Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και «παιχνιδιάρικο» στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Zavolia

Δεν πάει πολύς καιρός που η "Ζαβολιά" πήρε θέση στην αγαπημένη πιάτσα των Άνω Πετραλώνων. Αναλαμβάνοντας το πόστο που στέγαζε μέχρι πρότινος το "Θείο Τραγί" στην οδό Κυδαντινών, ο σεφ και ιδιοκτήτης Ανδρέας Χαρίσης θέλησε να δημιουργήσει ένα bar restaurant οικείο και χαλαρό, γεμάτο χρώματα και παιχνιδιάρικη διάθεση. Στα τραπέζια του, που στρώνονται τόσο στο πεζοδρόμιο όσο και στο γνώριμο αίθριο στον πίσω χώρο του μαγαζιού με την ανοιγόμενη οροφή, κυκλοφορούν γεύσεις που συνδυάζουν το οικείο με το πιο ιδιαίτερο, χωρίς να λένε "όχι" και σε στοιχεία από ξένες κουζίνες. Θα βρείτε για παράδειγμα τραγανά spring rolls με αρνίσιο κιμά, μανιτάρια γεμιστά με αφρό γραβιέρας αλλά και patatas bravas με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει από burger με μοσχαρίσιο κιμά brisket μέχρι καρμπονάρα με νούμπουλο Κέρκυρας και παλαιωμένες γραβιέρες. Τριγύρω τους θα βάλετε καλοδιαλεγμένα κρασιά, ποτά αλλά και κοκτέιλ, είτε κλασικά είτε πιο "ζαβολιάρικα" σαν το Aladdin’s Secret που συνδυάζει τη βότκα με το τσάι γιασεμιού. 

Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα, 2114244282

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.