"Culinary Journeys Series" στο "Daios Cove"

Το θερινό γαστρονομικό σίκουελ του Daios Cove διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά με ένα εντυπωσιακό line-up καλεσμένων.

Aleria cropped

Η ατζέντα του καλοκαιριού συνεχίζει να εμπλουτίζεται με φεστιβάλ και εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενδεικτικά μιας φορτσάτης σεζόν έτοιμης να αναπληρώσει όσα την τελευταία διετία μπήκαν σε παύση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φετινό line-up του φεστιβάλ "Culinary Journeys Series" που σηκώνει αυλαία στο "Daios Cove" στις 5 Ιουνίου με πρώτο καλεσμένο σεφ τον Amaury Bouhours, σεφ του διάστερου παριζιάνικου "Le Meurice", που λειτουργεί με την υψηλή γαστρονομική εποπτεία του Alain Ducasse στο ομώνυμο εμβληματικό ξενοδοχείο. Τη σκυτάλη παίρνει ο Alex Atala (28 & 29/6), ο πρώτος Βραζιλιάνος σεφ που βραβεύτηκε με δύο αστέρια από τον Michelin και που στο εστιατόριό του "DOM" στο Σάο Πάολο, αποτυπώνει την προσωπική του οπτική της μοντέρνας βραζιλιάνικης κουζίνας με άρμα τη βιωσιμότητα. Γράφει χιλιόμετρα στο χώρο με τρεις δεκαετίες μαγειρικής πορείας, με το "DΟΜ" να συμπεριλαμβάνεται στην ελίτ των εστιατορίων διεθνώς σε λίστες όπως τα "50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου" και τον ίδιο στην πρώτη δεκάδα των "The Best Chef Awards", που συγκεντρώνει κάθε χρόνο μια σπουδαία κάστα επαγγελματιών. Ακολουθούν οι: Romain Meder, του παριζιάνικου "Domaine de Primard" και στενό συνεργάτη του Alain Ducasse σε σειρά γαστρονομικών projects (8/7), Karime López (21 & 22/7) από το "Gucci Osteria" στη Φλωρεντία, με την υπογραφή του Massimo Bottura και μια δυνατή τριάδα Ελλήνων σεφ και pastry chef αποτελούμενη από τους Γκίκα Ξενάκη ("Aleria", Αθήνα, 10 & 11/8), Παύλο Κυριάκη ("The Zillers", Αθήνα. 18 & 19/8) και Σπύρο Πεδιαδιτάκη (ζαχαροπλαστείο "Ourse", Αθήνα, 8 & 9/9)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.