Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη «Μεγάλη Βρεταννία».

Βοροινά στην Αθήνα 2023

Από τις πλαγιές του Ολύμπου μέχρι τις βουνοκορφές της Πίνδου και από εκεί στο πλατό του Αμυνταίου και στην υπόλοιπη Μακεδονία, στους παραλίμνιους, παραθαλάσσιους και ορεινούς αμπελώνες της, τα θαυμαστά κρασιά και τα εξαίρετα αποστάγματα των "Οινοποιών Βορείου Ελλάδος” παρουσιάζονται και πάλι στο κοινό της πρωτεύουσας, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Φίλοι του κρασιού, καταναλωτές και επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης και εμπορίας οίνων θα έχουν τη δυνατότητα από τις 12.00 έως τις 20.00, να ξεναγηθούν στο "σπίτι” των ΒορΟινών, τη "Μεγάλη Βρεταννία".

Βοροινά 2023 2

Τα ΒορΟινά της Αθήνας σηματοδότησαν άλλωστε το ιστορικό ταξίδι των οινικών εκδηλώσεων όλων των περιφερειών οινοποιών της χώρας και αποτέλεσαν μοντέλο για πληθώρα άλλων οινικών εκδηλώσεων, από τον Ιανουάριο του 2005, όταν και πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά.

> Διάβασε ακόμη: 'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Τα φετινά ΒορΟινά θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους την ευκαιρία μέσω της περιήγησής τους στα τραπέζια των Οινοποιών, να γευτούν τον πλούτο του αμπελώνα της βόρειας Ελλάδας και των ποικιλιών που καλλιεργούνται εκεί. Οίνοι ξηροί, λευκοί, ροζέ, ερυθροί, blanc de noir και orange, αφρώδεις λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι και γλυκείς (φυσικώς ή φυσικός), μονοποικιλιακοί και σε χαρμάνια, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα έως μακρόχρονης παλαίωσης, είναι μερικά μόνο από όλα εκείνα που συνθέτουν το εύρος των ΒορΟινών.

Βοροινά 2023 1

Παράλληλα, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, τις φρέσκες δημιουργίες, καινούριες ετικέτες και στυλ κρασιών, την εξέλιξη των τρύγων των τελευταίων ετών, πλέον στη φιάλη.


Info

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
12:00 - 20:00
Αίθουσα Grand Ballroom
Το εισιτήριο στην είσοδο επισκεπτών από τη γραμματεία της εκδήλωσης, είναι €15, ενώ για φοιτητές €10 (με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας)./ Προπώληση μέσω viva.gr στα €12 και €8 αντίστοιχα.

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται το ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.