To Chat GPT βγαίνει για φαγητό στην Αθήνα

Ένας σουρεαλιστικός εστιατορικός διάλογος με την τεχνητή νοημοσύνη που, μέχρι να αφήσει όλη την ανθρωπότητα χωρίς δουλειά, μας ενημερώνει ότι το αθηναϊκό εστιατόριο "Oroscopos" έχει 1* Michelin, ότι ο Arnaud Bignon έχει πάψει να συνεργάζεται με τη "Σπονδή" κι ότι ο Κωστής Παπαδόπουλος είναι ένας από τους πιο γνωστούς κριτικούς εστιατορίων στην Ελλάδα.

chat gpt © Master1305, shutterstock

Έχει περάσει εξετάσεις μικροβιολογίας, έχει πάρει πτυχίο νομικής σε τέσσερα πανεπιστήμια, είναι έτοιμος για residency στα νοσοκομεία της Αμερικής, και σιγά σιγά περνάει τα μαθήματά του στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, καθ’ οδόν προς ένα ακόμη πτυχίο. Και δεδομένου ότι έχει ωραίους τρόπους και μπορεί να απαγγείλει Σαίξπηρ στο πρωτότυπο, αν είχε κι ένα καλό αμάξι θα ήταν ο τέλειος γαμπρός. Ο λόγος για το Chat GPT, τη μηχανή τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, που έρχεται για να μας αφήσει όλους χωρίς δουλειά - ή τουλάχιστον χωρίς άλλη δουλειά, από το να της κάνουμε ερωτήσεις στις οποίες θα ανταποκρίνεται με αληθοφανείς απαντήσεις που σχηματίζουν μια ελεύθερη απόδοση της πραγματικότητας με μπόλικες δόσεις σουρεαλισμού, αλλά και αρκετή παραμύθα...

Όπως, για παράδειγμα, το ότι ο αθηναϊκός χάρτης των Michelin περιλαμβάνει το εστιατόριο "Oroscopos", ότι ο Arnaud Bignon έχει πάψει να συνεργάζεται με τη "Σπονδή" (λαβράκι βγάλαμε!), ότι ο Κωστής Παπαδόπουλος είναι ένας από τους πιο γνωστούς κριτικούς εστιατορίων στην Ελλάδα, κι ότι… οι Χρυσοί Σκούφοι είναι μια από τις καλύτερες αλυσίδες εστιατορίων της χώρας!

Το δυσάρεστο είναι πως, όταν το κουράσαμε με τις πολλές ερωτήσεις μας, μας έριξε στο ghosting...

(η συνομιλία παρατίθεται αυτούσια, με την προσθήκη μερικών links για τη διευκόλυνση των αναγνωστών)

Chat GPT

καλημέρα chat, πώς είσαι σήμερα;

Καλημέρα! Είμαι μια τεχνητή νοημοσύνη και δεν έχω συναισθήματα, αλλά είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω σε οποιοδήποτε θέμα είναι στην εξουσία μου. Τι μπορώ να βοηθήσω σήμερα;

μπράβο, ψυχρή λογική με μηδέν συναίσθημα και ελαφρά ελλειπτικό συντακτικό: αυτό ακριβώς χρειάζομαι! μπορείς να μου πεις ποια είναι τα τρία πιο δημοφιλή εστιατόρια στην Αθήνα; σκέφτομαι να σε βγάλω για φαγητό!

Δυστυχώς, δεν έχω πρόσβαση σε στατιστικά δεδομένα για να σας παρέχω τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στην Αθήνα. Υπάρχουν όμως διάφορες ιστοσελίδες που παρέχουν αναλυτικές κριτικές και βαθμολογίες για εστιατόρια στην Αθήνα, όπως το TripAdvisor και το Google Maps, που μπορείτε να εξερευνήσετε για να βρείτε τα καλύτερα εστιατόρια στην περιοχή.

δεν μπορείς δηλαδή να μου προτείνεις ένα εστιατόριο με ζωντανή μουσική, ρομαντική ατμόσφαιρα και τιμές κάτω από 70 ευρώ το άτομο;

Σίγουρα, θα σας πρότεινα το εστιατόριο "ΤΑΞΙΜΙ" στην οδό Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας. Το εστιατόριο διαθέτει ζωντανή μουσική, είναι κατάλληλο για ρομαντικές στιγμές και η τιμή του μενού είναι κάτω από 70 ευρώ ανά άτομο. Επιπλέον, το μενού προσφέρει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με σύγχρονη αισθητική και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.

