Ένα ολοκαίνουριο 'Italian Corner' από την Δωροθέα Μερκούρη στο κυριακάτικο brunch του 'St. George Lycabettus'

Μυρωδιές και γεύσεις από την κουζίνα της γείτονος χώρας στο Λυκαβηττό, με οικοδέσποινα την Δωροθέα Μερκούρη.

Δωροθέα Μερκούρη @St George Lycabettus

Η νέα χρονιά φέρνει νέες συνεργασίες στο St.George Lycabettus: Από τις 15 Ιανουαρίου 2023 και κάθε Κυριακή, η Δωροθέα Μερκούρη θα βρίσκεται στο 'La Suite Lounge', όπου θα μας ταξιδεύει στην Ιταλία, δίνοντάς μας γεύση από τις μυρωδιές και τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας των Mercuri.

"Για μένα η μαγειρική αφορά την κοινότητα, το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον. Έμαθα να μαγειρεύω με τον πατέρα μου, ο οποίος μου δίδαξε τις παραδοσιακές συνταγές που έμαθε κι αυτός μικρός από τη μαμά του και τις γιαγιάδες του, στη Νότια Ιταλία. Σε αυτές προσέθεσα δικές μου πινελιές, για να τις μοιραστώ με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Τώρα, σας προσκαλώ στην κουζίνα μου για να συνεχίσουμε μαζί την παράδοση. Η μαγειρική όμως δεν έχει να κάνει μόνο με το τι κάνουμε στην κουζίνα, αλλά και το πνεύμα που φέρνουμε σε αυτήν. Στην τελική, η μαγειρική έχει να κάνει με την αγάπη – ετοιμάζουμε φαγητό γι' αυτούς που αγαπάμε και εκφράζουμε την αγάπη αυτή με την προσοχή και τη φροντίδα που δίνουμε σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας, από τα ψώνια μέχρι το σερβίρισμα του πιάτου" αναφέρει η ίδια η Δωροθέα Μερκούρη γι΄αυτό το πρωτότυπο concept.

Στον πλούσιο μπουφέ και το sweet corner του 'La Suite Lounge' λοιπόν, προστίθεται μία αυθεντική γεύση ιταλικής κουζίνας, με την Δωροθέα Μερκούρη να παρουσιάζει συνταγές τόσο από τη νότια όσο και από τη βόρεια Ιταλία, με ζυμαρικά al dente και υλικά που επιμελείται η ίδια. Η γκάμα των συνταγών εκτείνεται από τα  παραδοσιακά antipasti και την pasta al limone μέχρι την αφράτη φοκάτσια, τα lasagna al forno και το κλασικό τιραμισού.

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται με όμορφες στιγμές χαλάρωσης και την εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα και την Ακρόπολη που εκτείνεται μέχρι και τα νησιά του Σαρωνικού. 


Info

Κυριακάτικο brunch: 12.00 – 16.00
Τιμή μπουφέ: €38 
Παιδιά έως 10 ετών: €15
Κρατήσεις: 210 7416191

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.