Το "Surfer Maya" σερβίρει ποντιακό bar food

Το ανατρεπτικό στέκι της Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα guest menu του υποδεχόμενο την Αφροδίτη Γεωργιάδου από τη φάρμα «Ραγιάν» του Κιλκίς, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Surfer Maya

Ένας ιδιαίτερος γαστρονομικός προορισμός, μόλις 15 χιλιόμετρα έξω από το Κιλκίς, η φάρμα "Ραγιάν" αποτελεί εδώ και 30 χρόνια μια κιβωτό της ποντιακής γαστρονομικής παράδοσης, παρασκευάζοντας χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα της κουζίνας του Πόντου, αλλά και προσφέροντας ένα ταξίδι γεύσεων και παραδόσεων που ξεκινά από τον κάμπο της Σαμψούντας και διασχίζει τα βουνά της Τραπεζούντας, ακολουθώντας τη διαδρομή των προσφύγων που έφτασαν στη Μακεδονία με τις γευστικές τους μνήμες στις αποσκευές.

Μια χορταστική ματιά σ’ αυτή τη βαθιά γαστρονομική κληρονομιά θα φέρει στη Θεσσαλονίκη η σεφ της φάρμας "Ραγιάν", Αφροδίτη Γεωργιάδου, που αναλαμβάνει τα bar snacks του "Surfer Maya" αυτήν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια των guest εμφανίσεων στο νέο street food στέκι της πόλης.

Afroditi Georgiadou

Έτσι, παραδοσιακά ποντιακά φαβορί θα βρουν μοντέρνα έκφραση, με το μενού να περιλαμβάνει αγριογούρουνο μαγειρεμένο σε λάκο με πελίτια* (Βελανιδιές), κρέμα λευκής μελιτζάνας με θόγαλα*(κρέμα κεφίρ), γουλαχλιά* (λαζάνια) με τσιλγανιά* (λίπος από αγριογούρουνο) σάλτσα από τρός* (λυκίσκος), τυροχάβιτσο (καλαμποκάλευρο ψημένο με τυρί γαΐς – το τυρί του κιουνεφέ) με καπνιστό αβγό ορτυκιού και φρικασέ από κιντέας (τσουκνίδα), αλλά και μανάτ (ψητές κολοκύθες) με φύτρες εποχής, σιτάρι και πρόβειο γιαούρτι.

Στο wine pairing των γεύσεων της νεαρής σεφ, αλλά και στις μεταφράσεις άγνωστων λέξεων, θα βρίσκεται η ομάδα του "Surfer Maya", ενώ ανάμεσα στις cocktail προτάσεις του θεσσαλονικιώτικου spot θα πρωταγωνιστήσουν οι tailor made δημιουργίες του guest bartender Άρη Θεοδωρίδη ("Θερμαϊκός"), με έντονο το βοτανικό στοιχείο, αλλά και το ποντιακό ταμπεραμέντο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.