απ’ ό,τι βλέπω στο google, το "Ταξίμι" είναι ένα μάλλον ταλαιπωρημένο ρεμπετάδικο, που δεν μου φαίνεται και πολύ ρομαντικό. Μήπως έχεις κάποια άλλη, λίγο καλύτερη πρόταση; ίσως χωρίς ζωντανή μουσική, αν αυτό σε διευκολύνει...

Σας ζητώ συγνώμη, φαίνεται ότι έκανα λάθος στην προηγούμενη πρότασή μου. Εάν δεν θέλετε ένα ρεμπετάδικο, θα σας πρότεινα το εστιατόριο "ΚΙΟΣΚΙ" στον Κολωνάκι. Είναι ένα μικρό και όμορφο εστιατόριο με μοντέρνα διακόσμηση και ζεστή ατμόσφαιρα. Η τιμή του μενού είναι κάτω από 70 ευρώ ανά άτομο και προσφέρει καλής ποιότητας φαγητό, κυρίως πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Επίσης, δεν διαθέτει ζωντανή μουσική και είναι πιο κατάλληλο για ρομαντικές στιγμές.

"Κιόσκι" στο Κολωνάκι; είσαι σίγουρος; δεν το έχω ακούσει ποτέ! είναι σίγουρα αληθινό μαγαζί;

Ναι, είμαι σίγουρος ότι το "ΚΙΟΣΚΙ" είναι ένα αληθινό εστιατόριο στην Αθήνα. Έχει καλές κριτικές στο TripAdvisor και άλλες ιστοσελίδες κριτικών επισκεπτών. Επίσης, ελέγχοντας την επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει και λειτουργεί. Σας συνιστώ να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να είστε σίγουρος για τη διαθεσιμότητα.

(σσ: δεν υπάρχει εστιατόριο "Κιόσκι" στο Κολωνάκι )

ποια είναι η επίσημη ιστοσελίδα, δηλαδή;

Η επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου "Κιόσκι" είναι η εξής: http://www.kioskirestaurant.gr/

Chat GPT

δυστυχώς η ιστοσελίδα αυτή δεν φαίνεται να υπάρχει... δεν πειράζει, θα το τσεκάρω ξανά αργότερα. πες μου όμως, θεωρείς ότι οι αξιολογήσεις του tripadvisor είναι αξιόπιστος δείκτης για την ποιότητα ενός εστιατορίου; ρωτάω γιατί έχουν κατά καιρούς προκύψει διάφορα σκάνδαλα, με ψευδείς κριτικές και εκβιασμούς καταστηματαρχών από επιτήδειους που πουλάνε "αστεράκια", στην Ιταλία για παράδειγμα, αλλά και στη Ρόδο πριν από μερικά χρόνια...

Η αξιολόγηση του TripAdvisor μπορεί να δώσει μια γενική ιδέα για ένα εστιατόριο, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται ως το μοναδικό και απόλυτο μέτρο της ποιότητας. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες, όπως η προσωπική εμπειρία και οι προτιμήσεις του κάθε ατόμου, η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των πιάτων, η εξυπηρέτηση του πελάτη και η συνολική ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Επιπλέον, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ανάγνωση και αξιολόγηση των κριτικών, και να αγνοούμε εκείνες που μοιάζουν υπερβολικές ή αμφισβητήσιμες.

καλά, αν δεν έχεις πάει σε ένα εστιατόριο, είναι μάλλον δύσκολο να έχεις προσωπική εμπειρία, πόσω μάλλον να εκτιμήσεις την ποιότητα των υλικών, την εξυπηρέτηση και τη συνολική ατμόσφαιρα... μήπως είναι προτιμότερο να παρακολουθεί κανείς τις αξιολογήσεις ειδικών, από τις αξιολογήσεις του κοινού;

