Στάση Μετρό Μανιάτικα: κρεατοφαγία επικών διατάσεων στο "Στέκι του Γίγαντα"

Ένα σχετικά απομονωμένο αλλά απόλυτα προικισμένο ως προς την τοποθεσία ένα αυθεντικό πειραιώτικο στέκι.

το στέκι του Γίγαντα

Σ’ ένα σκηνικό με ατμόσφαιρα κουτουκιού, μέσα στην απλότητά του, και σε οπτική επαφή με τους δίσκους και τα memorabilia της λαϊκής μουσικής, κλασικά κρεατοφαγικά πιάτα και μεζέδες της παρέας σουλατσάρουν στα τραπέζια. Λουκάνικο άρτι αφιχθέν από την Σύρο, λούζα, χειροποίητα ντολμαδάκια, συκωταριά στο τηγάνι, λαχανονταλμάδες, συριανή γραβιέρα αναβιώνουν μνήμες γενναιόδωρης σπιτικής κουζίνας, αρτυμένης με λίγο κυκλαδίτικο αέρα. 

Περισσότερα στο αφιέρωμα Μετρόραμα 

Περισσότερες πληροφορίες

Στέκι του Γίγαντα (Το)

Ασκληπιού & Μακεδονίας 43, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.