Η "Τζουτζούκα" μαγειρεύει νέες γεύσεις

Το καινούργιο μενού στη μοντέρνα ταβέρνα του Ρουφ υπογράφει ο Γιώργος Παπανδρέου.

tzoutzouka

Η καινούργια χρονιά ήρθε με νέο επικεφαλής σεφ στην όμορφη γαστροταβέρνα "Τζουτζούκα" που άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι στου Ρουφ. Έτσι, τα πιάτα που βγαίνουν εδώ και λίγες ημέρες από την ανοικτή κουζίνα έχουν την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου και συντονίζονται σε μοντέρνες ελληνικές συχνότητες. Ανάμεσα στα πιάτα της αρχής φιγουράρουν ενδιαφέροντα ωμά όπως το τιραντίτο από λαβράκι σε ζωμό ντομάτας με εσπεριδοειδή, αλλά και προτάσεις μερακλίδικες σαν το μοσχαρίσιο μεδούλι με μαϊντανό, κρεμμύδι και τσίλι ή το λαχματζούν με αρνίσιο κιμά και σουμάκ. Στα κύρια υπάρχουν ζυμαρικά σαν τις λιτές χυλοπίτες με καμμένη μυζήθρα, πιάτα με θαλασσινά όπως το ψάρι ημέρας στη σχάρα με σπανάκι φρικασέ, αλλά και προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας. Την εικόνα συμπληρώνουν σαλάτες και γλυκά, ανάμεσα στα οποία και μια πρωτότυπη μηλόπιτα σε στιλ μιλφέιγ με καραμέλα και κανέλλα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Τζουτζούκα

Βασιλείου του Μεγάλου 32, Ρουφ
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ποτό στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Σε περίπτωση που δεν είσαι παραλία ή διακοπές, η αγαπημένη πιάτσα του κέντρου είναι εδώ και σε περιμένει, σε νέα και κλασικά της στέκια.

Alemagou

Ο Θωμάς Μάτσας ζωγραφίζει ελληνικά πάνω στην άμμο της Φτελιάς, στο Νησί των Ανέμων.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.