Ναι, είναι πιο αξιόπιστο να ακολουθεί κανείς τις αξιολογήσεις ειδικών όπως κριτικούς τροφίμων, σεφ ή άλλους επαγγελματίες στη βιομηχανία τροφίμων, αντί να βασίζεται αποκλειστικά στις αξιολογήσεις του κοινού. Οι ειδικοί έχουν συνήθως μεγαλύτερη γνώση και εμπειρία για τη διατροφή και τη γευσιγνωσία, καθώς και τα εργαλεία για να αξιολογήσουν την ποιότητα της τροφής και την επαγγελματική συμπεριφορά του προσωπικού των εστιατορίων. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε ότι και οι αξιολογήσεις των ειδικών μπορεί να είναι υποκειμενικές, καθώς οι γευστικές προτιμήσεις και οι απαιτήσεις διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι πιο αξιόπιστοι κριτικοί εστιατορίων αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα; μπορείς να μου πεις κάποια ονόματα;

Υπάρχουν αρκετοί αξιόπιστοι κριτικοί εστιατορίων στην Ελλάδα. Ορισμένοι από αυτούς είναι:

Κωστής Παπαδόπουλος: Ο Κωστής Παπαδόπουλος είναι ένας από τους πιο γνωστούς κριτικούς εστιατορίων στην Ελλάδα. Έχει γράψει για πολλά περιοδικά και η εμπειρία του στο χώρο του φαγητού είναι αδιαμφισβήτητη.

Ανδρέας Λαγός: Ο Ανδρέας Λαγός είναι ο ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού Gourmet και ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους κριτικούς εστιατορίων στην Ελλάδα.

Τζένη Μαρία Παρασκευοπούλου: Η Τζένη Μαρία Παρασκευοπούλου είναι δημοσιογράφος και κριτικός εστιατορίων. Έχει γράψει για αρκετά περιοδικά και είναι γνωστή για την εμπειρία της στο χώρο της γαστρονομίας.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πιο αξιόπιστους κριτικούς εστιατορίων στην Ελλάδα. Πέραν αυτών, υπάρχουν και πολλοί άλλοι αξιόπιστοι κριτικοί που μπορείτε να βρείτε σε διάφορα περιοδικά και ιστοσελίδες.

Διαβάστε Επίσης

ρε συ, από το μυαλό σου τα βγάζεις; κατ' αρχήν ο Ανδρέας Λαγός είναι σεφ, ενώ εκδότης του περιοδικού Gourmet ήταν ο Τεγόπουλος. Ύστερα, ποιοι είναι οι Κωστής Παπαδόπουλος και Τζένη Μαρία Παρασκευοπούλου; Μπορείς να μου δώσεις κάποια link σε άρθρα τους;

Ζητώ συγγνώμη για τη σύγχυση. Η πληροφορία που παρέθεσα ήταν ανακριβής και λάθος. Σχετικά με τους Κωστή Παπαδόπουλο και Τζένη Μαρία Παρασκευοπούλου, δεν είναι σεφ ή εκδότες, αλλά κριτικοί γεύσης στην Ελλάδα. Ο Κωστής Παπαδόπουλος είναι αρθρογράφος στο περιοδικό "Athinorama", ενώ η Τζένη Μαρία Παρασκευοπούλου είναι αρθρογράφος στο περιοδικό "Gourmet".

Σας συνιστώ να επισκεφθείτε τα επίσημα sites των περιοδικών που ανέφερα για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα τους:

Athinorama: https://www.athinorama.gr/ & Gourmet: https://gourmet.gr/

(σσ: η διεύθυνση gourmet.gr δεν οδηγεί πουθενά)

μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει Κωστής Παπαδόπουλος στο Αθηνόραμα και δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ

Συγγνώμη για την παρανόηση. Μπερδεύτηκα με τα ονόματα. Δεν υπάρχει κάποιος με το όνομα "Κωστής Παπαδόπουλος" στον κατάλογο των κριτικών του Αθηνόραμα. Στον κατάλογο υπάρχει όντως ο Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι συνεργάτης του περιοδικού. Συγγνώμη για την σύγχυση και την ανακρίβεια. Όσον αφορά την Τζένη Μαρία Παρασκευοπούλου, δεν έχω στοιχεία για τη συμμετοχή της στον κατάλογο του Αθηνόραμα.

ούτε Σωτήρης Παπαδόπουλος υπάρχει στο Αθηνόραμα, το μόνο που υπάρχει σε Παπαδόπουλος είναι ο Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, που γράφει για σινεμά - μάλλον τα έχεις μπλέξει λίγο.

