Στάση Μετρό Μανιάτικα: κρεατοφαγία επικών διατάσεων στο "Στέκι του Γίγαντα"

Ένα σχετικά απομονωμένο αλλά απόλυτα προικισμένο ως προς την τοποθεσία ένα αυθεντικό πειραιώτικο στέκι.

το στέκι του Γίγαντα

Σ’ ένα σκηνικό με ατμόσφαιρα κουτουκιού, μέσα στην απλότητά του, και σε οπτική επαφή με τους δίσκους και τα memorabilia της λαϊκής μουσικής, κλασικά κρεατοφαγικά πιάτα και μεζέδες της παρέας σουλατσάρουν στα τραπέζια. Λουκάνικο άρτι αφιχθέν από την Σύρο, λούζα, χειροποίητα ντολμαδάκια, συκωταριά στο τηγάνι, λαχανονταλμάδες, συριανή γραβιέρα αναβιώνουν μνήμες γενναιόδωρης σπιτικής κουζίνας, αρτυμένης με λίγο κυκλαδίτικο αέρα. 

Περισσότερα στο αφιέρωμα Μετρόραμα 

Περισσότερες πληροφορίες

Στέκι του Γίγαντα (Το)

Ασκληπιού & Μακεδονίας 43, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
17/11/2025

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φαγητό με παριανή ψυχή στο "Kedros Athens"

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά της Λυκόβρυσης το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.