Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και «παιχνιδιάρικο» στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Zavolia

Δεν πάει πολύς καιρός που η "Ζαβολιά" πήρε θέση στην αγαπημένη πιάτσα των Άνω Πετραλώνων. Αναλαμβάνοντας το πόστο που στέγαζε μέχρι πρότινος το "Θείο Τραγί" στην οδό Κυδαντινών, ο σεφ και ιδιοκτήτης Ανδρέας Χαρίσης θέλησε να δημιουργήσει ένα bar restaurant οικείο και χαλαρό, γεμάτο χρώματα και παιχνιδιάρικη διάθεση. Στα τραπέζια του, που στρώνονται τόσο στο πεζοδρόμιο όσο και στο γνώριμο αίθριο στον πίσω χώρο του μαγαζιού με την ανοιγόμενη οροφή, κυκλοφορούν γεύσεις που συνδυάζουν το οικείο με το πιο ιδιαίτερο, χωρίς να λένε "όχι" και σε στοιχεία από ξένες κουζίνες. Θα βρείτε για παράδειγμα τραγανά spring rolls με αρνίσιο κιμά, μανιτάρια γεμιστά με αφρό γραβιέρας αλλά και patatas bravas με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει από burger με μοσχαρίσιο κιμά brisket μέχρι καρμπονάρα με νούμπουλο Κέρκυρας και παλαιωμένες γραβιέρες. Τριγύρω τους θα βάλετε καλοδιαλεγμένα κρασιά, ποτά αλλά και κοκτέιλ, είτε κλασικά είτε πιο "ζαβολιάρικα" σαν το Aladdin’s Secret που συνδυάζει τη βότκα με το τσάι γιασεμιού. 

Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα, 2114244282

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/12/2025

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.