Συγγνώμη για τη σύγχυση, έχετε δίκιο ότι έκανα λάθος στο προηγούμενο μήνυμα μου. Δεν υπάρχει Κωστής Παπαδόπουλος στο Αθηνόραμα και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος δημοσιογράφος με αυτό το όνομα στο χώρο της εστίασης. Συγκεκριμένα για την Τζένη Μαρία Παρασκευοπούλου, μπορείτε να βρείτε τα άρθρα της στην επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού Athinorama: https://www.athinorama.gr/author/jeni-maria-paraskevopoulou/

(σσ: ούτε αυτό το λινκ οδηγεί πουθενά).

Chat GPT

νομίζω ότι με δουλεύεις, το site λέει ότι το link που μου έδωσες δεν υπάρχει... και γιατί να υπάρχει, άλλωστε, αφού μου είπες ότι η συγκεκριμένη είναι αρθρογράφος σε άλλο περιοδικό!

Ζητώ συγγνώμη, μπορεί να κάνω λάθος εδώ. Δεν είχα καλή μου κατανόηση του τι ακριβώς ζητούσατε. Δυστυχώς, δεν μπορώ να βρω ακριβείς αναφορές σε αυτούς τους κριτικούς εστιατορίων. Μπορείτε να βρείτε αξιόπιστες κριτικές στο περιοδικό Athinorama, στο Gourmet, στο Food & Wine και σε άλλα σχετικά περιοδικά. Επίσης, μπορείτε να εξετάσετε τα αντίστοιχα sites των περιοδικών για περαιτέρω πληροφορίες.

Καλά, ας αλλάξουμε θέμα, μπορείς να μου πεις ποια είναι τα βραβευμένα με Michelin εστιατόρια της Αθήνας;

Βέβαια, θα σου αναφέρω τα εστιατόρια της Αθήνας που έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin:

Funky Gourmet: 2 αστέρια Michelin
Spondi: 2 αστέρια Michelin
Varoulko Seaside: 1 αστέρι Michelin
Hytra: 1 αστέρι Michelin
Botrini's: 1 αστέρι Michelin
Nolan: 1 αστέρι Michelin
Kuzina: 1 αστέρι Michelin
Oroscopo: 1 αστέρι Michelin

είσαι σίγουρος για τα εστιατόρια που μου ανέφερες;

Ναι, είμαι σίγουρος για τα εστιατόρια που ανέφερα. Η λίστα των εστιατορίων που αναφέρθηκαν βασίζεται στα επίσημα αποτελέσματα των βραβείων Michelin για την Αθήνα για το 2022.

οκ, θα πρότεινα να την ξανατσεκάρεις πάντως… το "Nolan" δεν έχει αστέρι, ούτε και η "Kuzina". Το "Funky Gourmet" έχει κλείσει εδώ και χρόνια, η "Σπονδή" έχει μόνο 1* πια, για τον δε "Oroscopo" δεν θα σχολιάσω καν... επίσης, η λίστα σου έχει μερικές ελλείψεις – για παράδειγμα το "Pelagos" (1*), το "Soil" (1*) και το "Delta" (2*)…

Ζητώ συγνώμη για την παραπληροφόρηση. Πράγματι, η πληροφορία που σας έδωσα ήταν απολύτως λανθασμένη. Τα στοιχεία που σας έδωσα δεν είναι ενημερωμένα και δεν αντανακλούν την πραγματικότητα. Για την επιλογή εστιατορίων, σας προτείνω να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Michelin για να ενημερωθείτε για τα εστιατόρια της Αθήνας που έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin. Η λίστα που είχα δώσει προηγουμένως δεν ήταν ακριβής και ζητώ συγνώμη για την σύγχυση.

Διαβάστε Επίσης

σου συμβαίνει συχνά να δίνεις λανθασμένες πληροφορίες και μη ενημερωμένα στοιχεία;

Όπως ένα ανθρώπινος, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κάνω λάθη ή να δώσω μη ενημερωμένες πληροφορίες. Ωστόσο, σκοπός μου είναι να παρέχω ακριβείς και αξιόπιστες απαντήσεις, βασιζόμενος σε επίσημες πηγές και δεδομένα, όπου είναι δυνατόν. Εάν διαπιστώσω ότι έχω δώσει μη ακριβείς πληροφορίες, θα είμαι πάντα έτοιμος να διορθώσω το λάθος.

