Για σαρακοστιανούς μεζέδες στο "Mezze Athens"

Το concept του Ομίλου Καστελόριζο στη Μητροπόλεως είναι εξαιρετικό πόστο για εκλεκτούς μεζέδες και την περίοδο της Σαρακοστής.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 1

Στα σχεδόν δέκα χρόνια λειτουργίας του το μεζεδοπωλείο του ομίλου Καστελόριζο στα νότια έχει εξελιχθεί σε στέκι με τακτικούς θαμώνες. Ήταν λοιπόν ζήτημα χρόνου να δημιουρηθεί το "αδερφάκι" του στο κέντρο, το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στον ιστορικά πιο κοσμοπολίτικο δρόμο της πόλης. 

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 2

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως

Οι ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις όπως και οι σύγχρονες παραλλαγές τους έχουν την τιμητική τους στο νέο αυτό πόστο που φιλοδοξεί να αναβιώσει τα παραδοσιακά αθηναϊκά μεζεδοπωλεία με μοντέρνα ματιά. Το πρωί μοσχοβολά ο τόπος από τα αρωματικά χαρμάνια καφέ αλλά από το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν πιάτα που υπογράφει ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος, ο οποίος φρόντισε όταν το επισκεφτείτε και την περίοδο της Σαρακοστής να σας δικαιώσει. Το μενού έχει στόφα ξεκάθαρα ελληνική επανασυστήνοντας την ελληνική παράδοση και φιλοξενία με σύγχρονη οπτική. Εδώ θα δοκιμάσετε καβούρι παϊδάκι με λαδολέμονο και lemongrass, θράψαλο χιουνκιάρ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μαϊντανό και λάδι τρούφας, χτένια ceviche από την σεβιτσερία τους, καραβίδες αχνιστές, γιουβετσάκι με γαρίδες, καλαμάρι σχάρας με φάβα και χταπόδι σχάρας, ψημένα στην εντέλεια. Αναζητήστε και το μενού με πιάτα ημέρας που ο σεφ δημιουργεί από διαλεχτές πρώτες ύλες που προμηθεύεται από την τοπική αγορά. 

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Athens

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.