Artisanal Bakery, ένας φούρνος μέσα στο εστιατόριο

Το Artisanal Bakery είναι ο shop in a shop φούρνος του αγαπημένου all day bar-restaurant για αυθεντικά προζυμένια ψωμιά και αρτοποιήματα που μπορείτε να πάρετε και για το σπίτι.

Artisanal Bakery

Αν, περνώντας έξω από το Artisanal της Κηφισιάς, σας μυρίσει φρεσκοψημένο ψωμί, μην ψάχνετε φούρνο. Γιατί ο φούρνος είναι κρυμμένος μέσα στο αγαπημένο hot spot των βορείων προαστείων και αποτελεί μοναδική καινοτομία για ελληνικό εστιατόριο. Χρήσιμο, βέβαια, είναι να γνωρίζετε ότι τα απίθανα προζυμένια ψωμιά του -και όχι μόνο- μπορείτε να τα πάρετε και για το σπίτι. Αλλά, ας πάρουμε το story από την αρχή.

Artisanal Bakery

Εδώ και καιρό, οι πελάτες της νόστιμης κουζίνας του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη είχαν να λένε για τα εξαιρετικά ψωμιά και τα ευφάνταστα αρτοποιήματα που κατέφθαναν στο τραπέζι. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα να δοθεί περισσότερο βάρος στο θέμα "ψωμί”, που αναμφίβολα αποτελεί μεγάλο trend τελευταία στην εστιατορική σκηνή. Εδώ, λοιπόν, συναντήθηκαν απόψεις κι επιθυμίες του σεφ και των γνωστών για τις τολμηρές ιδέες τους ιδιοκτητών Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου και… εγεννήθη το Artisanal Bakery.

Στο βάθος της σάλας του ισογείου που επικοινωνεί οπτικά με τους περίφημους κήπους του Artisanal, έχει δημιουργηθεί μια μικρή αλλά πλούσια σε γεύση γωνιά: φιλοξενεί από τις 10.30 π.μ ως τις 4.45 μ.μ το απόγευμα τα φρεσκοψημένα προζυμένια ψωμιά, διάφορα αλμυρά και γλυκά λαχταριστά αρτοποιήματα, προζυμένιους λουκουμάδες, σάντουιτς αλλά και μια εκλεκτή ποικιλία ελληνικών τυριών, που σερβίρονται και στο μενού του εστιατορίου.

Artisanal Bakery

Συζητώντας με τον υπεύθυνο του όλου εγχειρήματος σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, βλέπουμε ότι στη βάση της επιτυχίας  βρίσκετονται τα αλεύρια αποκλειστικά από πετρόμυλο και το φυσικό προζύμι που ωριμάζει επί 12-16 ώρες. Ετοιμάζουν 4-5 είδη ψωμιών καθημερινά: τη λαδένια με ξινόχοντρο τραχανά, ένα ψωμί σίκαλης, ένα χαρουπόψωμο με καρύδι, ένα λευκό με τριών ειδών άλευρα, και το 100% ολικής άλεσης. Στην προθήκη θα βρούμε ακόμα αρτοσκευάσματα που αλλάζουν καθημερινά, για παράδειγμα αλμυρά ρολά προζυμένιας σφολιάτας, όπως με κρεμμύδι κονφί και μπέικον ή με σπανάκι. Ακόμα, στριφτόπιτα με κιμά και ξινόχοντρο τραχανά, ανοιχτή τάρτα με κολοκύθι -όλες οι ζύμες με βάση το προζύμι. Στα γλυκά παίζουν τα κανελέ, ο λουκουμάς σκέτος με ζάχαρη-κανέλα ή γεμιστός με μήλο, κρεμ πατισερί και σάλτσα καραμέλα, αλλά και προζυμένιοι λουκουμάδες. Μαζί, τα στάνταρ γλυκά του brunch, όπως η γαλατόπιτα με σάλτσα κανέλας και η τάρτα σοκολάτας. Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα πάρει και για το σπίτι του. 

Artisanal Bakery

Δοκιμάσαμε: τα προζυμένια ψωμιά ολικής και σίκαλης, βαριά, μεστά, νόστιμα, πραγματικά ψωμιά! Την ιδιαίτερη "λαδένια” με τονισμένη τη γεύση του ξινόχοντρου και το πεντανόστιμο ρολό προζυμένιας σφολιάτας με σπανάκι -αδύνατον να σταματήσεις μόνο σε ένα…
Το Artisanal Bakery είναι μια καθαρή πρόκληση, είτε για ένα brunch με αυθεντικές γεύσεις ποιότητας -σερβίρεται καθημερινά από 10.30 π.μ-4.30 μ.μ- είτε για take away και απόλαυση στο σπίτι, που αξίζει ακόμα παράκαμψη, αν δεν σας βγάζει ο δρόμος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.