Wine dinner στο "Le Pavillon Athens" με τον sommelier Γιώργο Λουκά

Το κομψό ρεστοράν του σεφ Jean-Charles Métayer καλωσορίζει τον νέο του sommelierμε ένα wine dinner υψηλών προδιαγραφών.

lepavillon1

Η ντελικάτη κουζίνα του Métayer συνοδεύεται πλέον από επιλογές κρασιών που υπογράφει ο Γιώργος Λουκάς, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες sommelier. Πρόκειται για μια ηχηρή συνεργασία που αναμένεται να εγκαινιαστεί με δείπνο αντίστοιχου προφίλ τη Δευτέρα 14 Μαρτίου που θα περιλαμβάνει πιάτα υψηλών προδιαγραφών συνοδεία προσεγμένων οινικών επιλογών. Για να πάρετε μια γεύση, στο μενού ένα ζεστό foie-gras με ποταμίσιες καραβίδες και consommé αρωματισμένο με miso, φλερτάρει με ένα "Le Savagninde Bruno Bienaimé" του 2019, μια πάπια μαύρου πιπεριού με σελινόριζαmille-feuille με ένα φρουτώδες "Craggy Range Te Muna Road Vineyard Pinot Noir" του 2017 και ένα ψητό καλκάνι με βούτυρο καβουρδισμένου φουντουκιού, λευκά σπαράγγια και "καμένο" γκρέιπφρουτ ταιριάζει με ένα εκφραστικό "Ramey Platt Vineyard Chardonnay" του2014". Τρούφα σοκολάτας αρωματισμένη με κανέλα, "PatedeFruits" λεμονιού και μαντλέν με μέλι ακακίας γράφουν το γλυκό επίλογο. 

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Γιώργος Λούκας γράφει μακρά πορεία στο χώρο του κρασιού και ως ιδρυτής της εταιρείας "Genius in Gastronomy", που έχει σαν αντικείμενο τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά προγράμματακαι τις συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο κρασί, την μπύρα και τ’ αποστάγματα.

Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774
Τιμή μενού: 150€/ άτομο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και opera nights με την μεγαλοπρεπή υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.