"Oma Sushi": Έτσι ρολάρει η Ηλιούπολη

Συνοικιακό προφίλ και χαλαρή διάθεση θέτουν το mood στο φρέσκο σουσάδικο της Ηλιούπολης, που έχει την υπογραφή του Βαγγέλη Λεούση στο μενού, αλλά και τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης στη γεύση.

Oma Sushi Bar Ηλιούπολη Λεωνίδας Τούμπανος

Σαν ένα μικρό καταφύγιο απ’ τη βαβούρα της πολυσύχναστης λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου στέκει το μικρό σαλονάκι του "Oma Sushi", που πρωτοάναψε τα φώτα του πριν από λίγους μήνες στην Ηλιόπουλη, με τη ξανθιά ζεστασιά των ξύλινων επίπλων να κάνει ωραίο κοντράστ στη γκριζάδα του τοίχου, και την ατμοσφαιρική μπάρα των sushi makers του να δίνει την ψευδαίσθηση ότι ίπταται στο χώρο, δίνοντας βάθος. Εδώ, σ’ έναν χώρο που δεν υποψιάζει, η Ιωάννα κι ο Πέτρος έχουν στεγάσει την αγάπη τους για το sushi, αναθέτοντας στον Βαγγέλη Λεούση (από το μυκονιάτικο "Cavo Tagoo") να τους ετοιμάσει το μενού που θα την εκφράσει, για να μπολιάσουν στη συνέχεια τη συνολική εμπειρία με φιλική, casual ατμόσφαιρα γειτονιάς και οικειότητα χαλαρωτική.

Oma Sushi Bar Ηλιούπολη

Με την καλή ποιότητα της πρώτης ύλης να εγγυάται η συγγένεια της επιχείρησης με γειτονικό ψαράδικο (το "Ψητό Ιχθύος", που όπως προδίδει το όνομα, προσφέρει και υπηρεσίες ψήστη), το "Oma Sushi" ισορροπεί κάπου ανάμεσα στο γυμνό μινιμαλισμό της πούρας ιαπωνικής σχολής, και τον πληθωρικό σε γεύσεις και υφές κοσμοπολιτισμό της δυτικόστροφης φράξιας. Sashimi όπως αυτό με την τσιπούρα, για παράδειγμα, που ήταν το ψάρι ημέρας στην επίσκεψή μας, υπογράμμιζε την ποιότητα της πρώτης ύλης με τη γευστική καθαρότητα και με το απαλό, βουτυρένιο δάγκωμα του ψαριού. Τα ρολάκια του απ’ την άλλη, αν και γέρνουν προς τις φορτωμένες εκδοχές των lifestyle σουσάδικων, με τις μαγιονεζάτες φλυαρίες που καλύπτουν τις εντάσεις των πρωταγωνιστών τους (το dragon roll, για παράδειγμα, δεν άφηνε το χέλι να εκφραστεί, ενώ το καψαλισμένο λαβράκι ασφυκτιούσε στο δικό του roll), δείχνουν παρ’ όλα αυτά ότι η κουζίνα ξέρει να διαχειριστεί τις υφές, προσφέροντας δαγκώματα με ωραίες αντιθέσεις και σωστό κράτημα στο ρύζι.

Oma Sushi Bar Ηλιούπολη

Τη χορταστική ποικιλία σε sushi rolls, sashimi και nigiri, συμπληρώνουν σπεσιαλιτέ όπως το ramen που παρασκευάζεται απ’ το μηδέν και επί τόπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο, αλλά και προσεγμένα καρπάτσιο με mediterrasian πρόσημο, σαν το μαγιάτικο που έρχεται σε καλοζυγισμένη μαρινάδα από yuzu και soya, με κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι για το άρωμα, αλλά και τραγανή κινόα για σπιρτάδα στο αφράτο δάγκωμα του ψαριού. Απ’ τα δε ζεστά ορεκτικά, ανάμεσα στις διάφορες τεμπούρες εντοπίστε τα bao buns (το ψωμάκι τους φτιάχνεται εδώ καθημερινά) με τραγανό λαβράκι με άψογη κρούστα και λιχούδικες ζουμερές μπουκιές, ενώ στα "οπωσδήποτε" σημειώστε τα mini sliders με soft shell καβούρι, kosho mayo και BBQ sauce: πρόκειται για πρώτη λιχούδικη ντελικατέτσα, με τη θαλασσινή ένταση να γράφει τόσο – όσο, στο comfort συνόλο με την ωραία στρογγυλάδα.

(+) Η φρέσκια και ποιοτική πρώτη ύλη εκφράζεται όπου της δίνεται η ευκαιρία, με προεξέχοντα πιάτα όπως το καρπάτσιο και τα sashimi, αλλά και baos με την ωραία comfort στρογγυλάδα.

(-) Τα πιο lifestyle ρολάκια του μενού χάνουν πόντους κρύβοντας τους πρωταγωνιστές τους κάτω από μαγιονεζάτες φλυαρίες, κρατούν όμως τη μπάλα στο γήπεδο χάρη στις καλοδουλεμένες υφές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.