Wine dinner στο "Le Pavillon Athens" με τον sommelier Γιώργο Λουκά

Το κομψό ρεστοράν του σεφ Jean-Charles Métayer καλωσορίζει τον νέο του sommelierμε ένα wine dinner υψηλών προδιαγραφών.

lepavillon1

Η ντελικάτη κουζίνα του Métayer συνοδεύεται πλέον από επιλογές κρασιών που υπογράφει ο Γιώργος Λουκάς, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες sommelier. Πρόκειται για μια ηχηρή συνεργασία που αναμένεται να εγκαινιαστεί με δείπνο αντίστοιχου προφίλ τη Δευτέρα 14 Μαρτίου που θα περιλαμβάνει πιάτα υψηλών προδιαγραφών συνοδεία προσεγμένων οινικών επιλογών. Για να πάρετε μια γεύση, στο μενού ένα ζεστό foie-gras με ποταμίσιες καραβίδες και consommé αρωματισμένο με miso, φλερτάρει με ένα "Le Savagninde Bruno Bienaimé" του 2019, μια πάπια μαύρου πιπεριού με σελινόριζαmille-feuille με ένα φρουτώδες "Craggy Range Te Muna Road Vineyard Pinot Noir" του 2017 και ένα ψητό καλκάνι με βούτυρο καβουρδισμένου φουντουκιού, λευκά σπαράγγια και "καμένο" γκρέιπφρουτ ταιριάζει με ένα εκφραστικό "Ramey Platt Vineyard Chardonnay" του2014". Τρούφα σοκολάτας αρωματισμένη με κανέλα, "PatedeFruits" λεμονιού και μαντλέν με μέλι ακακίας γράφουν το γλυκό επίλογο. 

Σημειώνουμε επίσης ότι ο Γιώργος Λούκας γράφει μακρά πορεία στο χώρο του κρασιού και ως ιδρυτής της εταιρείας "Genius in Gastronomy", που έχει σαν αντικείμενο τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά προγράμματακαι τις συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο κρασί, την μπύρα και τ’ αποστάγματα.

Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774
Τιμή μενού: 150€/ άτομο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
06/11/2025

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.