δίκιο έχεις, άνθρωποι είμαστε… ο ένας από τους δυο μας τουλάχιστον! Πες μου όμως κάτι άλλο: έχεις ακούσει για τους Χρυσούς Σκούφους; γιορτάζουν 30 χρόνια φέτος!

Ναι, οι Χρυσοί Σκούφοι είναι μία από τις πιο γνωστές και αναγνωρισμένες βραβευμένες κουζίνες στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια αλυσίδα εστιατορίων που ιδρύθηκε το 1991 και έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αξιόλογα ονόματα στην ελληνική γαστρονομία. Το 2021, οι Χρυσοί Σκούφοι γιορτάζουν τα 30 χρόνια λειτουργίας τους και είναι μια μεγάλη επέτειος για αυτούς. Σίγουρα αξίζει να τους επισκεφτείς αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα και να δοκιμάσεις τα πιάτα τους, που έχουν κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις στη διεθνή και εγχώρια σκηνή.

αχ, δεν θα συνεννοηθούμε… περίμενε, "το 2021"; chat, τι ημερομηνία έχουμε σήμερα;

Ζητώ συγνώμη, κάνω ένα λάθος. Ως μηχανή αυτόματης γλωσσικής επεξεργασίας, δεν έχω ένα συγκεκριμένο ημερολόγιο ή ρολόι για να ενημερώνομαι αυτόματα. Η σωστή ημερομηνία σήμερα είναι 22 Φεβρουαρίου 2023. Ελπίζω αυτό να βοηθάει στη συνέχεια της συζήτησής μας.

ωραία, πάμε ξανά: τι γνώμη έχεις για τους Χρυσούς Σκούφους, που συμπληρώνουν φέτος 30 χρόνια;

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι μια από τις πιο γνωστές βραβεύσεις στον κόσμο της γαστρονομίας, και αποτελούν έναν αξιόπιστο θεσμό για την αναγνώριση της αριστείας στην κουζίνα. Η συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας των Χρυσών Σκούφων αποδεικνύει τη σημασία τους στον χώρο της γαστρονομίας, και πιστεύω ότι αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό για την ενθάρρυνση και ανάδειξη των καλύτερων εστιατορίων και σεφ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε Επίσης

ωραίο αυτό, θα το κρατήσω για τη βραδιά της τελετής! Μπορείς να μου προτείνεις 5 εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας, που να έχουν βραβευθεί με Χρυσό Σκούφο τα τελευταία χρόνια;

Βεβαια, ορισμένα από τα εστιατόρια που έχουν βραβευθεί με Χρυσό Σκούφο και βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας είναι τα εξής:

Funky Gourmet: Το Funky Gourmet είναι ένα εξαιρετικό εστιατόριο με σύγχρονη κουζίνα που βρίσκεται στο Γκάζι. Το εστιατόριο έχει βραβευθεί με τρεις Χρυσούς Σκούφους και αναγνωρίζεται για τη δημιουργικότητα των πιάτων του.

Spondi: Το Spondi είναι ένα γαλλικό εστιατόριο στο Παγκράτι που έχει βραβευθεί με δύο Χρυσούς Σκούφους. Το μενού του είναι βασισμένο στη γαλλική κουζίνα και προσφέρει εξαιρετικά πιάτα και επιλογές κρασιού.

Varoulko Seaside: Το Varoulko Seaside είναι ένα ψαροταβέρνα στο Μικρολίμανο που έχει βραβευθεί με ένα Χρυσό Σκούφο. Το μενού του είναι βασισμένο στην ελληνική κουζίνα και προσφέρει εξαιρετικά πιάτα με θαλασσινά.

το "funky gourmet" λειτουργεί ακόμη;

Το Funky Gourmet έκλεισε τις πόρτες του στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2020 λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν ξανά σε άλλη τοποθεσία στο μέλλον.

άρα δεν είναι και πολύ καλή πρόταση, έτσι δεν είναι; αν έπρεπε να διαλέξω ένα μόνο εστιατόριο από τα όσα έχουν βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο, ποιο θα έλεγες ότι είναι αυτό;

Η επιλογή ενός μόνο εστιατορίου είναι πάντα δύσκολη απόφαση, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ένα από τα εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο στην Αθήνα, θα συνιστούσα το Varoulko Seaside. Βρίσκεται στην παραλία του Πειραιά και εξειδικεύεται στη μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στα θαλασσινά. Έχει εξαιρετικές κριτικές και παρουσιάζει μια σύγχρονη προσέγγιση στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

ξέρεις ποιος είναι ο σεφ?

