Το "Ντοβίλ" ενισχύει τη θαλασσοφαγία της Καλαμαριάς

Στην ομώνυμη ακτή Ντοβίλ στη γειτονιά του Μεγάρου Μουσικής, ο σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης εστιάζει στο ψάρι και τα θαλασσινά, φέρνοντας στην πόλη τη συνταγή που έχει κάνει το «Ρίζες» ένα από τα σουξέ της Χαλκιδικής

Ντοβίλ

Θρυλικό σημείο για την αστική ιστορία της πόλης, η Ακτή Ντοβίλ μεσουράνησε απ’ τα τέλη της δεκαετίας του ’40 μέχρι και τα μέσα του ’70, φιλοξενώντας στο πάρκο της το ομώνυμο εξοχικό κέντρο με τον κινηματογράφο του, ενώ η θάλασσά της συγκεντρώνει ακόμη και σήμερα φανατικούς λουόμενους, που βουτώντας στα νερά της λούζονται τις αναμνήσεις της.

Ντοβίλ Μπαρμπούνι Σαβόρο

Πρόσφατα, όμως, η περιοχή γύρισε νέα σελίδα με το "Ντοβίλ": το θαλασσοφαγικό στέκι που φέρνει στην πόλη την comfort ψαροφαγική πρόταση του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση. Γνωστός από το σουξέ του "Ρίζες" της Χαλκιδικής, ο σεφ στρέφει τον προβολέα στο ψάρι και τα θαλασσινά, με την προσεγμένη πρώτη ύλη και τα αγνά προϊόντα απ’ τη Χαλκιδική και όλη την Ελλάδα, να γίνονται ο καμβάς της casual seafood φιλοσοφίας του.

Έτσι, starters όπως το pop corn από καραβιδοουρές με μαρμελάδα μηλόξυδο, ή το καπνιστό χέλι με κρέμα από παντζάρι και βατόμουρο, δίνουν πάσα σε ωμοφαγικές προτάσεις όπως το μπαρμπούνι μαρινάτο σαβόρο με ξύδι βατόμουρο, δενδρολίβανο, σκόρδο και σταφίδες, αλλά και πιάτα σαν το φιλέτο μπακαλιάρου με αχνιστό σπανάκι και πουρέ παστινάκι, ή τα σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, θαλασσινά και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ενώ μεγάλα και μικρά ψάρια, απλώνουν την ιωδούχα αρχοντιά τους όχι μόνο σε σχάρα και τηγάνι, αλλά και δημιουργικές προτάσεις όπως η τερίνα από κεφάλι συναγρίδας με πικάντικο ταραμά, κρέμα λεμόνι και λάχανο τουρσί. Οι λουκουμάδες με μέλι, σάλτσα σοκολάτας και σάλτσα μανταρίνι είναι μία μόνο από τις ιδέες που κλείνουν γλυκά αυτή τη νέα γνωριμία, για την οποία θα σας έχουμε νεότερα το συντομότερο δυνατό.

Ντοβίλ Σπαγγέτι με Μελάνι Σουπιάς Καλαμάρι Σχάρας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.