Τα μυστικά του νερού ξεκλειδώνουν οι WSPC και Nestle Hellas

Ο Ανδρέας Ματθίδης DipWSET και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW ηγούνται σειράς από workshops που διοργανώνουν η εμβληματική σχολή οινοχοΐας και η εταιρείας παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, προκειμένου να αποκαλύψουν στους επαγγελματίες της εστίασης ότι δεν είναι όλα τα νερά ίδια.

Σομελιέ Νερού: εσείς τι νερό θα πιείτε σήμερα;

Είναι όλα τα νερά ίδια; Ασφαλώς και όχι, κι αυτό ακριβώς έρχονται να εξηγήσουν ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων Ανδρέας Ματθίδης DipWSET, με το νέο καινοτόμο Ελληνικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νερού, που έχει εντάξει στα προγράμματά του το WSPC, σε μία - στρατηγικής σημασίας - συνεργασία με τη Nestlé Ελλάς.

Μέσα από αυτή τη στρατηγική σύμπραξη, το WSPC και η Nestlé Ελλάς - η εταιρεία παραγωγής του ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή® και διανομής των premium ιταλικών Φυσικών Μεταλλικών Νερών Acqua Panna® και S.Pellegrino® - δίνουν την ευκαιρία σε επαγγελματίες της HO.RE.CA., καθώς και σε επαγγελματίες του χονδρεμπορίου και του λιανεμπορίου, να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση αναφορικά με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Κατανοώντας τη διαδικασία του water tasting, των διαφορετικών pairings και τις διαφορές μεταξύ των νερών, οι εισηγητές του προγράμματος βοηθούν να καταρριφθεί ο μύθος ότι "όλα τα νερά είναι ίδια", αναβαθμίζοντας, τελικά, την εμπειρία του πελάτη.

Τα πρώτα βήματα πραγματοποιήθηκαν μέσα από το 1ο  επαγγελματικό workshop που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 23 Φεβρουαρίου, με εισηγητή τον Πρόεδρο & Head of WSPC Education, Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW. Εκεί, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τη διαδικασία της γευσιγνωσίας νερού και τα πιθανά pairings, εμβαθύνοντας πλήρως στην κατηγορία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού.

Επόμενη στάση: Αθήνα

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση Νερού συνεχίζεται την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Αθήνα και τις εγκαταστάσεις του WSPC. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα της WSPC, ωστόσο πρέπει να κάνουν την κράτησή τους έγκαιρα, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Νερό WSPC

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.