Ο Σταμάτης Τσίλιας υποδέχεται φίλους σεφ στο "Mayan"

Μια σειρά από σπέσιαλ βραδιές «Mayan & Friends» ξεκινούν στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Κεραμεικού.

mayan

Το "Mayan", το ιαπωνοπερουβιανό εστιατόριο που άνοιξε τον περασμένο Ιανουάριο ο ταλαντούχος σεφ Σταμάτης Τσίλιας μαζί με τον συνέταιρο του Δημήτρη Ζήση στον Κεραμεικό, κάνει εγκαίνια αλλιώτικα από τα συνηθισμένα. Έτσι, μια σειρά από σπέσιαλ γαστρονομικές βραδιές που τιτλοφορούνται "Mayan & Friends" ξεκινούν οσονούπω, στα πλαίσια των οποίων ο Σταμάτης θα υποδέχεται στην κουζίνα του εστιατορίου γνωστούς συναδέλφους του προκειμένου να συνδημιουργούν από κοινού ξεχωριστές γεύσεις. Πρώτος προσκεκλημένος είναι στις 30/3 ο Θάνος Στασινός, άρτι αφιχθείς από το Μεξικό, ακολουθεί στις 13/4 ο Μίλτος Αρμένης από το "Bocas Meze" της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ από εκεί και πέρα τη σκυτάλη θα παραλάβουν ακόμα ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Χάρης Νικολούζος και ο Νίκος Σκαμνάκης σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Οινική συνοδεία σε κάθε μια από τις ξεχωριστές αυτές βραδιές θα προσφέρουν γνωστά οινοποιεία, ενώ δεν θα λείπουν ασφαλώς τα signature cocktails του Άρη Χατζηαντωνίου και τα επιδόρπια του pastry chef Θανάση Τσαγκλιώτη. 

Περισσότερες πληροφορίες

Mayan by Aliento Experience

Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.