"Philos": Άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Σόλωνος

Το σοφιστικέ στέκι που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2015 και έκλεισε λόγω της πανδημίας, επέστρεψε πριν λίγο καιρό όχι ως concept store μεν, διατηρώντας τον κομψό χαρακτήρα του δε.

Philos Athens Ελευθερία Βασιλειάδη

Είναι γοητευτικός ο "φίλος" της Σόλωνος και σέβεται την ιστορία του νεοκλασικού διατηρητέου του 1937 που τον φιλοξενεί. Η πόρτα με τους ταμπλάδες του άνοιξε ξανά, οι σάλες του ξαναφωτίστηκαν, οι φωτιές στην ανοιχτή κουζίνα με το όμορφο παλιό κιγκλίδωμα ως καλλιτεχνική εγκατάσταση πάνω από την είσοδό της, άναψαν.

Στην κομψή ψηλοτάβανη σάλα με τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα old school τραπεζοκαθίσματα με πολύ διακριτικές μοντέρνες πινελιές, σημείο αναφοράς είναι τα πουλιά origami που κρέμονται από την οροφή, φτιαγμένα από την ιδιοκτήτρια Μαριλένα Εμμανουήλη. Αυτόν τον καιρό, αντί μουσικής από τα ηχεία ακούγονται τιτιβίσματα, ιδέα που ενισχύει τη χαλαρωτική αύρα ενός χώρου διαμορφωμένου ώστε να αναδεικνύεται η φυσική του φθορά με άποψη σε όλα τα επίπεδα. Στον δεύτερο όροφο, που συνδέει με το ισόγειο μια όμορφη εσωτερική ξύλινη σκάλα, διαθέτουν για πιο prive έξοδο, δεύτερη σάλα με τραπέζι έξι ατόμων ενώ αξίζει να επισκεφτείτε και το μερικών μόλις τετραγωνικών ατμοσφαιρικό "speakeasy" bar που φιλοξενεί το πολύ 5 άτομα.

Philos
Ελευθερία Βασιλειάδη

Λειτουργούν από το πρωί για καφέ και brunch, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα για μεσημεριανό ή δείπνο σερβίροντας πιάτα μεσογειακής κουζίνας με διεθνείς πινελιές όπως ριζότο με μύδια και αυγοτάραχο, αρνάκι Μάνης με ρεβιθάδα και αφρό αυγολέμονου, με την επιμέλεια του σεφ Σωτήρη Γιαννόπουλου. Θα βρείτε επίσης και ενδιαφέρουσες επιλεγμένες εκδόσεις από τον ελληνικό και διεθνή τύπο που είναι διαθέσιμες για αγορά. 

Τρίτη-Παρασκευή: 9 π.μ -2 μ.μ: πρωινό & brunch, 2 μ.μ-11 μ.μ: μεσημεριανό και δείπνο
Σάββατο: 10 π.μ – 3 μ.μ: πρωινό και brunch, 3 μ.μ-11 μ.μ: μεσημεριανό και δείπνο.
Κυριακή: 10 π.μ – 6 μ.μ: Brunch
Δευτέρα κλειστά. Μπαρ: Από τις 5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Philos

Σόλωνος 32, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.