Υποδεχτείτε το μενού γευσιγνωσίας ''Pelagos''

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi τιμά το Αιγαίο με τις δημιουργίες του στο εστιατόριο του ''Four Seasons Astir Palace Hotel Athens''.

image00017

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi αποτίνει φόρο τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου στο έξυπνο καλοκαιρινό μενού του βραβευμένου με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο εστιατορίου "Pelagos" στο "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens". Οι γευστικές παραδόσεις της Τήνου από τις Κυκλάδες, της Καλύμνου από τα Δωδεκάνησα και της Λέσβου από το Βόρειο Αιγαίο αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κουζίνας του ευφυούς μενού και δίνουν νέα διάσταση στην οραματική μεσογειακή κουζίνα του "Pelagos".

image00019.jpg 1.jpg

Δίνοντας το παράδειγμα μιας βιώσιμης γαστρονομίας και συντονιζόμενο με τις τάσεις της εποχής, το νέο μενού δηλώνει και έμπρακτα τη στήριξη των μικρών παραγωγών, την ανάδειξη της εποχικότητας των υλικών και τη θετική συμβολή του εστιατορίου στο κίνημα των τροφίμων με οικολογική συνείδηση.

image00010

Ο σεφ και η ομάδα του ταξίδεψαν στα νησιά, θέλοντας να δοκιμάσουν τα προϊόντα στο φυσικό τους περιβάλλον και να μάθουν τις γαστρονομικές παραδόσεις τους, και επέλεξαν τρία εξαιρετικά προϊόντα απ’ το καθένα.

image00004

Το μενού γευσιγνωσίας εννέα πιάτων Pelagos on Tour του Piscazzi είναι μια ωδή στα νησιά και τη γαστρονομική τους δεξιοτεχνία, ενώ περιλαμβάνει και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τους προορισμούς. Μεταξύ άλλων, θα δοκιμάσετε σαρδέλες Λέσβου με μαύρη ελιά, lardo, gazpacho κερασιού, αμύγδαλο και ευκάλυπτο, ξιφία Καλύμνου saltimbocca alla romana με αρακά και ραβέντι, καθώς και κατσίκι Τήνου σε μπίρα pale ale της εταιρείας Noctua με βερίκοκο και σαμπούκο.

image00011

Το ελαιόλαδο της Λέσβου ολοκληρώνει το επιδόρπιο, που περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα, αμύγδαλο βανίλιας και άνθο όσμανθου. Το μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Οκτώβριο, μαζί με το μενού 360°, το οποίο περιλαμβάνει ξεχωριστά πιάτα που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.  

image00008

 

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
30/10/2025

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.