Το επικίνδυνο fine dining του Ρέιφ Φάινς

Στο 'The Menu', η υψηλή γαστρονομία βρίσκει χώρο μέσα σε μία ταινία τρόμου.

THE MENU ΤΑΙΝΙΑ 2022

Δεν είναι λίγες οι φορές που η μεγάλη και η μικρή οθόνη βουτά στα άδυτα των κορυφαίων εστιατορίων του πλανήτη, ασχολείται με τα σημαντικότερα πρόσωπα της γεύσης ή χτίζει μυθοπλαστικά projects σε οτιδήποτε περνά από το πιάτο μας. Το έχουμε δει άλλωστε σε παραγωγές όπως τα 'Burnt', 'Chef's Table' και τόσες άλλες ή πιο πρόσφατα στο 'Boiling Point'. Τίποτα όμως δεν προσεγγίζει το θέμα σαν το 'The Menu' του Mark Mylod (του εξαιρετικά επιτυχημένου 'Succession' του ΗΒΟ), τουλάχιστον σύμφωνα με όσα βλέπουμε στο trailer αυτής. 

Τεταμένες γαστρονομικές υποσχέσεις

Στην ταινία που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Νοέμβριο, η πλοκή περιστρέφεται γύρω από ένα κορυφαίο εστιατόριο, τοποθετημένο σε ένα απομακρυσμένο νησί. Εκεί, ο περίφημος σεφ Slowik υπόσχεται μία ξεχωριστή εμπειρία μοριακής κουζίνας - όπως άλλωστε λέει ο ίδιος υποδεχόμενος τους επισκέπτες του, "θα χαρούμε να σας ταΐσουμε". Φυσικά, η συγκεκριμένη φράση μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες όπως άλλωστε μαρτυρά και το υλικό που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα. Να πέσει το trailer:

Προφανέστατα, ο σεφ δεν περιορίζεται σε κρυμμένα υλικά, προχωρημένες τεχνικές και γευστικές εκρήξεις στα πιάτα του, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς και ποιοι θα φτάσουν στο επιδόρπιο.

THE MENU ΤΑΙΝΙΑ 2022 1

Με μία πρώτη ματιά, φαντάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της υψηλής γαστρονομίας μέσω μίας ταινίας τρόμου/ μαύρης κωμωδίας και το αντίστροφο. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που όσοι γράφουμε για γεύση και εστιατόρια το έχουμε βιώσει μερικές φορές - if you know what I mean.

Στο 'The Menu' πρωταγωνιστούν οι Ρέιφ Φάινς, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Νίκολας Χουλτ, Τζάνετ Μακ Τιρ και Τζον Λεγκουιζάμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
30/04/2025

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.