Η "Τζουτζούκα" μαγειρεύει νέες γεύσεις

Το καινούργιο μενού στη μοντέρνα ταβέρνα του Ρουφ υπογράφει ο Γιώργος Παπανδρέου.

tzoutzouka

Η καινούργια χρονιά ήρθε με νέο επικεφαλής σεφ στην όμορφη γαστροταβέρνα "Τζουτζούκα" που άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι στου Ρουφ. Έτσι, τα πιάτα που βγαίνουν εδώ και λίγες ημέρες από την ανοικτή κουζίνα έχουν την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου και συντονίζονται σε μοντέρνες ελληνικές συχνότητες. Ανάμεσα στα πιάτα της αρχής φιγουράρουν ενδιαφέροντα ωμά όπως το τιραντίτο από λαβράκι σε ζωμό ντομάτας με εσπεριδοειδή, αλλά και προτάσεις μερακλίδικες σαν το μοσχαρίσιο μεδούλι με μαϊντανό, κρεμμύδι και τσίλι ή το λαχματζούν με αρνίσιο κιμά και σουμάκ. Στα κύρια υπάρχουν ζυμαρικά σαν τις λιτές χυλοπίτες με καμμένη μυζήθρα, πιάτα με θαλασσινά όπως το ψάρι ημέρας στη σχάρα με σπανάκι φρικασέ, αλλά και προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας. Την εικόνα συμπληρώνουν σαλάτες και γλυκά, ανάμεσα στα οποία και μια πρωτότυπη μηλόπιτα σε στιλ μιλφέιγ με καραμέλα και κανέλλα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Τζουτζούκα

Βασιλείου του Μεγάλου 32, Ρουφ
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.