Ένα ολοκαίνουριο 'Italian Corner' από την Δωροθέα Μερκούρη στο κυριακάτικο brunch του 'St. George Lycabettus'

Μυρωδιές και γεύσεις από την κουζίνα της γείτονος χώρας στο Λυκαβηττό, με οικοδέσποινα την Δωροθέα Μερκούρη.

Δωροθέα Μερκούρη @St George Lycabettus

Η νέα χρονιά φέρνει νέες συνεργασίες στο St.George Lycabettus: Από τις 15 Ιανουαρίου 2023 και κάθε Κυριακή, η Δωροθέα Μερκούρη θα βρίσκεται στο 'La Suite Lounge', όπου θα μας ταξιδεύει στην Ιταλία, δίνοντάς μας γεύση από τις μυρωδιές και τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας των Mercuri.

"Για μένα η μαγειρική αφορά την κοινότητα, το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον. Έμαθα να μαγειρεύω με τον πατέρα μου, ο οποίος μου δίδαξε τις παραδοσιακές συνταγές που έμαθε κι αυτός μικρός από τη μαμά του και τις γιαγιάδες του, στη Νότια Ιταλία. Σε αυτές προσέθεσα δικές μου πινελιές, για να τις μοιραστώ με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Τώρα, σας προσκαλώ στην κουζίνα μου για να συνεχίσουμε μαζί την παράδοση. Η μαγειρική όμως δεν έχει να κάνει μόνο με το τι κάνουμε στην κουζίνα, αλλά και το πνεύμα που φέρνουμε σε αυτήν. Στην τελική, η μαγειρική έχει να κάνει με την αγάπη – ετοιμάζουμε φαγητό γι' αυτούς που αγαπάμε και εκφράζουμε την αγάπη αυτή με την προσοχή και τη φροντίδα που δίνουμε σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας, από τα ψώνια μέχρι το σερβίρισμα του πιάτου" αναφέρει η ίδια η Δωροθέα Μερκούρη γι΄αυτό το πρωτότυπο concept.

Στον πλούσιο μπουφέ και το sweet corner του 'La Suite Lounge' λοιπόν, προστίθεται μία αυθεντική γεύση ιταλικής κουζίνας, με την Δωροθέα Μερκούρη να παρουσιάζει συνταγές τόσο από τη νότια όσο και από τη βόρεια Ιταλία, με ζυμαρικά al dente και υλικά που επιμελείται η ίδια. Η γκάμα των συνταγών εκτείνεται από τα  παραδοσιακά antipasti και την pasta al limone μέχρι την αφράτη φοκάτσια, τα lasagna al forno και το κλασικό τιραμισού.

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται με όμορφες στιγμές χαλάρωσης και την εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα και την Ακρόπολη που εκτείνεται μέχρι και τα νησιά του Σαρωνικού. 


Info

Κυριακάτικο brunch: 12.00 – 16.00
Τιμή μπουφέ: €38 
Παιδιά έως 10 ετών: €15
Κρατήσεις: 210 7416191

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.