Το "Ντοβίλ" ενισχύει τη θαλασσοφαγία της Καλαμαριάς

Στην ομώνυμη ακτή Ντοβίλ στη γειτονιά του Μεγάρου Μουσικής, ο σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης εστιάζει στο ψάρι και τα θαλασσινά, φέρνοντας στην πόλη τη συνταγή που έχει κάνει το «Ρίζες» ένα από τα σουξέ της Χαλκιδικής

Ντοβίλ

Θρυλικό σημείο για την αστική ιστορία της πόλης, η Ακτή Ντοβίλ μεσουράνησε απ’ τα τέλη της δεκαετίας του ’40 μέχρι και τα μέσα του ’70, φιλοξενώντας στο πάρκο της το ομώνυμο εξοχικό κέντρο με τον κινηματογράφο του, ενώ η θάλασσά της συγκεντρώνει ακόμη και σήμερα φανατικούς λουόμενους, που βουτώντας στα νερά της λούζονται τις αναμνήσεις της.

Ντοβίλ Μπαρμπούνι Σαβόρο

Πρόσφατα, όμως, η περιοχή γύρισε νέα σελίδα με το "Ντοβίλ": το θαλασσοφαγικό στέκι που φέρνει στην πόλη την comfort ψαροφαγική πρόταση του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση. Γνωστός από το σουξέ του "Ρίζες" της Χαλκιδικής, ο σεφ στρέφει τον προβολέα στο ψάρι και τα θαλασσινά, με την προσεγμένη πρώτη ύλη και τα αγνά προϊόντα απ’ τη Χαλκιδική και όλη την Ελλάδα, να γίνονται ο καμβάς της casual seafood φιλοσοφίας του.

Έτσι, starters όπως το pop corn από καραβιδοουρές με μαρμελάδα μηλόξυδο, ή το καπνιστό χέλι με κρέμα από παντζάρι και βατόμουρο, δίνουν πάσα σε ωμοφαγικές προτάσεις όπως το μπαρμπούνι μαρινάτο σαβόρο με ξύδι βατόμουρο, δενδρολίβανο, σκόρδο και σταφίδες, αλλά και πιάτα σαν το φιλέτο μπακαλιάρου με αχνιστό σπανάκι και πουρέ παστινάκι, ή τα σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, θαλασσινά και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ενώ μεγάλα και μικρά ψάρια, απλώνουν την ιωδούχα αρχοντιά τους όχι μόνο σε σχάρα και τηγάνι, αλλά και δημιουργικές προτάσεις όπως η τερίνα από κεφάλι συναγρίδας με πικάντικο ταραμά, κρέμα λεμόνι και λάχανο τουρσί. Οι λουκουμάδες με μέλι, σάλτσα σοκολάτας και σάλτσα μανταρίνι είναι μία μόνο από τις ιδέες που κλείνουν γλυκά αυτή τη νέα γνωριμία, για την οποία θα σας έχουμε νεότερα το συντομότερο δυνατό.

Ντοβίλ Σπαγγέτι με Μελάνι Σουπιάς Καλαμάρι Σχάρας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ο Θωμάς"

Αρχοντική νοστιμιά στα βουνά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.