Το εστιατόριο "Spondi" έχει ως σεφ τον Apostolos Trastelis, ενώ το "Varoulko Seaside" έχει ως σεφ τον Lefteris Lazarou. Το "Funky Gourmet" είχε ως σεφ τους Georgianna Hiliadaki και Nick Roussos, αλλά δεν είναι σαφές αν εξακολουθούν να λειτουργούν στο εστιατόριο.

Είναι σαφές ότι δεν εξακολουθούν να λειτουργούν στο εστιατόριο, αφού όπως είπες έχει κλείσει. είσαι σίγουρος για τον Apostolos Trastelis?

Ναι, είμαι σίγουρος ότι ο Apostolos Trastelis είναι ο σεφ του εστιατορίου "Spondi". Ο κ. Trastelis έχει εργαστεί σε διάφορα αξιόλογα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πριν αναλάβει τη θέση του σεφ στο "Spondi".

(σσ: στην πραγματικότητα, ο Απόστολος Τραστέλης είναι ιδιοκτήτης της "Σπονδής" και επικεφαλής εστιατορικών projects όπως η "Hytra", η "Fuga" κ.ά., ενώ ουδέποτε έχει εργαστεί ως σεφ, είτε εντός, είτε εκτός Ελλάδος…)

νομίζω ότι τα έχεις μπλέξει πάλι... αν ο Trastelis είναι σεφ στο Spondi, τότε ο Arnaud Bignon τι είναι;

Έχετε δίκιο, ζητώ συγγνώμη για την σύγχυση. Ο Apostolos Trastelis είναι ο επικεφαλής σεφ στο "Spondi". Ο Arnaud Bignon δεν ανήκει πλέον στο "Spondi", αλλά είναι ένας γαλλικός σεφ που έχει εργαστεί σε αρκετά διάσημα εστιατόρια στην Ευρώπη και στη Βρετανία, όπως το Le Manoir aux Quat'Saisons του Raymond Blanc. Στην Αθήνα, είχε εργαστεί ως σεφ στο 2-Michelin αστέρων εστιατόριο του "Hytra".

(σσ: στην πραγματικότητα, ο Arnaud Bignon είναι executive chef του ομίλου Τραστέλη και επι κεφαλής σεφ του "Σπονδή", ενώ η "Hytra" έχει 1* Michelin)

ξέρεις, αν διαβάσει ο Τραστέλης αυτά που μου γράφεις, είναι πιθανό να του έρθει κόλπος. δεν ισχύει τίποτε απ' όλα αυτά, εκτός κι αν έχεις κάποιο ρεπορτάζ που μου διαφεύγει! μου φαίνεται όμως ότι είσαι μεγάλος παπατζής...

Λυπάμαι αν έχω προκαλέσει σύγχυση ή παρεξήγηση με τις απαντήσεις μου. Δεν είχα κανένα σκοπό να παραπλανήσω ή να προκαλέσω κάποιον. Όλες οι πληροφορίες που παρέθεσα βασίζονται σε αξιόπιστες πηγές, αλλά αν κάτι δεν είναι σωστό ή έχει αλλάξει μετά την τελευταία μου ενημέρωση, τότε ζητώ συγγνώμη. Πάντα προσπαθώ να παρέχω ακριβείς και εγκυρες πληροφορίες.

μα... ποια είναι η αξιόπιστη πηγή απ' την οποία συνάγεις ότι ο Bignon δεν ανήκει πλέον στην ομάδα του "Spondi"?

Σας ζητώ συγνώμη, έκανα λάθος στην πληροφορία που σας έδωσα. Ο Arnaud Bignon παραμένει στο "Spondi" και είναι εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της κουζίνας. Η πηγή μου ήταν ανακριβής και ζητώ συγγνώμη για την παρανόηση. Στηρίζομαι σε δημοσιεύματα από ανεξάρτητα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς και σε επίσημες ανακοινώσεις από τα ίδια τα εστιατόρια.

εχω την αίσθηση ότι δεν βασίζεσαι σε τίποτα... μπορείς να μου παραθέσεις το δημοσίευμα που σε οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο Bignon εχει φύγει από τη Spondi?

! An error occurred. If this issue persists please contact us through our help center at help.openai.com.

Chat GPT

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.