Tasty Awards '23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Τα εστιατόρια όπου οι chefs εφαρμόζουν μαγειρικά μυστικά και τεχνικές ανεβάζοντας την ελληνική κουζίνα σε άλλο επίπεδο.

Tasty Awards

Η αλήθεια είναι πως σήμερα βρισκόμαστε στο καλύτερο σημείο που ήμασταν ποτέ. Εκτός Ελλάδας η ελληνική κουζίνα είναι τάση που όπως όλα δείχνουν κρατάει στο χρόνο, είναι για πολλούς η νέα και ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Εντός Ελλάδας η νέα γενιά των chefs αφού έχει αφομοιώσει τα μυστικά και τις τεχνικές, δοκιμάζει -πολύ σωστά- να "κάνει τα δικά της”. Πειραματίζεται και δημιουργεί καινούριες γεύσεις που σίγουρα όμως έχουν ξεκάθαρο ελληνικό χαρακτήρα.

Στα πιο "ενημερωμένα" τραπέζια της πόλης σερβίρεται καλαμάρι ψητό με μελάνι σουπιάς και σουτζούκι. Ή ρεβιθοσαλάτα με χέλι. Τα κεφτεδάκια μαύρου χοίρου με ταραμά και καλαμάρι στα κάρβουνα. Τυχαίες οι αναφορές από μενού εστιατορίων της Αθήνας. 'Όλες είναι γεύσεις 100% ελληνικές, οικείες και την ίδια ώρα καινούριες. Αυτή ακριβώς η μαγική ισορροπία ανάμεσα στο γνωστό, το κλασικό από τη μία και το νέο, το πειραματικό, το διαφορετικό από την άλλη είναι το ζητούμενο για την εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας.

Και γι' αυτό ακριβώς, για το μέλλον δηλαδή των ελληνικών γεύσεων, μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε. Από το σημείο εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, μόνο προς τα εμπρός μπορούμε να πάμε, πολύ απλά γιατί ξέρουμε καλά από που ερχόμαστε.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην κατηγορία Creative Greeks των Tasty Awards 2023 είναι εξαιρετικές περιπτώσεις να μυηθεί κανείς στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας. 'Ήδη αγαπημένα του κοινού, μάς καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.

Ψηφίζουμε τώρα εδώ!

Χορηγοί Tasty Awards '23

Βίκος

Don Papa Rum

Βίκος Cola

Metro Cash & Carry

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.