρέ αγκινάρας Τήνου και σάλτσα αστακού και μαυροδάφνης κοντράρεται ευθέως με τα Μπιφτέκια από Ελληνικό Βουβαλίσιο Κρέας με πατάτες Νάξου ή καπνιστό πουρέ καρότου με τραγανό απάκι. Φυσικά ιδιαίτερη θέση κατέχουν και στα δύο μενού οι Vegan επιλογές, όπως τα Linguine Pomodoro με φρέσκα τοματάκια Σαντορίνης ή το Ριζότο άγριων μανιταριών με pecan nuts. 

Στον επίλογο καταφθάνουν γλυκές προτάσεις με άκρως νοσταλγική διάθεση, όπως η Σεράνο, ο παραδοσιακός Μπακλαβάς, το αυθεντικό Εκμέκ Κανταΐφι, αλλά και μία πλούσια ποικιλία σε παγωτά και sorbet με την υπογραφή της Kayak. 

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 4

Εστιατόριο APLÓ στον Αστέρα Βουλιαγμένης 3

Φυσικά, μία πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και εμπνευσμένων cocktails έρχεται να συμπληρώσει το γευστικό παζλ με τον καλύτερο τρόπο. 


Info

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
τηλ. 210 8901571
Lunch Menu: 13.00 - 18.30
Dinner Menu: 19.30 - 00.00
astir.gr
FB: APLÓ Restaurant - Astir Beach
IG: @aploastir

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
05/11/2025

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.