Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο «six-hands» event.

Cantina

Στην τρίτη χρονιά της λειτουργίας της, η "Cantina" που έστησε ο Γιώργος Σαμοΐλης έχει εξελιχθεί σε εστιατόριο-προορισμό για όλες τις Κυκλάδες. Το ρουστίκ-γκουρμέ ύφος της κουζίνας του γίνεται κατανοητό σε κάθε πιάτο του μενού, με τις high-end ιδέες να εκτελούνται άψογα, σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό. 

Στο κλείσιμο της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, ο οικοδεσπότης σεφ υποδέχεται στις 25 Σεπτεμβρίου δύο εξαιρετικούς συναδέλφους του, τον Γιώργο Κατάρα και τον Herve Pronzato, για να ετοιμάσουν μαζί ένα family-style μενού σερβιρισμένο στη λογική του μοιράσματος. Οι τυχεροί που θα παραβρεθούν (οι θέσεις ήταν περιορισμένες και έκλεισαν από τις πρώτες ώρες ανακοίνωσης του event), θα δοκιμάσουν εννέα πιάτα, τρία από τον κάθε σεφ, που θα ξεδιπλώνουν την comfort πλευρά τους με προτάσεις όπως γκιόζα με κατσικάκι, σέσκουλα και αυγολέμονο (Herve), χοιρινά κεφτεδάκια με γλάσο δαμάσκηνου (Κατάρας), κέικ ρεβιθιού με κρέμα γυλωμένης μανούρας (Σαμοΐλης) συνοδεία κρασιών του ελληνικού αμπελώνα και με ωραίες μουσικές στο backround. Πόσο όμορφος τρόπος να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι... 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.