"Culinary Journeys Series" στο "Daios Cove"

Το θερινό γαστρονομικό σίκουελ του Daios Cove διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά με ένα εντυπωσιακό line-up καλεσμένων.

Aleria cropped

Η ατζέντα του καλοκαιριού συνεχίζει να εμπλουτίζεται με φεστιβάλ και εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενδεικτικά μιας φορτσάτης σεζόν έτοιμης να αναπληρώσει όσα την τελευταία διετία μπήκαν σε παύση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φετινό line-up του φεστιβάλ "Culinary Journeys Series" που σηκώνει αυλαία στο "Daios Cove" στις 5 Ιουνίου με πρώτο καλεσμένο σεφ τον Amaury Bouhours, σεφ του διάστερου παριζιάνικου "Le Meurice", που λειτουργεί με την υψηλή γαστρονομική εποπτεία του Alain Ducasse στο ομώνυμο εμβληματικό ξενοδοχείο. Τη σκυτάλη παίρνει ο Alex Atala (28 & 29/6), ο πρώτος Βραζιλιάνος σεφ που βραβεύτηκε με δύο αστέρια από τον Michelin και που στο εστιατόριό του "DOM" στο Σάο Πάολο, αποτυπώνει την προσωπική του οπτική της μοντέρνας βραζιλιάνικης κουζίνας με άρμα τη βιωσιμότητα. Γράφει χιλιόμετρα στο χώρο με τρεις δεκαετίες μαγειρικής πορείας, με το "DΟΜ" να συμπεριλαμβάνεται στην ελίτ των εστιατορίων διεθνώς σε λίστες όπως τα "50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου" και τον ίδιο στην πρώτη δεκάδα των "The Best Chef Awards", που συγκεντρώνει κάθε χρόνο μια σπουδαία κάστα επαγγελματιών. Ακολουθούν οι: Romain Meder, του παριζιάνικου "Domaine de Primard" και στενό συνεργάτη του Alain Ducasse σε σειρά γαστρονομικών projects (8/7), Karime López (21 & 22/7) από το "Gucci Osteria" στη Φλωρεντία, με την υπογραφή του Massimo Bottura και μια δυνατή τριάδα Ελλήνων σεφ και pastry chef αποτελούμενη από τους Γκίκα Ξενάκη ("Aleria", Αθήνα, 10 & 11/8), Παύλο Κυριάκη ("The Zillers", Αθήνα. 18 & 19/8) και Σπύρο Πεδιαδιτάκη (ζαχαροπλαστείο "Ourse", Αθήνα, 8 & 9/9)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/09/2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διόλου τυχαία, αυτή η αυλή του Θησείου έχει εξελιχθεί σε ένα αθηναϊκό χιτ

Μάλλον γνωρίζεις ήδη για ποιο μεζεδοπωλείο-σουξέ μιλάμε.

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.