Ανταμώνουμε στο "Simά" στην Τήνο

Ο ολοκαίνουριος μοντέρνος καφενές στην Τήνο συμπυκνώνει στη μίνιμαλ αυλή του ένα νόστιμο και ανέμελο καλοκαίρι στο κυκλαδίτικο νησί.

sima

Μια όμορφη αυλή, ένα deli και κουζίνα που αγαπά τα τοπικά και ελληνικά προϊόντα αξιοποιώντας τα σε πιάτα-επιτομή της απλότητας συνθέτουν το μωσαϊκό ενός νέου χαλαρού αλλά προσεγμένου νέου πόστου στον Πύργο της Τήνου. Εδώ θα δοκιμάσετε ντόπια κρασιά σε ωραία ταιριάσματα με τυριά όπως το Μαλαθούνι Τήνου αλλά και αιγαιοπελαγίτικα προϊόντα σε προτάσεις που τιμούν την εποχική παραγωγή. Η μέρα ξεκινά με καγιανά, σαντουιτς με ομελέτα, γραβιέρα και χοιρομέρι Τήνου και γλυκά όπως γαλατόπιτα ενώ από το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν κρασιά του εγχώριου αμπελώνα, αλλά και επιλεγμένες διεθνείς ποικιλίες που είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι, συνοδεία κυκλαδίτικων τυριών και αλλαντικών από το deli.

Sima

Τον τόνο το απόγευμα δίνουν νόστιμα πιάτα όπως αγκινάρες με μαυρομάτικα φασόλια, αλμύρα και σκουμπρί ή λαδένια Κιμώλου με ντομάτες Τήνου, που σερβίρονται στη λογική του μοιράσματος με κοκτέιλ και ποτά να σιγοντάρουν την ανεμελιά του καλοκαιριού.

Πύργος, Τήνος, Τηλ. 2283 031009, simatinos.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.