Το επικίνδυνο fine dining του Ρέιφ Φάινς

Στο 'The Menu', η υψηλή γαστρονομία βρίσκει χώρο μέσα σε μία ταινία τρόμου.

THE MENU ΤΑΙΝΙΑ 2022

Δεν είναι λίγες οι φορές που η μεγάλη και η μικρή οθόνη βουτά στα άδυτα των κορυφαίων εστιατορίων του πλανήτη, ασχολείται με τα σημαντικότερα πρόσωπα της γεύσης ή χτίζει μυθοπλαστικά projects σε οτιδήποτε περνά από το πιάτο μας. Το έχουμε δει άλλωστε σε παραγωγές όπως τα 'Burnt', 'Chef's Table' και τόσες άλλες ή πιο πρόσφατα στο 'Boiling Point'. Τίποτα όμως δεν προσεγγίζει το θέμα σαν το 'The Menu' του Mark Mylod (του εξαιρετικά επιτυχημένου 'Succession' του ΗΒΟ), τουλάχιστον σύμφωνα με όσα βλέπουμε στο trailer αυτής. 

Τεταμένες γαστρονομικές υποσχέσεις

Στην ταινία που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Νοέμβριο, η πλοκή περιστρέφεται γύρω από ένα κορυφαίο εστιατόριο, τοποθετημένο σε ένα απομακρυσμένο νησί. Εκεί, ο περίφημος σεφ Slowik υπόσχεται μία ξεχωριστή εμπειρία μοριακής κουζίνας - όπως άλλωστε λέει ο ίδιος υποδεχόμενος τους επισκέπτες του, "θα χαρούμε να σας ταΐσουμε". Φυσικά, η συγκεκριμένη φράση μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες όπως άλλωστε μαρτυρά και το υλικό που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα. Να πέσει το trailer:

Προφανέστατα, ο σεφ δεν περιορίζεται σε κρυμμένα υλικά, προχωρημένες τεχνικές και γευστικές εκρήξεις στα πιάτα του, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς και ποιοι θα φτάσουν στο επιδόρπιο.

THE MENU ΤΑΙΝΙΑ 2022 1

Με μία πρώτη ματιά, φαντάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της υψηλής γαστρονομίας μέσω μίας ταινίας τρόμου/ μαύρης κωμωδίας και το αντίστροφο. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που όσοι γράφουμε για γεύση και εστιατόρια το έχουμε βιώσει μερικές φορές - if you know what I mean.

Στο 'The Menu' πρωταγωνιστούν οι Ρέιφ Φάινς, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Νίκολας Χουλτ, Τζάνετ Μακ Τιρ και Τζον Λεγκουιζάμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Barbarossa Athens" δικαιώνει τη φήμη του παριανού brand με τη διεθνή παρουσία

Η αθηναϊκή έδρα του παριανού "Barbarossa", αγκαλιασμένη από ατμόσφαιρα χυτής πολυτέλειας, σερβίρει κουζίνα ελληνόστροφη και κοσμοπολίτικη, με έμφαση κυρίως στους θησαυρούς της θάλασσας και δευτερευόντως στη φαντεζί διαχείρισή τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
31/08/2025

"Zamana": μια νέα, νόστιμη beach side εμπειρία στα Χανιά

Στην παρθένα παραλία της Απτέρας, μια ανάσα από την πόλη των Χανίων, το "Domes Zeen Chania" εμπλουτίζει τη φαρέτρα φιλοξενίας του με μια νέα πρόταση που ξαναγράφει τους κώδικες του beach life, συνδυάζοντας boho κοσμοπολιτισιμό και γεύσεις πλουτισμένες με το άρωμα της φωτιάς.

Barbarossa Athens

Γαστρονομική καρδιά του "91 Athens Riviera", η αθηναϊκή έδρα του παριανού "Barbarossa" δικαιώνει τη φήμη του διεθνούς πλέον brand, σερβίροντας κουζίνα ελληνόστροφη και κοσμοπολίτικη, με έμφαση κυρίως στους θησαυρούς της θάλασσας και δευτερευόντως στη φαντεζί διαχείρισή τους.

"Pandeli": 125 χρόνια "κουζίνα αλά πολίτα" στο θρυλικό ρεστοράν της Κωνσταντινούπολης

Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το εμβληματικό εστιατόριο, που κάποτε σέρβιρε τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κεμάλ Ατατούρκ και σήμερα φιγουράρει στα Bib Gourmand του Οδηγού Michelin.

Στο TwentyFive του Γιώργου Τσούλη για steaks στην ακροθαλασσιά

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο του γνωστού σεφ και του μπασκετμπολίστα Άλεκ Πίτερς και καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας από την comfort και παιχνιδιάρικη κρεατοφαγική του πρόταση στην αναλυτική μας κριτική.

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.